۱۳ نفر در تصادفات رانندگی جنوب ایران کشته شدند

ايران يکی از بالاترين آمار تلفات ناشی ازحوادث جاده ای را در جهان دارد.

يک مقام نيروی انتظامی جمهوری اسلامی در استان سيستان و بلوچستان، روز سه شنبه ۱۹ تير، گفت: تصادف چهار دستگاه خودرو در جاده زاهدان – ميرجاوه، ۱۳کشته بر جای گذاشت.


سرهنگ صلاح عسگرپور، معاون اجتماعی و ارشاد فرماندهی انتظامی استان سيستان بلوچستان، به خبرگزاری جمهوری اسلامی، ايرنا، گفت:«در اين تصادف که ساعت دو بامداد روز سه شنبه رخ داد، سه نفر نيز مجروح شدند.»


وی گفت: «چهار دستگاه خودروی تويوتا حامل سوخت قاچاق بنزين و پارچه بودند که با يکديگر برخورد کردند و به سبب نوع محموله، آتش سوزی مهيبی در محل حادثه به وقوع پيوست.»


اين مقام نيروی انتظامی با اشاره به اينکه بر اساس نظريه کارشناسان پليس راه، سرعت مجاز در مسير زاهدان - ميرجاوه، ۸۵ کيلومتر در ساعت است، افزود:«کارشناسان، علت اين سانحه را بی احتياطی و انحراف به چپ راننده يکی از وانت های تويوتا اعلام کردند.»


وی گفت: «حمل سوخت با خودروی وانت، يکی از دلايل عمده وقوع تصادف های شديد با خسارت های زياد انسانی و مالی در سيستان و بلوچستان است.»


بالاترين آمار مرگ ناشی از تصادف جاده ای جهان در ايران


ايران يکی از بالاترين آمار تلفات ناشی ازحوادث جاده ای را در جهان دارد.


کارشناسان، درتوضيح دلايل بالا بودن آمار تصادفات رانندگی درايران، به نظارت ضعيف پليس، کيفيت بد جاده ها و بی اعتنايی رانندگان به قوانين راهنمايی و رانندگی اشاره می کنند.


سالانه ۲۸ هزار نفر درايران، به دليل سوانح رانندگی جان خود را از دست می دهند.
یک مقام وزارت بهداشت ایران

درهمين ارتباط، عليرضا مغيثی، رييس اداره پيشگيری از حوادث و سوانح وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ايران، روز ۱۵ خرداد به خبرگزاری فارس گفته بود:«سالانه ۲۸ هزار نفر درايران، به دليل سوانح رانندگی جان خود را از دست می دهند.»


به گفته او، حدود ۶۰۰ هزار نفر نيز در اين سوانح زخمی می شوند. ضمن اينکه اين حوادث، سالانه شش ميليارد دلار هزينه برای ايران در بردارد و اين مبلغ، معادل پنج درصد درآمد ناخالص ملی ايران است.


قاچاق بنزين دراستان سيستان و بلوچستان


بخش اعظم بنزينی که در استان سيستان و بلوچستان توزيع می شود، به صورت غيرقانونی به کشورهای افغانستان و پاکستان قاچاق می شود.


برخی از نمايندگان مجلس شورای اسلامی از دولت خواسته اند به اين اقدام در استان سيستان و بلوچستان پايان دهد. آنان می گويند سود ناشی از قاچاق بنزين و مواد سوختی، بيش از قاچاق هرويين است.


دولت ايران از چند روز پيش با اجرای طرح سهميه بندی بنزين، می خواهد از واردات پرهزينه بنزين به ايران بکاهد و در عين حال، مانع از قاچاق بنزين شود.


ايران که چهارمين صادرکننده نفت درجهان است، پالايشگاه های کافی برای توليد بنزين در اختيار ندارد.