ضارب تیراندازی مونیخ برای این اقدام «از یک سال قبل برنامه‌ریزی کرده است»

از روز شنبه بسیاری از شهروندان مونیخ با قرار دادن شمع و گل در محل حادثه، با قربانیان ابراز همدردی کرده‌اند.

مقام‌های مسئول که پرونده تیراندازی در مونیخ را زیر نظر دارند، روز یکشنبه اعلام کردند که عامل تیراندازی از یک سال قبل در مورد این حمله برنامه‌ریزی کرده و قربانیان خود را به طور تصادفی انتخاب کرده است.

روبرت هایم‌برگر بازرس منطقه باواریا، روز یکشنبه سوم مرداد، در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که نوجوان آلمانی ایرانی‌تبار سال گذشته از مدرسه‌ای که پیشتر در سال ۲۰۰۹ در آن تیراندازی صورت گرفته، دیدار کرده و عکس‌هایی از صحنه حادثه تهیه کرده است.

آقای هایم‌برگر از ضارب به عنوان داوید اس. نامبرده است اما رسانه‌های آلمان در دو روز گذشته مشخص کردند که نام کامل عامل حمله، علی سنبلی معروف به داوید است.

بازرس باواریا پس از آن تأکید کرده که ضارب «از تابستان گذشته» برای این حمله برنامه‌ریزی کرده است.

او اضافه کرده که چندین ترابایت اطلاعات برای ارزیابی در اختیار پلیس است اما خانواده ضارب هنوز به لحاظ احساسی آمادگی پاسخ به پرسش‌های پلیس را ندارند.

پیشتر رسانه‌های آلمان گزارش کرده بودند که خانواده علی (داوید) سنبلی، از زمان اطلاع از نقش فرزندشان در تیراندازی مونیخ در شوک به سر می‌برند و امکان صحبت با پلیس را نداشته‌اند.

همچنین بر اساس گفته‌های دادستان مونیخ، هنوز نشانه‌ای از اینکه ضارب با هیچ‌یک از قربانیان این تیرانداز آشنایی داشته یا با انگیزه سیاسی اقدام به این حمله کرده، به دست نیامده است.

دادستان مونیخ اضافه کرده است که ضارب، در یک سال گذشته، برای درمان «ترس از ارتباط با دیگران» تحت معالجات روانی بوده و داروهایی در محل زندگی کشف شده اما بازرس‌های پرونده باید برای بررسی ابعاد این موضوع با خانواده وی صحبت کنند.

او همچنین گفته است که ضارب به طور منظم سرگرم بازی ویدئویی «ضد حمله» بوده که یک بازی فردی که در آن کاربر اقدام به تیراندازی گروهی می‌کند.

پیشتر مقام‌های پلیس آلمان گفته بودند که در خانه مهاجم «مقادیر قابل توجهی کتاب و مقاله درباره کشتارهای گروهی» پیدا کرده‌اند و او تمرکز و علاقه زیادی به موضوع قتل عام داشته‌است.

علی سنبلی نوجوان ۱۸ ساله‌ای که به گفته پلیس در یک خانواده ایرانی مهاجر به آلمان به دنیا آمده، روز جمعه ۹ تن را به ضرب گلوله کشت و ۲۷ نفر را مجروح کرد که حال ۱۰ تن از آنها وخیم گزارش شده است. او اندکی پس از این اقدام با گلوله به زندگی خود پایان داد.

از روز شنبه بسیاری از شهروندان مونیخ با قرار دادن شمع و گل در محل حادثه، با قربانیان ابراز همدردی کرده‌اند.

از ۹ فردی که در اثر تیراندازی این نوجوان کشته شده‌اند، هفت تن نوجوان‌های خارجی‌تبار بین ۱۳ تا ۱۹ سال هستند.

تا پیش از این اقدام هیچ سوءپیشنیه‌ای در مورد علی سنبلی ثبت نشده است.