دفاع اوباما از مبارزه با داعش در چارچوب «معیارهای آمریکایی»

باراک اوباما در مصاحبه‌ای تفصیلی با رادیوی ملی آمریکا، در پایان سال میلادی، از استراتژی دولت خود در مبارزه با داعش دفاع کرد و گفت:«مبارزه با این گروه تروریستی باید به شیوه درستی پیش برود که با ارزش‌های آمریکا انطباق داشته باشد و در این اصل هیچ تردیدی ندارم».

رئیس‌جمهور آمریکا گفت که نگرانی‌های مردم را درک می‌کند، ولی باید به این موضوع از ابعاد مختلف توجه شد.

او افزود: «داعش یک گروه تروریستی نیست که بتواند آمریکا را نابود کند و یا یک قدرت بزرگ اقتصادی هم نیست که برای ما خطر جدی ایجاد کند. اما اینکه می‌تواند به ما، مردم و خانواده‌های ما ضربه بزند، واقعیت دارد».

باراک اوباما تأکید کرد که برای شکست دادن این گروه باید به یاد آورد و به خاطر داشت که ما که هستیم.

او اشاره کرد که طبق آمارهای موجود پس از حملات تروریستی سپتامبر ۲۰۰۱ تا کنون در آمریکا ۴۵ نفر توسط عوامل وابسته به گروه‌های تروریستی کشته شده‌اند در صورتی که در همین دوره تعداد قربانیان تروریسم داخلی ۴۸ نفر بوده است.

با وجود آنکه اوباما با قاطعیت و صراحت از استراتژی دولت خود در مبارزه با گروه «خلافت اسلامی» دفاع می کند ولی نظرسنجی‌های اخیر نشان می‌دهند که فقط ۳۰ درصد مردم آمریکا، روش مبارزه دولت با این گروه را تأیید می‌کنند.

باراک اوباما گفت نگرانی مردم را درک می‌کند ولی در عین حال افزود:«دلیل نگرانی بیش از حد مردم این است که در ماه‌های اخیر رسانه‌ها به شکلی این موضوع را پوشش داده‌اند که گویا این گروه تروریستی همین فردا همه را خواهد کشت».

او اشاره کرد که مردم آمریکا شکست‌ها و عقب‌نشینی‌های این گروه از مناطقی مثل سنجار و یا تکریت را ندیده‌اند و یا شاید از ۹ هزار حمله هوایی به مواضع این گروه طی یک سال و نیم گذشته خبر ندارند و در نتیجه ممکن است احساس کنند که واکنش دولت آمریکا در حد کافی نبوده است.

باراک اوباما در مصاحبه با رادیوی ملی آمریکا به انتقادهای نامزدهای جمهوری‌خواه انتخابات ریاست جمهوری نیز پاسخ داد. در هفته‌های اخیر تمامی نامزدهای جمهوری‌خواه به شدت به سیاست باراک اوباما در مقابله با گروه «خلافت اسلامی» (داعش) حمله کرده‌اند.

برخی از آنها پیشنهاد کرده‌اند که برای مبارزه با این گروه بشار اسد باید در قدرت باقی بماند و برخی دیگر بمباران گسترده تمام مناطق تحت کنترل این گروه را توصیه کرده‌اند. اما آقای اوباما در گفت‌وگوی رادیویی پایان سال میلادی، تأکید کرد که به اعتقاد او برای ثبات منطقه بشار اسد باید از قدرت برکنار شود.

آقای اوباما از بمباران گسترده انتقاد کرد و گفت در یک چنین روش‌هایی نمی‌توان تشخیص داد که چه کسانی بر اثر بمباران کشته می‌شوند. او افزود: «اگر منظور این است که ما صدها و هزاران عراقی و سوری بی‌گناه را بکشیم، این کاری نیست که با ارزش‌های آمریکایی انطباق داشته باشد. سیاستی است که نتیجه آن تشدید ضدیت با آمریکا و ایجاد خطرات بیشتر برای امنیت ملی ماست».

استدلال اصلی جمهوری‌خواهان این است که باراک اوباما در مبارزه با گروه «خلافت اسلامی» قدرت کافی نشان نمی‌دهد. آنها مدعی‌اند که یکی از دلایل قدرت گرفتن این گروه شکل گرفتن این تصور است که گویا در حال پیروزی است.

اما باراک اوباما در این مصاحبه مثل تمام دوران ریاست جمهوری خود تأکید کرد که برای پیشبرد سیاست‌های امنیتی و دفاعی آمریکا، باید یک استراتژی طولانی مدت داشت. در مورد مبارزه با گروه «خلافت اسلامی» نیز او تأکید کرد که «نکته اصلی نه تیراندازی، بلکه درست نشانه گرفتن است».

آقای اوباما گفت: «در مقام رئیس‌جمهور آمریکا، نکته اساسی قضاوت درست براساس تمامی اطلاعات و داده‌های امنیتی است که فرماندهان و مقامات عملیاتی برای ما می‌فرستند، و نباید اجازه داد که گرایش‌ها یا مجادلات سیاسی روی قضاوت شما تأثیر بگذارد».