طالبان ۲۲ نفر را در پاکستان به قتل رساندند

مناطق نيمه خودگردان پاکستان در خط مرزی با افغانستان به پايگاهی برای اعضای مسلح طالبان تبدیل شده است، (عکس از AFP)

شبه نظاميان مسلح وابسته به طالبان روز چهارشنبه پنجم تیر ماه، ۲۲ تن را که هفته جاری از شهرک جندوله، واقع در شمال غربی پاکستان ربودند، به قتل رساندند.


به گزارش خبرگزاری رويترز، گروگانگيران از افراد مسلح طالبان، وفادار به بيت الله محسود، رهبر يکی از گروه های شبه نظامی فعال در اين منطقه هستند که اوایل هفته جاری ۲۷ تن را در حمله به اطراف شهرک جندوله در وزيرستان جنوبی ربوده بودند.


جسد ۲۲ تن از ربوده شدگان در جاده ای خارج از جندوله پيدا شد. کشته شدگان از اعضای قبيله بيتانی بودن که به عنوان طرفدار دولت پاکستان شناخته می شود.


درگيری ها در منطقه در شرايطی تشديد شده است که دولت خواهان انجام مذاکره برای کاهش تنش های محلی است.


برکت الله مروت، بالاترين مقام محلی به رويترز گفته است در پیکر برخی اجساد آثار گلوله ديده می شود اما تعدادی نيز به وسیله چاقو به قتل رسيده اند.


اعضای گروه بيت الله محسود، در سال گذشته به عنوان مخوف ترين گروه مسلح در پاکستان شناخته شدند.


این گروه تا کنون به دخالت در ۲۷ بمب گذاری و حمله موشکی در پاکستان، از جمله اقدام مسلحانه ای که منجر به مرگ بی نظير بوتو نخست وزير سابق پاکستان شد، متهم شده است.


برخی کارشناسان مسائل پاکستان معتقدند گروه محسود، منشعب از گروه تروریستی جندالله است که اتحاد جديدی با قبيله بيتانی برقرار کرده اند.


مرزهای پاکستان، پناهگاه طالبان


مناطق نيمه خودگردان پاکستان در خط مرزی با افغانستان از زمان حمله آمريکا به افغانستان در سال ۲۰۰۱ همواره به عنوان پايگاهی برای مخفی شدن اعضای مسلح طالبان و شخص اسامه بن لادن شناخته شده است.


به گفته مقامات آمريکايی، اين منطقه که هيچ گاه تحت کنترل کامل حکومت پاکستان قرار نگرفته است، به پناهگاهی امن برای برنامه ريزی حملات عليه افغانستان و پاکستان تبديل شده است.


دولت پاکستان در تلاش است تا با مذاکره با رهبران قبايل منطقه، آنها را وادار کند از نفوذ خود برای پايان دادن به عمليات گروه های مسلح از جمله شبه نظاميان طالبان در منطقه استفاده کنند.


با اين حال آمريکا معتقد است مذاکره و گفتگوی صلح با گروه های مسلح منطقه به آنها فرصت میِ دهد تا برای حملات خود برنامه ريزی کنند.


نيروهای نظامی آمريکايی مستقر در افغانستان معتقدند حملات طالبان از مناطق مرزی پاکستان برنامه ريزی می شود. مناطقی که به گفته آنان تعداد پناهگاه های طالبان در آن رو به افزايش است.