ولید جنبلاط: عربستان با ایران مذاکره کند و به جنگ یمن پایان دهد

ولید جنبلاط رهبر دروزی‌های لبنان و سعد حریری رهبر جریان المستقبل

ولید جنبلاط سیاستمدار دروزی لبنان روز شنبه از عربستان سعودی خواست باب گفت‌وگو با ایران را باز کند. رهبر دروزی‌های لبنان همچنین گفت جنگ عربستان با یمن مانع تحقق برنامه‌‌های نوسازی در عربستان است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، ولید جنبلاط روز شنبه چهارم آذرماه در توییتر خود نوشت: «توافق حداقلی با جمهوری اسلامی به ما در لبنان توان و عزم لازم برای همکاری جهت اجرای سیاست دوری‌ (از مناقشات منطقه) می‌دهد.»

جنبلاط خطاب به محمد بن سلمان ولیعهد سعودی نوشت: «این چالش‌ها بزرگ هستند و نوسازی پادشاهی (عربستان) یک ضرورت اسلامی و عربی است اما این ماموریت با موفقیت همراه نمی‌شود در حالی که جنگ با یمن ادامه دارد.»

رهبر حزب سوسیالیست ترقی‌خواه لبنان افزود: «ویرانی و محاصره یمن بس است. هزینه جانی و مادی دادن از مردم و منابع پادشاهی(عربستان) بس است.»

ولید جنبلاط تصریح کرد: «بگذارید مردم یمن هر که را می‌خواهند انتخاب کنند و شما ....داور، مصلح و برادر بزرگتر باشید همان‌گونه که پیشینیان شما بودند.»

ولید جنبلاط در توییت‌های خود همچنین یمن را به افغانستان جهان عرب تشبیه کرده است.

رهبر حزب سوسیالیست ترقی‌خواه لبنان تاکید کرده که اگر عربستان سعودی مسائل خود را با ایران حل نکند، پایان جنگ در یمن بسیار دشوار خواهد بود.

در پی جنگ داخلی یمن و برتری نسبی شیعیان حوثی در یمن، عربستان‌ سعودی در ششم فروردین سال ۹۴ همراه با متحدان عرب خود، حمله هوایی به این کشور را آغاز کرد. ایران از حوثی‌های شیعه در مناقشه یمن حمایت می‌کند.

مقام‌های سازمان ملل می‌گویند مناطقی در یمن در آستانه قطحی هستند و این کشور با بیماری وبا دست و پنجه نرم می‌کند. به گفته این مقام‌ها، فروپاشی نظام بهداشتی یمن نیز علت دیگری است که این کشور را با بزرگترین بحران بشری کنونی مواجه کرده است.

جنبلاط روز جمعه نیز از نحوه برخورد «برخی گروه‌های سعودی» با سعد حریری نخست‌وزیر لبنان انتقاد کرد و ریاض را به خاطر استعفای سعد حریری مقصر شناخت.

مقام‌های لبنانی و هم‌حزبی‌های سعد حریری گفته‌اند که وی در ریاض در بازداشت خانگی قرار داشته و به اجبار سعودی‌ها استعفای خود را در روز ۱۳ آبان در تلویزیون العربیه قرائت کرده است.

عربستان سعودی بازداشت خانگی و اجبار حریری به استعفا را رد کرده است. حریری پس از بازگشت به لبنان استعفایش را به حال تعلیق درآورد. میشل عون رئیس جمهوری لبنان گفته بود تا سعد حریری به کشور بازنگردد استعفای او را قبول نمی‌کند.

سعد حریری در استعفانامه خود گفته بود که از بیم ترور استعفا کرده و ایران را به مداخله در امور لبنان متهم کرد. پدر او رفیق حریری در انفجار بمبی مهیب بر سر راهش در سال ۲۰۰۵ کشته شد. در آن هنگام حزب‌الله لبنان به ترور رفیق حریری متهم شد، اتهامی که این گروه رد کرده است.

میشل عون رئیس جمهوری لبنان، با «گروگان» دانستن حریری در عربستان خواستار مداخله شورای امنیت و اتحادیه اروپا شده بود. سعد حریری پس پس از دو هفته از عربستان سعودی به پاریس و از آنجا به لبنان بازگشت.