نزدیک به ۵۵ میلیون نفر واجد شرایط رأی دادن در انتخابات هفتم اسفند هستند

محمد حسین مقیمی رئیس ستاد انتخابات کشور، روز یکشنبه ۲۵ بهمن، اعلام کرد که ۵۴ میلیون و ۹۱۵ هزار و ۲۴ نفر در انتخابات مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی واجد شرایط رأی دادن هستند.

به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، آقای مقیمی گفت که استان‌های تهران، خراسان رضوی، خوزستان، اصفهان، فارس و آذربایجان شرقی بیشترین تعداد جمعیت واجدان شرایط رأی دادن را دارند.

به گفته رئیس ستاد انتخابات کشور، برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری ۳۱ حوزه اصلی در مراکز استان‌ها، و هزار و ۳۱ حوزه فرعی در فرمانداری‌ها و بخشداری‌های کشور وجود دارد.

همچنین به گزارش خبرگزاری مهر وی اعلام کرد که انتخابات مجلس نیز در ۲۰۷ حوزه اصلی و ۸۵۵ حوزه فرعی برگزار می‌شود.

بر اساس قانون انتخابات مجلس، رأی‌دهندگان باید «۱۸ سال تمام» داشته باشند.

همچنین براساس اصلاحات آیین‌نامه انتخابات مجلس خبرگان رهبری که سال ۸۵ به تصویب شورای نگهبان رسیده است، رأی‌دهندگان در این انتخابات نیز باید «۱۸ سال تمام» داشته باشند.

بر اساس قانون قبلی انتخابات مجلس خبرگان رهبری که سال ۶۱ به تصویب شورای نگهبان رسیده بود، افرادی که «۱۵ سال تمام» داشتند می‌توانستند در انتخابات مجلس خبرگان رهبری رأی دهند، و در وب‌سایت شورای نگهبان نیز قانون مربوط به سال ۶۱ منتشر شده است.

در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲، وزارت کشور جمعیت واجد شرایط رأی دادن را ۵۰ میلیون و ۴۸۳ هزار و ۱۹۲ نفر اعلام کرده بود.

در انتخابات مجلس نهم اما شمار واجدین شرایط و همچنین میزان مشارکت در این انتخابات با حاشیه‌هایی همراه بود.

برخی از فعالان سیاسی معتقد بودند که میزان واجدین شرایط رای در این انتخابات با آمار اعلام شده توسط وزیر کشور وقت همخوانی نداشت.

آنها با متهم کردن وزارت کشور دولت محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور سابق ایران، به دستکاری جمعیت واجد شرایط رأی معتقد بودند که تعداد کسانی که صلاحیت شرکت در انتخابات مجلس نهم را داشتند، بر اساس تخمین اطلاعات مرکز آمار بیش از ۵۰ میلیون نفر بوده و نه ۴۸ میلیون نفر.

محمد مصطفی نجار، وزیر کشور وقت، میزان مشارکت در انتخابات مجلس نهم را ۶۴ درصد اعلام کرده بود، اما تجمیع آرای اعلام شده حوزه‌های انتخاباتی در سایت وزارت کشور عدد ۲۹ میلیون و هشتصد و هشتاد هزار را به عنوان آرای کل مأخوذه نشان می‌داد که براساس نرخ مشارکت و آمار جمعیت واجد حق رأی اعلام شده از سوی وزارت کشور، میزان مشارکت ۶۱ درصد می‌شد.