آمریکا شبه نظامیان شیعه را مسئول بمبگذاری بغداد دانست

آمار کشته شدگان انفجار بمب در يک کاميون، در منطقه عمدتا شيعه نشين الحريه، بغداد، به ۶۳ نفر رسيده است. (عکس: EPA)

استيون استور، سخنگوی نيروهای آمريکايی در عراق، يک گروه شبه نظامی شيعه را مظنون اصلی عمليات بمب گذاری روز سه شنبه، درمنطقه شيعه نشين بغداد دانست.


ارتش آمريکا افزود اين بمب گذاری با هدف برافروختن دوباره درگيری های داخلی در عراق صورت گرفته است.


به گزارش خبرگزاری آسوشيتدپرس، مقامات عراقی اعلام کرده اند آمار کشته شدگان انفجار بمب در يک کاميون، در منطقه عمدتا شيعه نشين الحريه، بغداد، به ۶۳ نفر رسيده است. در ميان کشته شدگان؛ اجساد کودکان و زنان نيز ديده می شود.


يک مقام دولتی عراق گفت اين گونه حملات سهمگين عراق را در «مبارزه پيگيرانه با تروريسم تا ايجاد امنيت کامل در منطقه» مصمم تر می کند.


تاکنون هيچ گروه و یا فردی مسئوليت اين حمله را به عهده نگرفته است.


سخنگوی ارتش امريکا در عراق اعلام کرد که با توجه به مواد منفجره و نوع کاميون، به نظر نمی رسد اين عمليات توسط القاعده صورت گرفته باشد.


در همين حال او گفت که فرماندهی نيروهای آمريکايی معتقد است اين عمليات توسط يک «گروه ويژه» شيعه به رهبری «حيدرمهدی خادم الفوادی» «برای رسيدن به اهداف شخصی» طرح ريزی شده است.


نيروهای آمريکايی و عراقی ماه ها است که برای دستگيری این فرد تلاش می کنند. تصوير او نيز در اختيار نيروها قرار گرفته است.


ارتش آمريکا واژه «گروه ويژه» را در مورد شبه نظاميان شيعه ای بکار می برد که به گفته اين کشور از حمايت نظامی و مالی ايران برخوردارند.


تهران همواره اين اتهامات را رد کرده و هدف خود را برقراری ثبات در عراق دانسته است.


استيون استور گفت:« ما معتقديم اين عمليات به سفارش او [الفوادی] با هدف از بين بردن آرامش در منطقه صورت گرفته است. با از بين رفتن امنيت در مناطقی که به آرامش رسيده اند، او در امد بيشتری از اجاره دادن املاک خود کسب می کند و با آن پول می تواند به اهداف شيطانی خود دست يابد. »


مقامات عراقی گفتند آمار کشته شدگان به ۶۳ نفر و تعداد مجروحان به ۷۸ نفر رسيده است.


در حالی انفجار روز سه شنبه دهها کشته برجای گذاشت که چند هفته پيشتر، ارتش آمريکا در عراق اعلام کرده بود که ميزان خشونت در عراق به پايين ترين سطح طی چهار سال اخير رسيده است.


در همين حال، يک منبع امنيتی نيز گفته است: «انفجار روز سه شنبه باعث آتش سوزی دست کم ۲۰ مغازه و ويرانی چندين ساختمان شده است. همچنين دهها خودرو در آتش سوختند و برق اين منطقه نيز قطع شد.»


بغداد از زمان برقراری آتش بس ميان نيروهای امنيتی و شبه نظاميان وابسته به مقتدا صدر، روحانی تندرو شيعه عراقی، در دهم ماه مه تا کنون به طور نسبی آرام بوده است.


مقامات نظامی آمريکا کاهش ميزان خشونت ها در عراق را به استراتژی تازه آمريکا در افزايش نيروها نظامی در اين کشور نسبت می دهند.


بهبود وضعيت امنيتی در عراق اين امکان را به وزارت دفاع آمريکا داده است تا بخش از نيروهای نظامی اين کشور را از عراق خارج کند.


تا پايان ماه ژوئيه ۲۰ هزار نيروی نظامی آمريکا عراق را ترک خواهند کرد و تعداد نيروهای نظامی اين کشور در عراق به ۱۴۰ هزار نفر تقليل خواهد يافت.


انفجار روز سه شنبه در يک بازار بغداد يکی از مرگبار ترين بمبگذاری ها از ماه مارس تاکنون بوده است.