فرهاد مجیدی از فوتبال خداحافظی کرد

بازیکن سر‌شناس فوتبال ایران با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که به عنوان بازیکن برای همیشه از دنیای فوتبال خداحافظی کرده است.

او نوشته است، مانند آن دسته افراد نیست که «همیشه با خودخواهی، استقلال را مدیون خود می‌دانند یا در نبود خود ذلت استقلال را آرزو می‌کنند.»

مجیدی ۳۶ ساله در این نامه خود را فرزند کوچک خانواده بزرگ استقلال معرفی کرده و نوشته: بازی در تیمی که ناصر حجازی، علی جباری و حسن روشن در آن عضویت داشتند یا پوشیدن پیراهن شماره هفت مجید نامجو مطلق که تکنیکی‌ترین بازیکن آسیا بود و بستن بازوبند برادران بیانی و جواد زرینچه برای فرهاد، مایه اعتبار و افتخار است.

مجیدی خداحافظی خود را سخت‌ترین تصمیم زندگی‌اش عنوان کرده و نوشته است: «تاسف‌آور است که می‌شنوم آقایان عامل ناکامی‌های اخیر تیم را تشویق من توسط هواداران از روی سکو‌ها می‌دانند. اتفاقاتی افتاده و صحبت‌هایی شنیدم که به این نتیجه رسیدم باید برخلاف میل باطنی از فوتبال خداحافظی کنم. بسیار مایل بودم با پیراهن استقلال خداحافظی کنم که این امکان فراهم نشد و گویا تقدیر من چنین بود.»

او در عین حال ابراز امیدواری کرده است که در آینده «در کسوت‌های دیگر» بتواند به هواداران استقلال، جام‌های متعدد اهدا کند.

دو دهه فوتبال حرفه‌ای

فرهاد مجیدی نزدیک به دو دهه در سطح اول فوتبال ایران حضور داشت. اولین تیم رسمی او جوانان کشاورز بود. سپس در‌‌ همان رده سنی به تیم بهمن پیوست و چندی بعد برای حضور در مسابقات استانی در ترکیب تیم صنایع پارچین قرار گرفت تا با عنوان بازیکن قرضی در این تیم توپ بزند. پس از هشت ماه بازی در صنایع پارچین وارد ترکیب تیم امید بهمن و سپس بزرگسالان این تیم شد.

مجیدی سپس به استقلال تهران پیوست. او در استقلال با شم بالای گلزنی به یکی از موفق‌ترین بازیکنان این تیم تبدیل شد و با تصمیم محمد مایلی کهن در سن ۲۰ سالگی پیراهن تیم ملی ایران را هم به تن کرد.

درخشش در استقلال باعث شد تا سران باشگاه راپیدوین اتریش به دنبال جذب فرهاد باشند. مجیدی حضوری موفق اما بسیار کوتاه را در این تیم تجربه کرد. او در بازی خداحافظی برای آنتون پولستر ستاره فوتبال اتریش که به شکست ۵-۱ تیم ملی ایران مقابل اتریش انجامید، تک گل ایران را به زیبایی به ثمر رساند.

از سال ۲۰۰۱ به امارات رفت. اولین تیمش در امارات الوصل بود به زودی به یک ستاره در این تیم اماراتی تبدیل شد. سال ۲۰۰۳ به عنوان بازیکن قرضی به العین پیوست تا در جام باشگاه‌های امارات به میدان برود. آن سال در نیمه نهایی جام باشگاه‌های آسیا و در برابر دالیان درخشید. به الاهلی پیوست و سال ۲۰۰۶ با این تیم قهرمان لیگ امارات شد.

مجیدی در تیم‌های مختلف اماراتی به یک ماشین گلزنی تبدیل شد و محبوبیت چشمگیری نزد فوتبال دوستان این کشور داشت. اما سال‌های اوج او با مصادف با حضور ثابت علی دایی در ترکیب تیم ملی ایران بود. پس از جدایی ادمار براگا از تیم ملی ایران که دوران حضور او با هت تریک مجیدی مقابل گوام همراه بود، حضور مجیدی در تیم ملی نیز همواره مقطعی و حاکی از عدم اعتماد مربیان تیم ملی بود.

از مقدماتی جام جهانی ۲۰۰۲ به بعد با افول تدریجی دایی و بروز برخی حاشیه‌ها و دو دستگی‌ها در ترکیب تیم ملی ایران، باز هم برانکو ایوانکوویچ تمایلی در میدان دادن به مهاجمانی مثل مجیدی را نداشت. در آن مقطع بازیکنانی مثل مجیدی و کعبی مصاحبه‌های افشاگرانه‌ای پیرامون برخی مسائل دخیل برای بازی در تیم ملی را مطرح کردند که برانکو تمام موارد طرح شده را تکذیب کرد.

مجیدی آخرین بار توسط کارلوس کی‌روش به تیم ملی ایران دعوت شد و برای این تیم به میدان رفت. اما مهر ۱۳۹۰ گفت، نمی‌خواهد کاری که با او در جوانی شد، با دیگر بازیکنان جوان فوتبال ایران تکرار شود. به همین خاطر با ۴۵ بازی ملی از این تیم خداحافظی کرد و به الغرافه قطر پیوست.

جدایی او از استقلال با انتقاد بسیاری از هواداران استقلال مواجه شد. استقلال نیز که صدرنشین بود در پایان فصل جام یازدهم لیگ بر‌تر را به سپاهان واگذار کرد. در لیگ دوازدهم که مجیدی تمایل داشت مجدداً به استقلال برگردد، امیر قلعه نویی موافقت کرد اما یادآور شد که بازوبند کاپیتانی در اختیارش نخواهد بود. مجیدی هم این شرط را نپذیرفت. اما در عین حال از پیوستن به سایر تیم‌ها خودداری کرد.

اکنون در حالیکه لیگ به هفته دهم رسیده و چند تیم لیگ برتری خواهان به خدمت گرفتن او در فرصت نقل و انتقالات نیم فصل بودند، مجیدی رسماً از دنیای فوتبال خداحافظی کرد.