ممانعت نیروی انتظامی از حرکت «دانشجویان متحصن» به سوی بحرین

تجمع دانشجویان خواهان یاری رساندن به مردم بحرین در بوشهر پیش از عزیمت

تجمع دانشجویان خواهان یاری رساندن به مردم بحرین در بوشهر پیش از عزیمت

منابع خبری در ایران گزارش کردند که گشت دریایی نیروی انتظامی از حرکت دو لنج حامل «دانشجویان متحصن» به سوی بحرین جلوگیری کرده و هر دو لنج به ساحل ایران بازگشته‌اند.

ده‌ها سرنشین این دو لنج پس از سه روز تحصن در بوشهر، این منطقه را به مقصد بحرین ترک کرده بودند.

در حالی که موضوع دخالت ایران در امور داخلی بحرین این روزها مورد تأکید مقام‌های بحرینی و انکار مقام‌های ایرانی قرار گرفته است، ده‌ها تن که «دانشجویان دانشگاه‌های جنوب ایران» معرفی شده‌اند، با تحصن در بوشهر به آنچه «کشتار وحشیانه مردم مظلوم و بی‌دفاع بحرین توسط آل سعود و آل خلیفه» می‌خواندند اعتراض کردند.

در این میان دو خبرگزاری نیمه‌رسمی فارس و مهر روز جمعه گزارش کردند که تحصن‌کنندگان پس از قرائت بیانیه‌ای «به صورت خودجوش» سوار بر دو لنج عازم آب‌های بحرین شده‌اند.

این دو خبرگزاری، در مورد شمار سرنشینان این دو لنج آمار متفاوتی را منتشر کرده‌اند. در حالی که به گزارش خبرگزاری فارس ۷۰ نفر سرنشین این دو لنج بوده‌اند، مهر به نقل از عباس عالی‌زاده که سخنگوی تحصن‌کنندگان معرفی شده، تعداد سرنشینان را ۲۰۰ نفر ذکر کرده است.

آقای عالی‌زاده که در گفت‌وگو با مهر به عدم اخذ مجوز برای این اقدام اذعان کرده بود، این اقدام را حرکتی «کاملاً خودجوش» در راستای کمک به مردم بحرین خوانده بود.

وی همچنین گفته بود که هر دو کشتی مورد استفاده در این اقدام «کاملاً شخصی» هستند.

آقای عالی‌زاده ابراز امیدواری کرده بود که تحصن‌کنندگان «با هیچ مانعی بر سر راه خود مواجه نشوند تا بتوانند به یاری مردم مظلوم بحرین بشتابند».

در همین زمینه مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه خلیج فارس بوشهر، نیز به خبرگزاری فارس گفته بود که «از آنجا که کشتی مناسبی در اختیار ما قرار ندادند، خودمان اقدام کردیم و توانستیم این دو کشتی را فراهم کنیم» و تأکید کرده بود که «تا آنجا که اجازه دهند، جلو خواهیم رفت».

با این حال عبور این دو لنج از آب‌های سرزمینی ایران با ممانعت نیروی انتظامی جمهوری اسلامی روبه‌رو شده و ساعتی پس از آن منابع خبری در ایران گزارش دادند که گشتی‌های نیروی انتظامی هر دو لنج را به سوی سواحل بوشهر هدایت کرده‌اند.

بر اساس گزارش فارس، در زمان عزیمت این دو لنج از ساحل بوشهر، از ورود دانشجویان دختر ممانعت شده و در مقابل خبرنگاران پرس تی‌وی، شبکه دولتی انگلیسی‌زبان ایران، و شبکه تلویزیونی «فلسطین الیوم» سوار بر این دو لنج شده‌اند.

ایران تاکنون از زبان مقام‌های رسمی خود مدعی حمایت معنوی از اعتراض‌ها در بحرین و برخی دیگر از کشورهای عربی بوده و اتهام دخالت مستقیم در وقایع داخلی این کشورها را رد کرده است.

با این حال چندی پیش علی‌اکبر صالحی، وزیر خارجه ایران، در نامه‌ای به سازمان ملل متحد، خواهان اقدام سریع و جدی شورای امنیت در قبال وقایع بحرین شد و در عین حال تصریح کرد که جمهوری اسلامی ایران نمی‌تواند نسبت به این تحولات و عواقب ناشی از آن بی‌تفاوت بماند، چراکه ادامه روند جاری و عدم حل بحران بحرین می‌تواند به «بی‌ثباتی منطقه خلیج فارس» منجر شود.

اما مواضعی که برخی از مقام‌های غیررسمی جمهوری اسلامی و نیز شماری از نمایندگان مجلس در مورد مسائل بحرین اتخاذ کردند، شدیدتر از مقام‌های رسمی ایران بود و از جمله روح‌الله حسینیان، از نمایندگان حامی دولت در مجلس ایران، گفته بود که ایران باید به مداخله نظامی در بحرین بیندیشد.

در هفته‌های اخیر به موازات شدت گرفتن سرکوب معترضان بحرینی، روابط بحرین و ایران نیز دچار تنش شده است و دو طرف چندین وابسته دیپلماتیک یکدیگر را از خاک خود اخراج کردند.

ایران به ویژه منتقد جدی حضور نیروهای نظامی عربستان و چند کشور عربی دیگر در درگیری‌های اخیر بحرین است، اما بحرین می‌گوید که نیروهای خارجی حاضر در بحرین، نیروهای شورای همکاری خلیج فارس هستند و تا زمانی که تهدید ایران برطرف نشود در این کشور حضور خواهند داشت.