وکیل مدافع اولیای دم محسن روحالامینی از صدور حکم جلب برای سعید مرتضوی، دادستان پیشین تهران، به اتهام معاونت در قتل محسن روحالامینی در بازداشتگاه کهریزک خبر داد.
میرمجیدطاهری در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا گفت: «امروز (شنبه) که از اجرای احکام پیگیری کردم به من گفتند که حکم جلب سعید مرتضوی دادستان وقت تهران برای اجرای محکومیت دو سال حبس به اتهام معاونت در قتل صادر شده است.»
عبدالحسین روحالامینی، پدر محسن روحالامینی، یکی از جانباختگان سال ۸۸ در بازداشتگاه کهریزک، پیشتر اعلام کرده بودکه حکم سعید مرتضوی زندان در این پرونده روز چهارشنبه گذشته برای اجرا ابلاغ شده است.
Your browser doesn’t support HTML5
محسن روحالامینی روز ۱۸ تیرماه سال ۱۳۸۸ در بحبوحه اعتراضها به نتایج اعلام شده برای انتخابات ریاست جمهوری آن سال بازداشت و به بازداشتگاه کهریزک منتقل شد و کمی بعد بر اثر شدت جراحات وارده ناشی از ضرب و شتم در این بازداشتگاه جان باخت.
در بازداشتگاه کهریزک علاوه بر محسن روحالامینی، محمد کامرانی، امیر جوادیفر، نیز جان باختند و دو تن دیگر یعنی رامین قهرمانی و احمد نجاتی کارگر نیز پس از آزادی به دلیل جان خود را از دست دادند.
در این پرونده سعید مرتضوی دادستان وقت تهران دستور انتقال بازداشتشدگان به بازداشتگاه کهریزک، صادر کرده بود و از متهمان اصلی در این پرونده بود.
روز پنجشنبه دهم اسفند و پس از بیش از هشت سال از زمان این رویداد، عبدالحسین روحالامینی که در سال ۸۸ مشاور ارشد محسن رضایی، از نامزدهای وقت انتخابات ریاست جمهوری بود، اعلام کرد که «هشت سال است من به دنبال یک کار حقوقی طاقتفرسا بودم و در آن به یک تجربه رسیدم که حتی کسانی که از خدا و پیغمبر نمیرسند از رسانهها میترسند. در واقع رسانهها سر بزنگاهها یاور ما بودند و نقش اول را داشتند».
عبدالحسین روحالامینی همچنین گفته بود که اگر سعید مرتضوی خود را به دایره اجرای تحکام معرفی نکند حکم «بازداشت سیار» برای او صادر خواهد شد که به گفته وکیل اولیای دم این حکم جلب برای او در روز شنبه ۱۲ اسفند صادر شده است.
وکیل خانواده محسن روحالامینی پنجم آذر ماه امسال خبر داده بود که سعید مرتضوی به جرم معاونت در قتل به دو سال حبس قطعی محکوم شده است.
آقای مرتضوی در دادگاه اولیه از اتهام معاونت در قتل تبرئه شده بود که همین امر اعتراض خانواده محسن روح الامینی را به دنبال داشت.
او در دادگاه اولیه تنها به اتهام «بازداشت غیرقانونی» افرادی که آنها را به کهریزک فرستاده بود به انفصال دائم از خدمات قضایی و پنج سال انفصال از خدمات دولتی محکوم شد. اما دادگاه تجدید نظر اتهام «معاونت در قتل» را به او وارد دانست.
سعید مرتضوی پس از تعلیق قضایی، از سوی محمود احمدینژاد به ریاست سازمان تأمین اجتماعی رسید.
به گفته غلامحسین محسنی اژهای سخنگوی قوه قضائیه، به غیر از پرونده کهریزک، سعید مرتضوی دو پرونده دیگر مربوط به زمان مدیرتیش بر سازمان تأمین اجتماعی دارد.
در عین حال بر پایه تحقیق و تفحص صورت گرفته در مجلس ششم، سعید مرتضوی از متهمان اصلی در پرونده مرگ زهرا کاظمی عکاس-خبرنگار ایرانی-کانادایی در سال ۱۳۸۲ است.
او برای سالها قاضی دادگاه مطبوعات در ایران بود و حکم به توقیف دهها نشریه و بازداشت شمار زیادی از روزنامهنگاران داد.