معاون وزیر خارجه کویت میگوید که ایران باید از وضعیت بازار نفت درس بیاموزد و افزایش تولید نفت را متوقف کند.
به گزارش خبرگزاری رسمی کویت، کونا، خالد الجارالله که برای شرکت در سمینار تجاری کویت-ژاپن به توکیو سفر کرده است، میگوید که کشورهای تولیدکننده نفت باید افزایش تولید خود را متوقف کنند و بازار نیز نباید از افزایش تولید نفت ایران حمایت کند.
ایران که در دوران تحریمها روزانه حدود یک میلیون بشکه صادرات نفت خام داشت، هم اکنون بالای دو میلیون بشکه به مشتریان خود نفت میفروشد.
بر اساس آخرین گزارش آژانس بین المللی انرژی که چهارشنبه هفته گذشته منتشر شد، تولید نفت ایران در ماه گذشته به سه میلیون و ۵۶۰ هزار بشکه در روز رسیده است. این رقم در سال گذشته میلادی بطور متوسط ۸ .۲ میلیون بشکه بوده است. به عبارتی، ایران در ۴ ماه اول ۲۰۱۶ نسبت به متوسط تولید سال گذشته، روزانه ۷۶۰ هزار بشکه رشد تولید نفت داشته است.
این در حالی است که هنوز آمارهای بین المللی درباره وضعیت تولید نفت ایران طی ماه جاری منتشر نشده، اما مقام های ایرانی میگویند که تولید را به بالای ۷. ۳ میلیون بشکه رساندهاند و به زودی به ۸. ۳ میلیون بشکه نیز خواهند رساند.
خبرگزاری رویترز نیز با استناد به گزارش کونا و خبرگزاری «جی جی» ژاپن مینویسد که الجارالله در ادامه گفته است که گزینهای جز فریز (توقف) نفتی نیست.
وی در پاسخ به پرسشی درباره تولید ایران گفت که ایران باید «از وضعیت بازار درس بیاموزد، بازار کشش افزایش تولید را ندارد».
اظهارات معاون وزیر خارجه کویت در حالی است که برخی از بزرگترین کشورهای تولید کننده نفت جهان که در مجموع ۴۵ درصد از تولید را انجام میدادند، ماه گذشته برای مذاکره درباره فریز نفتی در قطر اجلاس برگزار کردند، اما ایران از حضور در این نشست خودداری کرد. عربستان که به تنهایی بیش از ۱۱ درصد کل تولید نفت جهان را انجام میدهد، اعلام کرد که در صورتی حاضر به توقف رشد تولید است که ایران نیز همین کار را انجام دهد.
ایران میگوید که تولید و صادراتش در دوران تحریمها روزانه یک میلیون بشکه کاهش یافته و حق دارد که بعد از تحریمها سهم خود از بازار نفت را احیا کند.
کشورهای عضو اوپک قرار است دو ماه دیگر اجلاس سالانه خود را برگزار کنند و موضوع فریز نفتی را دوباره مذاکره کنند.
گزارش خود اوپک که روز جمعه منتشر شد، میگوید تولید روزانه نفت اعضای این سازمان در ماه گذشته بیش از ۱۸۸ هزار بشکه افزایش یافته و به ۳۲ میلیون و ۴۴۰ هزار بشکه رسیده است.
این گزارش میافزاید که نیاز به نفت اوپک در سال جاری تنها ۵. ۳۱ میلیون بشکه خواهد بود. به عبارتی، اعضای سازمان هم اکنون روزانه حدود یک میلیون بشکه نفت مازاد راهی بازار میکنند.
بر اساس گزارشهای بین المللی، از جمله اداره اطلاعات انرژی آمریکا و آژانس بین المللی انرژی، تولید نفت مازاد در جهان تا پایان سال آینده میلادی ادامه خواهد داشت و انتظار میرود متوسط قیمت نفت شاخص برنت در سال جاری ۴۱ دلار و برای سال آینده ۵۱ دلار باشد. این در حالی است که قیمت نفت در نیمه اول سال ۲۰۱۴ حدود ۱۰۸ دلار بود.