مرکز آمار ایران نرخ تورم سالانه در اسفند ۹۴ را ۱۱ و سه دهم درصد اعلام کرد که نسبت به بهمن ماه پنج دهم درصد کاهش را نشان میدهد.
به گفته این مرکز، تورم نقطه به نقطه که مقایسه نرخ تورم اسفند ۹۴ با نرخ تورم اسفند ۹۳ است، نیز به ۸ و نیم درصد رسیده که نسبت به ماه قبل چهار دهم درصد کاهش یافته است.
این مرکز تورم بهمن ماه را ۱۱ و هشت دهم درصد و تورم نقطه به نقطه در این ماه را ۸ و نه دهم درصد اعلام کرده بود.
براساس گزارشهای بانک مرکزی و مرکز آمار ایران، نرخ تورم در سال ۹۴ روند کاهشی خود را حفظ کرده است.
در همین حال نرخ تورم نقطه به نقطه پس از ۶۵ ماه (پنج سال و پنج ماه) در آذرماه ۹۴ یک بار دیگر تکرقمی شده و به ۹.۹ درصد رسیده بود.
آخرین باری که نرخ تورم نقطه به نقطه در گزارشهای مرکز آمار ایران، تک رقمی و کمتر از ۱۰ درصد بود، به تیرماه سال ۸۹ باز میگردد که نرخ تورم نقطه به نقطه در گزارش این مرکز، ۹ و هفت دهم درصد گزارش شدهبود.
در ماههای پس از آذر ماه نیز کاهش نرخ تورم نقطه به نقطه و تورم سالانه ادامه یافته است.
ولیالله سیف، رئیسکل بانک مرکزی ایران، روز شنبه ۱۵ اسفند ۹۴ با اشاره به سیاستهای منجر به کاهش تورم تأکید کرده بود که بانک مرکزی مصمم به ادامه این سیاست تا تحقق نرخ تورم تک رقمی پایدار خواهد بود.
ایران در دو سال آخر ریاست جمهوری محمود احمدینژاد با تورمی شدید و رشد منفی اقتصادی روبهرو شد.
آمارهای بانک جهانی نیز حاکی است که نرخ تورم ایران در سال ۲۰۱۳ بعد از ونزوئلا بالاترین رقم در جهان بودهاست.
نرخ تورم نقطه نقطه در مردادماه سال ۹۲ که ماه آغاز به کار دولت یازدهم محسوب میشود، ۳۸ و چهار دهم درصد به ثبت رسید.
از زمان روی کار آمدن دولت حسن روحانی نرخ تورم به مرور کاهش یافتهاست. این در حالی است که کارشناسان اقتصادی و منتقدان عملکرد دولت، بخشی از این کاهش نرخ تورم را با فراگیرشدن رکورد در ارتباط میدانند.
پس از روی کار آمدن دولت حسن روحانی افزایش نرخ رشد اقتصادی روند یکنواختی نداشته است.
در سال ۹۳ رشد اقتصادی ایران به سه درصد رسید اما افزایش آن ادامه پیدا نکرد و این رقم در نه ماه اول سال گذشته، هفت دهم درصد بوده است.