ایسپا: تنها ۲۸ درصد زنان موافق استفاده از چادر با مقنعه هستند

همزمان با انتشار نتایج نظر‌سنجی‌ها که نشان می‌دهد تنها ۲۸ درصد زنان تمایل به استفاده از «چادر مشکی همراه با مقنعه» دارند٬ ناصر مکارم شیرازی و غلامعلی حداد عادل نیز نسبت به «بد‌تر» شدن وضعیت حجاب در ایران هشدار داده‌اند.

خبرگزاری مهر روز جمعه ۲۵ تیر، گزارشی درباره وضعیت حجاب منتشر کرده که آمار‌های قابل توجهی از میزان گرایش زنان به حجاب و استفاده از «چادر مشکی» در میان آن‌ها دیده می‌شود.

این آمار بر اساس نظر‌سنجی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران، ایسپا، که زمستان سال گذشته در سراسر ایران انجام شده٬ استخراج و مورد استفاده خبرگزاری مهر قرار گرفته است.

حدود نیمی از کسانی که در این نظرسنجی شرکت کرده‌اند٬ «چادر را بهترین نوع پوشش برای زنان دانسته‌اند»٬ اما تنها ۲۸ درصد آن‌ها موافق استفاده از «چادر مشکی و مقنعه» به عنوان حجاب هستند.

این نظر‌سنجی همچنین نشان می‌دهد ۱۸ درصد کسانی که چادر را «بهترین پوشش» زنان دانسته‌اند٬ پوشش چادر همراه با روسری را به عنوان نوع حجاب مورد پسند خود معرفی کرده‌اند.

بخش دیگری از این نظر‌سنجی مشخص کرده پوشش حدود ۳۵ درصد زنان و دختران ایران «مانتوی بلند» است که از نظر بیشتر افراد پوششی مناسب و مطابق با هنجارهای جامعه به شمار می‌رود.

خبرگزاری مهر در ادامه گزارش خود تلاش کرده براساس نتایج این نظر‌سنجی نشان دهد که «حجاب انتخاب آزادانه زنان ایرانی است و چادر محبوب‌ترین پوشش» در این کشور محسوب می‌شود.

وضعیت حجاب در ایران آن‌طور که غلامعلی حداد عادل٬ مشاور علی خامنه‌ای گفته «روز به روز بدتر می‌شود» و «تحولاتی که در مورد حجاب در این سال‌ها اتفاق افتاده است، رضایت بخش نیست».

آقای حداد عادل این مطالب را روز جمعه ۲۵ تیر، در گفت‌و‌گو با «باشگاه خبرنگاران جوان» بیان کرده و افزوده «وضعیت حجاب روز به روز در کشور بدتر می‌شود و اگر چاره‌ای اندیشیده نشود، شاهد نمونه‌های بدتر بی حجابی خواهیم بود».

ناصر مکارم شیرازی یکی از مراجع تقلید قم نیز که اخیراً انتشار فتوایی از وی درباره حجاب دختران دانشجوی خارج از کشور٬ بازتاب‌های گسترده‌ای داشته در تازه‌ترین سخنرانی خود نسبت به گسترش «بی‌حجابی» در ایران هشدار داده است.

به گزارش خبرگزاری رسا از مشهد٬ آقای مکارم شیرازی شامگاه پنجشنبه گفته «امروز حجاب از یک مسئله فرعیه فراتر رفته و تبدیل به یک شعار مهم اسلامی شده است، به همین دلیل در خارج از حجاب می‌ترسند».

این مرجع تقلید افزوده در کشور‌های خارجی برای مقابله با حجاب در فضای مجازی٬ کمپین «بی‌حجاب‌ها» را درست می‌کنند تا «جامعه [ایران] از درون پوسیده شود».

منظور این مرجع تقلید کمپین «آزادی‌های یواشکی زنان در ایران» که در سال‌های اخیر موفق به ایجاد موجی در مخالفت با «حجاب اجباری» و ضرورت انتخاب آزادانه پوشش در کشور شده است.

بسیاری از مقام‌های جمهوری اسلامی طی این مدت بارها به این کمپین حمله‌ور شده و به کسانی که در فضای مجازی با این جریان همراهی می‌کنند٬ هشدار داده‌اند.

موضوع حجاب و حق انتخاب پوشش در ایران سال‌هاست به یکی از جنجالی‌ترین مسائل اجتماعی در تبدیل شده و افرادی هم‌چون مکارم شیرازی مخالفت‌ها با «حجاب» را امری «سیاسی» قلمداد می‌کنند.

هفته گذشته نیز انتشار فتوایی از این مرجع تقلید که به برخی دانشجویان در حال تحصیل در خارج از کشور اجازه برداشتن حجاب داده می‌شد، جنجال‌ها درباره حجاب را بار دیگر در صدر اخبار رسانه‌ها قرار داده است.

دقتر مکارم شیرازی نیز با صدور بیانیه‌ای به بازنشر این فتوا واکنش نشان داده و اعلام کرده که این فتوا در پاسخ به پرسشی است که ۱۵ سال پیش مطرح شده بود و انتشار آن «در آستانه هفته حجاب طبیعی به نظر نمی‌رسد».

ناصر مکارم شیرازی در توضیح این فتوا گفته که «۱۵ سال پیش از ترکیه به ما نامه‌ای نوشتند که دختران ما را در مدرسه و دانشگاه مجبور می‌کنند روسری شان را بردارند آیا آن‌ها ترک تحصیل کنند و به طور مطلق به دنبال تحصیل نروند؟»

مکارم شیرازی افزوده وی در پاسخ به این پرسش نیز نوشته بوده که اگر ترک تحصیل دختران باعث «ضرر مهمی فردی یا اجتماعی» شود٬ اسلام « به مقدار ضرورت اجازه می‌دهد» تا دختران حجاب آزاد‌تری داشته باشند.