کره زمین حاوی بیش از یک تریلیون گونه از میکرو ارگانیسمها است، اما دانشمندان تنها یک هزارم آنها را میشناسند.
به گزارش کریستین ساینس مانیتور، تحقیق آماری تازهای نشان میدهد ۹۹.۹۹۹ درصد گونههای میکروبی برای دانشمندان شناخته شده نیستند. این تحقیق جامع توسط دو میکروبشناس در دانشگاه ایندیانای آمریکا انجام شده است.
جی لنون، یکی از نویسندگان این مقاله و استاد میکروبشناسی دانشگاه ایندیانا میگوید: «کار ما در خصوص فهرست کردن میکروبهایی که میشناسیم، خیلی خوب بوده است. ممکن است هر چند سال یکبار بشنویم یک گونه تازه کرم در ته اقیانوس کشف میشود. اما سرعت کشف گونههای زنده ( چه گیاهی و چه حیوانی) کاهش پیدا کرده است.» به گفته این میکروبشناس تنها در سه دهه گذشته بوده که دانشمندان شروع به شناسایی میکروبها و طبقهبندی آنها کردهاند. «ما هنوز در مرحله کشفیات هستیم. قبل از این تحقیق سخت میشد گفت که ما کجای کار هستیم. میکرو ارگانیسمها دارای بیشترین گونههای حیاتی در کره زمین هستند. بنابراین از نظر علمی ما گروه بزرگی (از موجودات زنده) را نمیشناسیم.»
میکرو ارگانیسمها همه جا هستند. به عنوان نمونه دکتر لنون میگویدچیزی نزدیک به ده هزار نوع مختلف باکتری در یک سانتیمتر مربع از دست انسان وجود دارد. با آنکه این حقیقت خوشایندی برای خیلیها نیست، اما حیات انسانها (و تقریبا تمام موجودات زنده) به وجود این باکتریها وابسته است. این میکرو ارگانیسمها نقش حیاتی در کره زمین دارند.
برای ساخت چنین منبع عظیمی از دادهها، دانشمندان دانشگاه ایندیانا، مدارک مربوط به میکروبها، گیاهان و حیوانات را از منابع دولتی، دانشگاهی و تحقیقات مستقل جمعآوری کردند. این منبع دادههای نزدیک به ۵.۶ میلیون گونه حیاتی ( میکروبی و غیر میکروبی) از بیش از ۳۵ هزار نقطه در کره زمین را در بر میگیرد.
آنچه شگفتی دانشمندان را برانگیخته است نه تنوع و میزان آنچه شناخته شده که میزان ناشناختهها در زمینه حیات میکرو ارگانیسمها و گونههای مختلف آن است. آنها میگویند که این تحقیق نشان میدهد که چطور باید تاکید بیشتری بر سرعت بخشیدن به روند کشف و مستندسازی این گونههای حیاتی داشت و سپس تلاش بیشتری کرد تا نقش آنها در چرخه حیاتی کره زمین را بهتر درک کرد.