جلسه استیضاح وزیر راه و شهرسازی دولت حسن روحانی روز یکشنبه اسفند، برگزار شد اما استیضاحکنندگان موفق نشدند رای لازم را برای برکناری این وزیر کسب کنند؛ بدین ترتیب عباس آخودی در سمت خود ابقا شد.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، نمایندگان مخالف و موافق در دو نوبت صبح و عصر در مجلس در صحن مجلس صحبت کردند و عباس آخوندی نیز به دفاع از کارنامه خود پرداخت.
در نهایت ۱۷۶ نماینده به استیضاح رای مخالف، ۷۴ نماینده رای موافق و پنج نماینده نیز رای ممتنع دادند که به معنای رای اعتماد دوباره مجلس به این وزیر است.
در متن طرح استیضاح وزیر راه و شهرسازی که ۲۶ بهمن ماه با امضای ۳۴ نماینده اعلام وصول شد، ۱۲ مورد مطرح شده بود.
این نمایندگان «مشکل مدیریتی و خطا در برنامهریزی» را علت «دو سانحه مرگبار» ریلی در دوسال گذشته عنوان کرده بودند.
در بخشی دیگر از متن استیضاح، نمایندگان خواستار توضیح وزیر درباره فعالیتهای اقتصادی او و فرزندش در حوزه راه و شهرسازی شده بودند.
اینکه چرا عباس آخوندی طرح مسکن مهر را «مزخرف» اعلام کرده، اما جایگزینی برای آن پیشنهاد نداده است، سئوال دیگر این نمایندگان بود.
این نمایندگان همچنین سئوال کرده بودند که چرا توافق های خرید هواپیماها «مخفی» بوده و متن آن به کمسیون عمران مجلس ارائه نشده است.
«حزبسازی» در وزارت راه، «عدم شفافیت در قراردادهای شرکت فرودگاههای کشور»، سرانجام تحقیقات «سانحه آنتونوف ۱۴۹ تهران ــ طبس»، «کشته شدن سربازان راکب اتوبوس در فارس» از دیگر مواردی بود که این نمایندگان خواهان توضیح وزیر شده بودند.
عباس آخوندی در دفاعیات خود خطاب به نمایندگان گفت: اگر آنها مدرکی برای اتهامات خود دارند «چرا هیچکدام از این اتهام ها در دیوان محاسبات و گزارش رسمی سازمان بازرسی کل کشور گزارش نشده تا رسیدگی شود؟»
وی گفت: «اگر یک صفحه مدرک واقعی دارید، آن را به قوه قضاییه، کمییسون اصل نود و مراجع ذیربط سازمان بازرسی کل کشور بدهید.»
وزیر راه و شهرسازی در دفاعیات خود «بابت هرگونه قصور یا کوتاهی از دستگاه خودم یا سایر دستگاههای اجرایی و شخص» خود از مردم پوزش خواست.
عباس آخوندی گفت: پس از برخورد دو قطار در هفت خان سمنان که ۴۹ نفر در آن جان باختند، به همراه محسن پورسید آقایی مدیر عامل سابق راهآن استعفا کرد اما اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور، استعفای او را نپذیرفت.
وزیر راه در مجلس نهم نیز استیضاح شده بود، اما نمایندگان مجلس در جلسه بررسی استیضاح، با ۱۷۵ رأی مخالف، ۷۲ رأی موافق و ۵ رأی ممتنع، با برکناری او مخالفت، و او را در سمت خود ابقا کردند.
در آن زمان، برخی محورهای استیضاح آقای آخوندی مرتبط به حمل و نقل ریلی بود که شامل مواردی چون؛ «نبود برنامه در حمل و نقل ریلی»، «خرید لوکوموتیو و تجهیزات توسط راهآهن و با ترک تشریفات»، «خرید ۵۰۰ دستگاه واگن از یک شرکت سوئیسی»، «عدم پیشرفت در برقی کردن راهآهن تهران-مشهد» میشد.