سرپرست تیم ملی: رفتار حساسیت‌ برانگیز در بازی با بحرین تبعات سنگینی دارد

عباس ترابیان

سرپرست تیم ملی فوتبال ایران هشدار داد که «هرگونه رفتار حساسیت‌ برانگیز در بازی با بحرین، تبعات سنگینی برای فوتبال ایران در پی خواهد داشت.»

بازی ایران و بحرین از مرحله اول رقابت‌های گروهی برای راهیابی به جام جهانی ۲۰۱۴ در منطقه آسیا، سه شنبه ۱۹ مهر، یازدهم اکتبر، در ورزشگاه آزادی و به قضاوت پیتر گرین از استرالیا برگزار خواهد شد.

هر دو تیم بدون شکست هستند و از دو بازی قبلی خود ۴ امتیاز کسب کرده‌اند، اما ایران با تفاضل گل ۳+ صدرنشین است و بحرین با تفاضل ۲+ در رده دوم قرار دارد.

در این گروه، قطر ۲ امتیاز دارد و اندونزی بدون امتیاز قعرنشین است. تیم پیروز مسابقه ایران و بحرین، در پایان رقابت‌های دور رفت، قهرمان گروه E خواهد شد.

عباس ترابیان می‌گوید‌: «بی‌شک هر گونه شعار یا رفتار غیر ورزشی حساسیت‌ برانگیز، تبعاتی چون جرایم مالی سنگین تا گرفتن میزبانی مسابقات از ایران را به دنبال خواهد داشت.»

به گفته ترابیان ناظران این مسابقه، منتظر هرگونه رفتار خارج از چارچوب، قوانین و عرف ورزشی هستند تا گزارش‌ها و اعتراض‌هایشان را برای فیفا ارسال کنند.

اشاره ترابیان به تبلیغات برخی سایت‌های غیر رسمی هوادار دولت است که خواستار اعتراض به حکومت بحرین، در زمان برگزاری این مسابقه شده‌اند.

روزنامه کیهان نیز در ستون پیام‌های تلفنی خود نوشته است: «مسئولین سیاسی- ورزشی کشور با برنامه‌ریزی مدبرانه روز مسابقه فوتبال ایران با بحرین را به حمایت از مظلومین این کشور و محکومیت آل سعود خبیث تعطیل نمایند.»

گروهی از بسیجی‌ها، حتی محل قرار را نیز مشخص کرده‌اند. آ‌نها تصمیم گرفته‌اند دو ساعت قبل از شروع مسابقه، در مقابل درب شرقی استادیوم آزادی به هم بپیوندند.

سایت «دولت ما» که خود را پایگاه خبری تحلیلی حامیان دولت اسلامی می‌نامد با صدور بیانیه‌ای، اقدام به فراخوان «جوانان حزب اللهی» برای حضور در ورزشگاه آزادی کرده است.

این سایت مدعی شده است که «برخلاف تبلیغات برخی مرعوبان، این حضور به هیچ وجه منجر به محرومیت تیم ملی ایران نمی‌‏شود.»

در اطلاعیه صادر شده نیز آمده است: «ناموس شیعیان امروز به دست رژیم جنایتکار آل سعود و آل خلیفه هتک حرمت شده و ما منتظر اعلام سازمان‌های دولتی هستیم، آیا صدای هَل مِن ناصر یَنصُرنی را نمی‌شنوید.»

آنها اعلام کرده‌اند: «به ورزشگاه آزادی خواهیم رفت تا سکوت رسانه‌ای دنیا را بشکنیم، به امید آنکه در روز حشر شرمنده بانوی دو عالم نباشیم.»

ماجراهای باشگاهی؛ نگرانی تیم ملی

بر اساس مقررات صریح فدراسیون جهانی فوتبال، هر گونه استفاده سیاسی از فوتبال ممنوع است و مجازات‌های سنگینی را به دنبال دارد.

در فصل اخیر لیگ قهرمانان آسیا، مسابقه تیم‌های ذوب آهن اصفهان و الشباب عربستان، به علت حضور کسانی که علیه «آل سعود» شعار می‌دادند، به جنجال کشیده شد.

استیون کیم، ناظر AFC از این صحنه‌ها عکس گرفته و چند بار تصمیم داشت بازی را قطع کند، اما با خواهش مقام‌های ایرانی که قول دادند به این ماجرا فیصله خواهند داد، از تصمیم خود منصرف شد.

پس از پایان بازی نیز میان هواداران ذوب آهن اصفهان با گروهی از لباس شخصی‌ها که برای سر دادن شعارهای سیاسی به ورزشگاه آمده بودند، درگیری شدید فیزیکی روی داد.

در بازی پرسپولیس با تیم الاتحاد عربستان هم عده‌ای با حضور در ورزشگاه‌ آزادی علیه «آل سعود» شعار دادند.

در پی تهدید جدی ناظر کنفدراسیون آسیا، ماموران نیروی انتظامی در جریان این بازی با شعار دهندگان در استادیوم آزادی درگیر شده و آنها را از ورزشگاه اخراج کرد.

این اقدام نیروی انتظامی با انتقاد شدید نمایندگان اصولگرای مجلس روبرو شده بود. در پی آن ماجرا بود که خبرگزاری فارس گزارش داد «دانشجویان دانشگاه‌های تهران» ضمن دعوت از مردم برای تماشای بازی استقلال-النصر، خواستار استفاده از این تریبون {مسابقه فوتبال} برای محکومیت «جنایات آل سعود در بحرین» شده‌اند.

اما در جریان بازی تیم‌های استقلال با النصر، ماجرا برعکس شد و به رغم تبلیغات گسترده رسانه‌های نزدیک به دولت، علاقمندان فوتبال بار‌ها علیه لباس شخصی‌ها و بسیجی‌های حاضر در ورزشگاه شعار دادند.

«فوتبال با سیاست نمی‌خواهیم» و دستور عتاب آلود به بسیجی‌ها برای خروج از ورزشگاه، شعارهایی بود که بار‌ها سر داده شد و حتی هنگام پخش زنده بازی از شبکه سوم سیما نیز قابل شنود بود.

حرکت بسیجی‌ها در بازی پرسپولبس و الاتحاد که از سوی محمدتقی رهبر و حمید رسایی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی «خودجوش» نامیده شده بود، با شعارهای گسترده فوتبال دوستان در بازی استقلال با النصر، به سردی گرایید.