روزنامههای سهشنبه ايران با انتشار گزارشها و يادداشتهايی درباره سفر حسن روحانی به ترکيه، آن را نشانه «گسترش روابط ايران و ترکيه» ارزيابی کردهاند.
روزنامه اعتماد سفر حسن روحانی به ترکيه پس از فراز و فرود رابطه دو کشور در دولت محمود احمدینژاد را يک «ديدار تاريخی» توصيف کرده و روزنامه ابتکار از اين سفر به عنوان «سفر ۳۰ ميليارد دلاری» ياد کرده است.
حميدرضا کفاش، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش، در گفتوگو با روزنامه شهروند خبر «تجاوز ناظم يک دبستان در تهران به چند دانش آموز» و همچنين «وجود يک پرونده پرونده تجاوز ديگر» را تائيد کرده اما گفته است که با رسانهای شدن اين پروندهها مخالف است.
روزنامه شرق خبر داده است که «يک هفته پس از وقوع توفان بزرگ در تهران که منجر به کشتهشدن پنجنفر شد سهنفر از مديران سازمان هواشناسی کشور از مقام خود استعفا دادند.»
روزنامههای کيهان و جوان از قول سخنگوی قوه قضایيه تاکيد کردهاند که «دستگاه قضايی از برخورد نيروی انتظامی با بدحجابی حمايت میکند» و «باندهای معدود کشف حجاب» را نيز «دادگاهی» میکند. به نوشته اين دو روزنامه، غلامحسين محسنی اژهای روز دوشنبه گفته است: ما از نيروی انتظامی «مصرانه میخواهيم افراد معدودی که فضای جامعه اسلامی را به هم میزنند و به خصوص آنهايی که به صورت باندی و گروهی با برنامهريزی اقدام به اين گونه کارهای خلاف میکنند حتماً شناسايی کند حتی اگر نياز بود از سيستم اطلاعاتی کمک بگيرد.»
روزنامه شهروند در تيتر يک شماره سهشنبه ضمن انتشار گزارشی درباره «حمله عشاير به(کوه) دماوند»، نوشته است: «دماوند به محاصره درآمده، به محاصره ساختوسازها و بهرهبرداریهای مجاز و غيرمجاز. حالا حتی عشاير هم بر تن اين نماد استقامت، زخم میزنند.»
روزنامه آرمان در تيتر يک خود از «مذاکره ۵ ساعته ايران و آمريکا» در ژنو گزارش داده و نوشته است: «بیترديد مذاکره مستقيم ايران و آمريکا که از ديروز کليد خورد قطعا در مذاکرات ۲۶ خرداد ايران و ۱+۵ تاثير چشمگيری خواهد داشت و مذاکرات وين را جانی دوباره خواهد بخشيد.»
اين روزنامه همچنين نوشته است: «بازگشت ويليام برنز که در دوران سعيد جليلی برای نخستين بار از سوی آمريکا در مذاکرات حضور يافت به عنوان عضو تيم مذاکرهکننده آمريکايی يک پيام مهم دارد؛ تلاش آمريکا برای رسيدن به توافق با ايران.»
روزنامه آرمان همچنين از قول حسين سلامی، جانشيسن فرمانده کل سپاه پاسداران نوشته است:« دولت مورد حمايت سپاه است.»
روزنامه جوان تيتر يک خود را به سخنان علی خامنهای در ديدار با اعضای جهاد دانشگاهی اختصاص داده و از قول رهبر جمهوری اسلامی نوشته است: «برخی انقلابهای تندرو، اکنون در بينات انقلاب ماندهاند.»
روزنامه ايران نيز از «پايان مناقشه بر سر انتخاب مدير دانشگاه تهران» خبر داده و نوشته است: «رضا فرجی دانا وزير علوم، تحقيقات و فناوری، با صدور حکمی محمود نيلی احمدآبادی را به سمت سرپرستی دانشگاه تهران منصوب کرد.»
بازتاب سفر حسن روحانی به ترکيه؛ سفر ۳۰ ميليارد دلاری
اغلب روزنامههای ايران در شماره سهشنبه خود در گزارشها و يادداشتهايی سفر حسن روحانی به ترکيه را مورد توجه قرار داده و آن را نشانه «گسترش روابط ايران و ترکيه» ارزيابی کردهاند.
روزنامه اعتماد ضمن انتشار عکسی از روسای جمهوری ايران و ترکيه، سفر حسن روحانی به ترکيه پس از فراز و فرود رابطه دو کشور در دولت محمود احمدینژاد را «ديدار تاريخی» توصيف کرده است.
احسان بداغی در روزنامه اعتماد نوشته است: «ايران و ترکيه طلسم میشکنند، ايرانیها طلسم ۱۸ ساله حضور رئيسجمهوری در آنکارا را شکستهاند و ترکها هم طلسم بردن مهمانان عاليرتبه خود به آرامگاه کمال آتاتورک برای ادای احترام؛ چيزی که باعث شده بود در ۱۸ سال گذشته پای هيچ رئيسجمهور ايرانی به آنکارا نرسد.»
اين روزنامه تاکيد کرده است که «شايد حالا باز شدن پای رئيسجمهوری ايران به آنکارا نشانهای از يک عزم جدی برای بهبود روابط دو کشور باشد؛ روابطی که در سه سال گذشته تحت تاثير اختلافنظر عميق دو کشور در خصوص بحران سوريه به سردی گراييد.»
روزنامه اعتماد همچنين در گزارشی درباره «سفر اولين هيات تجاری ايران به ترکيه پس از ۱۸ سال»، نوشته است: «يکی از نکات حايز اهميت سفر روحانی به عنوان رئيسجمهور ايران به ترکيه حضور هيات تجاری بلندپايه و پرتعداد در کنار سفر به آنکاراست.»
اعتماد با اشاره به اينکه «رابطه ايران و ترکيه در چند دهه گذشته با فراز و فرودهايی همراه بود»، نوشته است: «دوره اول آغاز اين روابط سفر رضاخان به ترکيه در سال ۱۳۱۳ به دعوت مصطفی کمال آتاتورک، رئيس جمهور وقت ترکيه نخستين گام در تحکيم روابط دو کشور بود. اين مسافرت که بيش از يک ماه به طول انجاميد، انعکاس فراوانی در سراسر جهان داشت بهطوری که تمام جرايد ستونی از روزنامههای خود را به درج اين مطلب اختصاص دادند اما مسافرت آتاتورک به ايران به علت بيماری وی به تعويق افتاد و بالاخره هم انجام نشد.»
به نوشته اين روزنامه «نيم نگاهی به روابط تجاری و سياسی دو کشور طی سالهای گذشته نشان میدهد که دو کشور همسايه پس از به قدرت رسيدن اسلامگرايان در ترکيه در سايه مراودات تجاری و سياسی خود توانستهاند تراز تجاری قابل قبولی را بر جای بگذارند.»
روزنامه ابتکار نيز در گزارشی با تيتر «سفر ۳۰ ميليارد دلاری»، نوشته است: روسای جمهوری ايران و ترکيه پس از پايان مذاکرات رسمی خود در ر وز دوشنبه در يک کنفرانس خبری مشترک «ضمن مهم دانستن روابط دوجانبه، خواستار افزايش يافتن حجم تجارت ميان دو کشور به ۳۰ ميليارد دلار شدند.»
روزنامه رسالت نيز عکسی از حسن روحانی و عبدالله گل را در صفحه يک منتشر کرده و از «امضای ده تفاهم نامه ميان ايران و ترکيه» خبر داده است.
روزنامه شرق نيز گزارشی دربار ه «اﺳﺘﻘﺒﺎﻝ ﮔﺮﻡ عبدالله ﮔﻞ ﺍﺯ حسن ﺭﻭﺣﺎﻧﻰ ﺩﺭ «ﺁﻧﻜﺎﺭﺍ» منتشر کرده و نوشته است: رئيسجمهوری ترکيه در جريان کنفرانس خبری مشترک، با بيان اينکه «اين سفر نقطه عطفی در روابط دو کشور است»، گفت: «ايران و ترکيه میتوانند مانند فرانسه و آلمان باشند و روابط گستردهای در مبادلات مالی با يکديگر داشته باشند.»
معاون وزير آموزش و پرورش؛ وجود ۲ پرونده تجاوز به دانش آموزان را تایيد می کنم
حميدرضا کفاش، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در گفتوگو با روزنامه شهروند خبر «تجاوز ناظم يک دبستان در تهران به چند دانشآموز» و همچنين وجود پرونده تجاوز در يکی ديگر از مدارس را هم تایيد کرده است.
معاون وزير آموزش و پرورش در گفتوگو با الناز محمدی خبرنگار روزنامه شهروند گفته است: وجود «هر دو پرونده را تاييد میکنم و گزارش آنها به من رسيده است. به هر حال ما ۱۲ميليون و ۳۰۰ دانشآموز در کشور داريم. شنيدن خبرهای مربوط به اتفاقات اينچنينی، هر انسان آزادهای را در هرجای دنيا ناراحت میکند و لازم هم نيست حتما مسلمان باشد، چنين موضوعاتی واقعا دردناک و اتفاق واقعا شنيعی است.»
حميدرضا کفاش درعين حال گفته است که «بشر است ديگر. نمیخواهم بگويم که بشر جايزالخطاست ولی در زمان معصوم هم خطا وجود داشته است. ما الان قانون و شرايط احراز اين موضوع را داريم که محکم است. الان هم اداره آموزش و پرورش شهر تهران با اينکه يکی، دو مورد اتفاق اينچنينی افتاده، در اين باره مدعی است. ما معتقديم بايد با هر کسی که در اين حادثه نقش داشته، بهشدت برخورد شود.»
اين مقام آموزش و پرورش از اعلام اسامی دو مدرسهای که در آن تجاوز به دانش آموزان رخ داده امتناع کرده و ضمن مخالفت ضمنی با رسانهای شدن خبر دو پرونده تجاوز به دانشآموزان، به روزنامه شهروند گفته است: «حس من اين است که رسانهای شدن اين اتفاقات، ضربهای که به جامعه میزند به مراتب بيشتر از نکتههای مثبت آن است. ببينيد، يک موقع هست همين يکی، دو مورد که مثلا الان در تهران داريم در يک شهر شده ۲۰ يا ۳۰ مورد، در اين صورت من حرف شما را قبول دارم ولی در تهران بزرگ در طول يک سال، يکی، دو مورد اتفاق افتاده و اين قابل رسانهای کردن نيست.»
به نوشته روزنامه شهروند، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با تاکيد براينکه «من اين موضوع را بهعنوان يک پديده اجتماعی نمیبينم و آن را يک پديده موردی میدانم»، گفته است «من معتقد به آموزش هستم. من معتقدم قبل از اينکه مدير و معاون مدرسه منصوب شوند، بايد ۳۰ تا ۴۰ ساعت آموزشهای مختلف ببينند که بعد شاهد چنين اتفاقاتی نباشيم» اما « رسانهای کردن، پيگيری و آموزش سه موضوع متفاوت است.»
اين روزنامه يادآوری کرده است که «پدر يکی از بچههايی که معاون مدرسه او را آزار داده در مصاحبهای با انجمن حمايت از حقوق کودکان گفته که حراست کل آموزش و پرورش به او گفته اين موضوع را لازم نيست پيگيری کند و چنين اتفاقهايی در آموزش و پرورش میافتد.»
حميدرضا کفاش اما در واکنش به تلاش حراست آموزش و پرورش برای پنهانکاری درباره اين پرونده تجاوز، به روزنامه شهروند گفته است: «منظور کسی که در حراست بوده و اين حرف را زده، اين بوده که اين موضوع را رسانهای نکند نه چيز ديگری. معلوم است، ما ايرانیايم و دوست نداريم وقتی يکی، دو اتفاق اينچنينی در تهران میافتد، در رسانههای خارجی پخش شود. در حالی که در کشورهای غربی روزی ۵ مورد از اين اتفاقات میافتد و آنها اجازه نمیدهند کسی خبردار شود. به هر حال کشور ما کشوری اسلامی است و به همين دليل هم است که چنين اتفاقاتی در ايران کم است.»
معاون فرهنگی و پرورشی وزارت آموزش و پرورش در خصوص دلايل عدم آموزشهای لازم به دانش آموزان درباره مسائيل و آسيبهای جنسی با تاکيد براينکه «نمیتوانيم مسائل جنسی را در مدارس آموزش دهيم»، گفته است: «کشور ما جمهوری اسلامی ايران است؛ نه غربی است و نه اروپايی. هزار جا مدعی آموزشهايیاند که ما در مدارس میدهيم. مثلا سازمان پژوهش چند وقت پيش درباره پيشگيری از ايدز به ميدان آمد و شروع به دادن آموزشهايی کرد ولی بلافاصله صدای خيلیها از نقاط مختلف بلند شد و گفتند يعنی چه و چه دليلی وجود دارد که چنين آموزشهايی وجود داشته باشد. بنابراين اينطور نيست که مثلا ما آموزشهای مربوط به حق بدن دانشآموزان را در جزوههايی چاپ کنيم و به تيراژ ميليونی هم برسانيم و بتوانيم راحت کارمان را پيش ببريم.»
حميدرضا کفاش به روزنامه شهروند گفته است که «نمیتوان همه مسائل را در جمع آموزش داد. مثلا مسائل مربوط به بلوغ و... در وهله اول به عهده خانوادههاست» اما «میپذيرم که ما بايد در حوزه آموزش خانوادهها و هشدار پدر و مادر فعالتر باشيم.»
به نوشته روزنامه شهروند، معاون وزير آموزش و پرورش با تاکيد براينکه «مادر اولين کسی است که اگر باهوش باشد بايد در خانواده مسألهای برای فرزندش به وجود آمد، متوجه شود»، گفته است: «من قبول دارم که ما بايد آموزش را به ويژه در دوره ابتدايی بين خانوادهها ببريم و مسائل مربوط به حق بدن و بلوغ را به آنها آموزش دهيم تا به بچهها منتقل کنند» اما «در فرهنگ ما که فرهنگ دينی است و افراد مختلفی دراينباره تصميم میگيرند، موضوع بايد سنجيده شود.»
معاون وزير آموزش و پرورش همچنين گفته که با توزيع «جزوههای پيشگيری از ابتلا به ايدز» در مداس نيز «مخالف» بوده و از ادامه توزيع آن جلوگيری کرده است. حميدرضا کفاش حتی درباره آموزشهای جنسی به معلمان پرورشی نيز گفته است: « به معلمان پرورشیای که مادر يا پدر باشند، اين آموزشها را میدهيم نه کسانی که مجردند. اشکال ما اين است که آدمهايی به اين آموزشها وارد میشوند که خودشان متوجه اين مسائل نيستند.»
توفان استعفا در سازمان هواشناسی؛ سهنفر از مدير کلی استعفا دادند
روزنامه شرق خبر داده است که «يک هفته پس از وقوع توفان بزرگ در تهران که منجر به کشتهشدن پنجنفر شد سهنفر از مديران سازمان هواشناسی کشور از مقام خود استعفا دادند.»
صدرا محقق طی گزارشی در روزنامه شرق نوشته است: «مديرکل هواشناسی استان تهران، مديرکل پيشبينی و هشدار و همچنين مديرکل دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات هواشناسی سازمان هواشناسی در پی انتقادات واردشده به عملکرد اين سازمان بهدليل عدم پيشبينی درست توفان و ندادن هشدارهای لازم به مردم از سمت خود کنارهگيری کردند.»
به نوشته شرق «در صورت موافقت رئيس سازمان هواشناسی کشور با درخواست استعفای اين سهنفر بهزودی سه مدير جديد برای اين سمتها انتخاب خواهد شد.»
اين روزنامه يادآوری کرده است که «در پی وقوع توفان بیسابقه در روز ۱۲خرداد که سرعتی معادل با ۱۱۸ کيلومتربرساعت داشت افکارعمومی، رسانهها، تعدادی از نمايندگان مجلس شورای اسلامی و اعضای شورای شهر تهران خواستار برخورد با مسوولان سازمان هواشناسی کشور شدند.»
شرق همزمان گزارش داده است که حسين هاشمی، استاندار تهران، روز دوشنبه نوزدهم خرداد ماه با تاکيد براينکه «اگر سازمان هواشناسی در پيشبينی و اعلام توفان کوتاهی کرده باشد، يقينا مدير هواشناسی عزل و اگر بیدقتی در کار باشد، توبيخ میشود»، گفته است: «در صورتی که سازمان هواشناسی امکانات لازم را در حد پيشبينی نداشته باشد بحث جدايی است که با حضور تيم متخصص در روز سهشنبه مورد بررسی قرار میگيرد.»
استاندار تهران با اشاره به اينکه توفان روز دوشنبه هفته گذشته در ۵۰ سال اخير بیسابقه بوده است گفت: «از دست دادن پنجنفر از شهروندان در اين توفان انصافا سنگين بود و بايد اطلاعرسانی به شکلی باشد که جان مردم را تهديد نکند.»
داوود پرهيزگار، رئيس سازمان هواشناسی ايران، پيشتر در گفتوگو با شماره شنبه ۱۷ خرداد ماه روزنامه شرق و در پاسخ به منتقدان «عدم پيشبينی توفان تهران»، گفته بود:«سازمان هواشناسی هم به لحاظ نيروی متخصص و هم به لحاظ امکانات دچار کمبود است و به همين دليل توان پيشبينی چنين حوادثی را ندارد.»
توفان عصر دوشنبه ۱۲ خرداد ماه که بدون پيشبينی هواشناسی و اعلام هشدار همگانی تهران را در نورديد دستکم پنج کشته، دهها مجروح و خسارات گستردهای برجاگذاشت.
گزينههای سخنگوی قوه قضایيه برخورد با بدحجابی؛ از «شلاق» تا «سيستم اطلاعاتی»
روزنامههای کيهان و جوان از قول سخنگوی قوه قضایيه خبر دادهاند که «دستگاه قضايی از برخورد نيروی انتظامی با بدحجابی حمايت میکند» و «باندهای معدود کشف حجاب» را نيز «دادگاهی» میکند.
به نوشته روزنامه جوان، سخنگوی قوه قضایيه در نشست خبری خود ضمن هشدار به «مروجان ابتذال»، گفت: «کسانی که فرهنگ ابتذال را ترويج میدهند و در کشور اسلامی بر خلاف قانون و شرع و برخلاف خواسته ملت مسلمان بیعفتی، بیاخلاقی و بیحجابی را ترويج و دامن میزنند بدانند که اين کشور، کشور اسلامی است و مردم متدين هستند و قانون اجازه چنين کاری را به آنها نمیدهد.»
اين روزنامه همچنين از قول غلامحسين محسنی اژهای نوشته است: «اين توصيه و سفارش هميشگی نيست چراکه اگر آنها به اقدامات مجرمانه خود ادامه دهند دستگاههای ذيربط نيروی انتظامی و قوه قضایيه با آنها برخورد میکنند.»
به نوشته روزنامه جوان، سخنگوی قوه قضایيه با تاکيد براينکه نيروی انتظامی میتواند برای برخورد با «بدحجابی» از «سيستم اطلاعاتی» کمک بگيرد، گفت: «ما از نيروی انتظامی که با جرائم مشهود برخورد میکند تشکر میکنيم و مصرانه میخواهيم افراد معدودی که فضای جامعه اسلامی را به هم میزنند و به خصوص آنهايی که به صورت باندی و گروهی با برنامهريزی اقدام به اين گونه کارهای خلاف میکنند حتماً شناسايی کند حتی اگر نياز بود از سيستم اطلاعاتی کمک بگيرد و اين باندها را به دستگاه قضايی معرفی کند.»
روزنامه کيهان نيز در شماره سهشنبه خود از قول غلامحسين محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضایيه، نوشته است: «افرادی به صورت باندی و گروهی کشف حجاب میکنند تا يک دهنکجی به مردم و نظام کنند که اين موضوع يک جرم ساده نيست و قوه قضایيه از اقدامات نيروی انتظامی در اين خصوص حمايت میکند.»
به نوشته اين روزنامه، غلامحسين محسنی اژهای در نشست خبری روز دوشنبه خود با بيان اين که «مواردی از کشف حجابهای باندی بوده که از طريق سيستمهای اطلاعاتی، امنيتی و انتظامی اعلام شده است»، گفته است: « دستگاه قضايی از اقدامات درست نيروی انتظامی حمايت میکند و به دادستان توصيه شده از ضابطين بخواهند با اين باندها برخورد کنند.»
کيهان از قول سخنگوی قوه قضایيه نوشته است: «افرادی به صورت باندی و گروهی عليرغم کشف حجاب که جرم محسوب میشود میخواهند يک دهنکجی به مردم و نظام داشته باشند که اين موضوع يک جرم ساده نيست و بعضی از افراد علاوه بر اينکه يک نوع بیعفتی دارند مزاحمتی نيز برای مردم ايجاد میکنند» و همچنين «افرادی هم هستند که بارها تذکر گرفتهاند و اصلاح نشدند و رعايت نيز نمیکنند و دوباره جرم مشابه را تکرار میکنند که در قانون پيشبينی شده حسب شلاق و جزای نقدی که دارد حسب مورد توسط قاضی اقدامات قانونی صورت گيرد.»
بام ايران، کوه دماوند، در محاصره ساختوساز
روزنامه شهروند در تيتر يک شماره سه شنبه ضمن انتشار گزارشی درباره «حمله عشاير به دماوند»، نوشته است: «دماوند به محاصره درآمده، به محاصره ساختوسازها و بهرهبرداریهای مجاز و غيرمجاز. حالا حتی عشاير هم بر تن اين نماد استقامت، زخم میزنند.»
اين روزنامه با اشاره به اينکه «۱۰ روزی میشود که عشاير برای باز کردن راه عشايری برای خود، لودر و بلدوزر به منطقه آوردهاند. کوه را میخراشند تا راه آسانی برای رفتوآمد خود باز کنند و راه دسترسی آسانتری داشته باشند» از قول عبدالله اشتری، رئيس انجمن حفظ محيط کوهستان، ارتفاعی که عشاير در آن مشغول فعاليت و ساخت جانپناه هستند را «ارتفاع دوهزار متری کوه دماوند» اعلام کرده است.
رئيس انجمن حفظ محيط کوهستان به اين روزنامه گفته است: ارتفاعی که عشاير درحال راه سازی در آن هستند «ارتفاع آسيبپذيری است. محيطهای کوهستانی، جزو اکوسيستمهای آسيبپذير طبقهبندی میشوند که هرچه ارتفاع آنها بالاتر برود، آسيبپذيری در اين مناطق بيشتر میشود و بايد جلو دستاندازی به آن گرفته شود. اکنون براساس گفته مردم محلی عشاير در ارتفاع دوهزار متری مشغول فعاليت هستند که اين ارتفاع بسيار آسيبپذير است.»
روزنامه شهروند با اشاره به اينکه «ساخت جانپناه حق عشاير محسوب میشود و نمیتوان آنها را از اين حق محروم کرد»، از قول عبدالله اشتری نوشته است: «به عشاير اعلام شده است که تنها با سنگ و خاک میتوانند برای خود و دامهايشان، جانپناه درست کنند. برای ساخت جانپناه حق خراشيدن کوه و استفاده از سيمان را ندارند. اين در حالی است که ۱۰ روز است بار ديگر صدای لودر در مسير تردد عشاير به گوش میرسد.»
به گزارش اين روزنامه «ساختوسازها در دامنه و حواشی دماوند به عشاير و فعاليتی که مردم محلی روستای ناندل را نگران کرده محدود نمیشود. در ضلع جنوبی دماوند هم فعاليتهای معدنی انجام میشود که گردشگران همواره شاهد آن بودهاند.»
يکی از اين گردشگران در مورد مشاهدات خود از وضعيتی که اين روزها بر کوه دماوند حاکم است، به شهروند گفته است: «در حدفاصل شمالغرب دشتمزار و شمالشرق اوره و مشاء، دماوند به طرز فجيعی در چنگال ماشينهای آهنی لودر، بلدوزر، و گريدر گرفتار آمده و زخمی شده است.»
در اين خصوص عبدالله اشتری رئيس انجمن حفظ محيط کوهستان با اشاره به اينکه «در جنوب دماوند معادن پوکه قرار دارند که برای ساختمانسازی به کار میروند»، گفته است: «اين منطقه در محدوده شهرستان دماوند است که پوکه از آن استخراج میشود. معادن پوکه از گذشته هم مورد بهرهبرداری قرار گرفتهاند. پوکهها سنگهای ريزی هستند که در ساختمانسازی به کار میروند و در سالهای اخير استخراج آنها خسارات بسياری بر دماوند وارد کرده است.»
به گزارش اين روزنامه، فعاليتهای معدنی و حضور ماشينآلات در دماوند در حالی به نگرانی گردشگران ساکنان محلی و فعالان محيطزيست تبديل شده که «در سالهای اخير، دماوند و حاشيه آن همواره مورد هجوم بوده است. از ساختوسازهايی که گاه جلو آنها گرفته شده و حتی تخريب شدهاند تا بهرهبرداریهای معدنی که بهار سال گذشته با حکم دادگاه لاريجان، فعاليت دو تا از آنها متوقف شد.»
روزنامه شهروند با اشاره به اينکه «معادن حتی اگر ديگر اجازه فعاليت نداشته باشند، تن اسطوره استقامت را خراشيدهاند و در عکسهای هوايی هم خراشيدگیها به چشم میخورند»، نوشته است: «محاصره دماوند در خراشيدگیهای مجاز و غيرمجاز تا جايی پيش رفته که حالا ديگر حتی کسانی که عمری دماوند را پناهگاه ييلاقی خود میدانستند هم با لودر به دماوند میآيند و تن بام ايران را میخراشند.»
روزنامه اعتماد سفر حسن روحانی به ترکيه پس از فراز و فرود رابطه دو کشور در دولت محمود احمدینژاد را يک «ديدار تاريخی» توصيف کرده و روزنامه ابتکار از اين سفر به عنوان «سفر ۳۰ ميليارد دلاری» ياد کرده است.
حميدرضا کفاش، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش، در گفتوگو با روزنامه شهروند خبر «تجاوز ناظم يک دبستان در تهران به چند دانش آموز» و همچنين «وجود يک پرونده پرونده تجاوز ديگر» را تائيد کرده اما گفته است که با رسانهای شدن اين پروندهها مخالف است.
روزنامه شرق خبر داده است که «يک هفته پس از وقوع توفان بزرگ در تهران که منجر به کشتهشدن پنجنفر شد سهنفر از مديران سازمان هواشناسی کشور از مقام خود استعفا دادند.»
روزنامههای کيهان و جوان از قول سخنگوی قوه قضایيه تاکيد کردهاند که «دستگاه قضايی از برخورد نيروی انتظامی با بدحجابی حمايت میکند» و «باندهای معدود کشف حجاب» را نيز «دادگاهی» میکند. به نوشته اين دو روزنامه، غلامحسين محسنی اژهای روز دوشنبه گفته است: ما از نيروی انتظامی «مصرانه میخواهيم افراد معدودی که فضای جامعه اسلامی را به هم میزنند و به خصوص آنهايی که به صورت باندی و گروهی با برنامهريزی اقدام به اين گونه کارهای خلاف میکنند حتماً شناسايی کند حتی اگر نياز بود از سيستم اطلاعاتی کمک بگيرد.»
روزنامه شهروند در تيتر يک شماره سهشنبه ضمن انتشار گزارشی درباره «حمله عشاير به(کوه) دماوند»، نوشته است: «دماوند به محاصره درآمده، به محاصره ساختوسازها و بهرهبرداریهای مجاز و غيرمجاز. حالا حتی عشاير هم بر تن اين نماد استقامت، زخم میزنند.»
روزنامه آرمان در تيتر يک خود از «مذاکره ۵ ساعته ايران و آمريکا» در ژنو گزارش داده و نوشته است: «بیترديد مذاکره مستقيم ايران و آمريکا که از ديروز کليد خورد قطعا در مذاکرات ۲۶ خرداد ايران و ۱+۵ تاثير چشمگيری خواهد داشت و مذاکرات وين را جانی دوباره خواهد بخشيد.»
اين روزنامه همچنين نوشته است: «بازگشت ويليام برنز که در دوران سعيد جليلی برای نخستين بار از سوی آمريکا در مذاکرات حضور يافت به عنوان عضو تيم مذاکرهکننده آمريکايی يک پيام مهم دارد؛ تلاش آمريکا برای رسيدن به توافق با ايران.»
روزنامه آرمان همچنين از قول حسين سلامی، جانشيسن فرمانده کل سپاه پاسداران نوشته است:« دولت مورد حمايت سپاه است.»
روزنامه جوان تيتر يک خود را به سخنان علی خامنهای در ديدار با اعضای جهاد دانشگاهی اختصاص داده و از قول رهبر جمهوری اسلامی نوشته است: «برخی انقلابهای تندرو، اکنون در بينات انقلاب ماندهاند.»
روزنامه ايران نيز از «پايان مناقشه بر سر انتخاب مدير دانشگاه تهران» خبر داده و نوشته است: «رضا فرجی دانا وزير علوم، تحقيقات و فناوری، با صدور حکمی محمود نيلی احمدآبادی را به سمت سرپرستی دانشگاه تهران منصوب کرد.»
بازتاب سفر حسن روحانی به ترکيه؛ سفر ۳۰ ميليارد دلاری
اغلب روزنامههای ايران در شماره سهشنبه خود در گزارشها و يادداشتهايی سفر حسن روحانی به ترکيه را مورد توجه قرار داده و آن را نشانه «گسترش روابط ايران و ترکيه» ارزيابی کردهاند.
روزنامه اعتماد ضمن انتشار عکسی از روسای جمهوری ايران و ترکيه، سفر حسن روحانی به ترکيه پس از فراز و فرود رابطه دو کشور در دولت محمود احمدینژاد را «ديدار تاريخی» توصيف کرده است.
احسان بداغی در روزنامه اعتماد نوشته است: «ايران و ترکيه طلسم میشکنند، ايرانیها طلسم ۱۸ ساله حضور رئيسجمهوری در آنکارا را شکستهاند و ترکها هم طلسم بردن مهمانان عاليرتبه خود به آرامگاه کمال آتاتورک برای ادای احترام؛ چيزی که باعث شده بود در ۱۸ سال گذشته پای هيچ رئيسجمهور ايرانی به آنکارا نرسد.»
اين روزنامه تاکيد کرده است که «شايد حالا باز شدن پای رئيسجمهوری ايران به آنکارا نشانهای از يک عزم جدی برای بهبود روابط دو کشور باشد؛ روابطی که در سه سال گذشته تحت تاثير اختلافنظر عميق دو کشور در خصوص بحران سوريه به سردی گراييد.»
روزنامه اعتماد همچنين در گزارشی درباره «سفر اولين هيات تجاری ايران به ترکيه پس از ۱۸ سال»، نوشته است: «يکی از نکات حايز اهميت سفر روحانی به عنوان رئيسجمهور ايران به ترکيه حضور هيات تجاری بلندپايه و پرتعداد در کنار سفر به آنکاراست.»
اعتماد با اشاره به اينکه «رابطه ايران و ترکيه در چند دهه گذشته با فراز و فرودهايی همراه بود»، نوشته است: «دوره اول آغاز اين روابط سفر رضاخان به ترکيه در سال ۱۳۱۳ به دعوت مصطفی کمال آتاتورک، رئيس جمهور وقت ترکيه نخستين گام در تحکيم روابط دو کشور بود. اين مسافرت که بيش از يک ماه به طول انجاميد، انعکاس فراوانی در سراسر جهان داشت بهطوری که تمام جرايد ستونی از روزنامههای خود را به درج اين مطلب اختصاص دادند اما مسافرت آتاتورک به ايران به علت بيماری وی به تعويق افتاد و بالاخره هم انجام نشد.»
به نوشته اين روزنامه «نيم نگاهی به روابط تجاری و سياسی دو کشور طی سالهای گذشته نشان میدهد که دو کشور همسايه پس از به قدرت رسيدن اسلامگرايان در ترکيه در سايه مراودات تجاری و سياسی خود توانستهاند تراز تجاری قابل قبولی را بر جای بگذارند.»
روزنامه ابتکار نيز در گزارشی با تيتر «سفر ۳۰ ميليارد دلاری»، نوشته است: روسای جمهوری ايران و ترکيه پس از پايان مذاکرات رسمی خود در ر وز دوشنبه در يک کنفرانس خبری مشترک «ضمن مهم دانستن روابط دوجانبه، خواستار افزايش يافتن حجم تجارت ميان دو کشور به ۳۰ ميليارد دلار شدند.»
روزنامه رسالت نيز عکسی از حسن روحانی و عبدالله گل را در صفحه يک منتشر کرده و از «امضای ده تفاهم نامه ميان ايران و ترکيه» خبر داده است.
روزنامه شرق نيز گزارشی دربار ه «اﺳﺘﻘﺒﺎﻝ ﮔﺮﻡ عبدالله ﮔﻞ ﺍﺯ حسن ﺭﻭﺣﺎﻧﻰ ﺩﺭ «ﺁﻧﻜﺎﺭﺍ» منتشر کرده و نوشته است: رئيسجمهوری ترکيه در جريان کنفرانس خبری مشترک، با بيان اينکه «اين سفر نقطه عطفی در روابط دو کشور است»، گفت: «ايران و ترکيه میتوانند مانند فرانسه و آلمان باشند و روابط گستردهای در مبادلات مالی با يکديگر داشته باشند.»
معاون وزير آموزش و پرورش؛ وجود ۲ پرونده تجاوز به دانش آموزان را تایيد می کنم
حميدرضا کفاش، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در گفتوگو با روزنامه شهروند خبر «تجاوز ناظم يک دبستان در تهران به چند دانشآموز» و همچنين وجود پرونده تجاوز در يکی ديگر از مدارس را هم تایيد کرده است.
معاون وزير آموزش و پرورش در گفتوگو با الناز محمدی خبرنگار روزنامه شهروند گفته است: وجود «هر دو پرونده را تاييد میکنم و گزارش آنها به من رسيده است. به هر حال ما ۱۲ميليون و ۳۰۰ دانشآموز در کشور داريم. شنيدن خبرهای مربوط به اتفاقات اينچنينی، هر انسان آزادهای را در هرجای دنيا ناراحت میکند و لازم هم نيست حتما مسلمان باشد، چنين موضوعاتی واقعا دردناک و اتفاق واقعا شنيعی است.»
حميدرضا کفاش درعين حال گفته است که «بشر است ديگر. نمیخواهم بگويم که بشر جايزالخطاست ولی در زمان معصوم هم خطا وجود داشته است. ما الان قانون و شرايط احراز اين موضوع را داريم که محکم است. الان هم اداره آموزش و پرورش شهر تهران با اينکه يکی، دو مورد اتفاق اينچنينی افتاده، در اين باره مدعی است. ما معتقديم بايد با هر کسی که در اين حادثه نقش داشته، بهشدت برخورد شود.»
اين مقام آموزش و پرورش از اعلام اسامی دو مدرسهای که در آن تجاوز به دانش آموزان رخ داده امتناع کرده و ضمن مخالفت ضمنی با رسانهای شدن خبر دو پرونده تجاوز به دانشآموزان، به روزنامه شهروند گفته است: «حس من اين است که رسانهای شدن اين اتفاقات، ضربهای که به جامعه میزند به مراتب بيشتر از نکتههای مثبت آن است. ببينيد، يک موقع هست همين يکی، دو مورد که مثلا الان در تهران داريم در يک شهر شده ۲۰ يا ۳۰ مورد، در اين صورت من حرف شما را قبول دارم ولی در تهران بزرگ در طول يک سال، يکی، دو مورد اتفاق افتاده و اين قابل رسانهای کردن نيست.»
به نوشته روزنامه شهروند، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با تاکيد براينکه «من اين موضوع را بهعنوان يک پديده اجتماعی نمیبينم و آن را يک پديده موردی میدانم»، گفته است «من معتقد به آموزش هستم. من معتقدم قبل از اينکه مدير و معاون مدرسه منصوب شوند، بايد ۳۰ تا ۴۰ ساعت آموزشهای مختلف ببينند که بعد شاهد چنين اتفاقاتی نباشيم» اما « رسانهای کردن، پيگيری و آموزش سه موضوع متفاوت است.»
اين روزنامه يادآوری کرده است که «پدر يکی از بچههايی که معاون مدرسه او را آزار داده در مصاحبهای با انجمن حمايت از حقوق کودکان گفته که حراست کل آموزش و پرورش به او گفته اين موضوع را لازم نيست پيگيری کند و چنين اتفاقهايی در آموزش و پرورش میافتد.»
حميدرضا کفاش اما در واکنش به تلاش حراست آموزش و پرورش برای پنهانکاری درباره اين پرونده تجاوز، به روزنامه شهروند گفته است: «منظور کسی که در حراست بوده و اين حرف را زده، اين بوده که اين موضوع را رسانهای نکند نه چيز ديگری. معلوم است، ما ايرانیايم و دوست نداريم وقتی يکی، دو اتفاق اينچنينی در تهران میافتد، در رسانههای خارجی پخش شود. در حالی که در کشورهای غربی روزی ۵ مورد از اين اتفاقات میافتد و آنها اجازه نمیدهند کسی خبردار شود. به هر حال کشور ما کشوری اسلامی است و به همين دليل هم است که چنين اتفاقاتی در ايران کم است.»
معاون فرهنگی و پرورشی وزارت آموزش و پرورش در خصوص دلايل عدم آموزشهای لازم به دانش آموزان درباره مسائيل و آسيبهای جنسی با تاکيد براينکه «نمیتوانيم مسائل جنسی را در مدارس آموزش دهيم»، گفته است: «کشور ما جمهوری اسلامی ايران است؛ نه غربی است و نه اروپايی. هزار جا مدعی آموزشهايیاند که ما در مدارس میدهيم. مثلا سازمان پژوهش چند وقت پيش درباره پيشگيری از ايدز به ميدان آمد و شروع به دادن آموزشهايی کرد ولی بلافاصله صدای خيلیها از نقاط مختلف بلند شد و گفتند يعنی چه و چه دليلی وجود دارد که چنين آموزشهايی وجود داشته باشد. بنابراين اينطور نيست که مثلا ما آموزشهای مربوط به حق بدن دانشآموزان را در جزوههايی چاپ کنيم و به تيراژ ميليونی هم برسانيم و بتوانيم راحت کارمان را پيش ببريم.»
حميدرضا کفاش به روزنامه شهروند گفته است که «نمیتوان همه مسائل را در جمع آموزش داد. مثلا مسائل مربوط به بلوغ و... در وهله اول به عهده خانوادههاست» اما «میپذيرم که ما بايد در حوزه آموزش خانوادهها و هشدار پدر و مادر فعالتر باشيم.»
به نوشته روزنامه شهروند، معاون وزير آموزش و پرورش با تاکيد براينکه «مادر اولين کسی است که اگر باهوش باشد بايد در خانواده مسألهای برای فرزندش به وجود آمد، متوجه شود»، گفته است: «من قبول دارم که ما بايد آموزش را به ويژه در دوره ابتدايی بين خانوادهها ببريم و مسائل مربوط به حق بدن و بلوغ را به آنها آموزش دهيم تا به بچهها منتقل کنند» اما «در فرهنگ ما که فرهنگ دينی است و افراد مختلفی دراينباره تصميم میگيرند، موضوع بايد سنجيده شود.»
معاون وزير آموزش و پرورش همچنين گفته که با توزيع «جزوههای پيشگيری از ابتلا به ايدز» در مداس نيز «مخالف» بوده و از ادامه توزيع آن جلوگيری کرده است. حميدرضا کفاش حتی درباره آموزشهای جنسی به معلمان پرورشی نيز گفته است: « به معلمان پرورشیای که مادر يا پدر باشند، اين آموزشها را میدهيم نه کسانی که مجردند. اشکال ما اين است که آدمهايی به اين آموزشها وارد میشوند که خودشان متوجه اين مسائل نيستند.»
توفان استعفا در سازمان هواشناسی؛ سهنفر از مدير کلی استعفا دادند
روزنامه شرق خبر داده است که «يک هفته پس از وقوع توفان بزرگ در تهران که منجر به کشتهشدن پنجنفر شد سهنفر از مديران سازمان هواشناسی کشور از مقام خود استعفا دادند.»
صدرا محقق طی گزارشی در روزنامه شرق نوشته است: «مديرکل هواشناسی استان تهران، مديرکل پيشبينی و هشدار و همچنين مديرکل دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات هواشناسی سازمان هواشناسی در پی انتقادات واردشده به عملکرد اين سازمان بهدليل عدم پيشبينی درست توفان و ندادن هشدارهای لازم به مردم از سمت خود کنارهگيری کردند.»
به نوشته شرق «در صورت موافقت رئيس سازمان هواشناسی کشور با درخواست استعفای اين سهنفر بهزودی سه مدير جديد برای اين سمتها انتخاب خواهد شد.»
اين روزنامه يادآوری کرده است که «در پی وقوع توفان بیسابقه در روز ۱۲خرداد که سرعتی معادل با ۱۱۸ کيلومتربرساعت داشت افکارعمومی، رسانهها، تعدادی از نمايندگان مجلس شورای اسلامی و اعضای شورای شهر تهران خواستار برخورد با مسوولان سازمان هواشناسی کشور شدند.»
شرق همزمان گزارش داده است که حسين هاشمی، استاندار تهران، روز دوشنبه نوزدهم خرداد ماه با تاکيد براينکه «اگر سازمان هواشناسی در پيشبينی و اعلام توفان کوتاهی کرده باشد، يقينا مدير هواشناسی عزل و اگر بیدقتی در کار باشد، توبيخ میشود»، گفته است: «در صورتی که سازمان هواشناسی امکانات لازم را در حد پيشبينی نداشته باشد بحث جدايی است که با حضور تيم متخصص در روز سهشنبه مورد بررسی قرار میگيرد.»
استاندار تهران با اشاره به اينکه توفان روز دوشنبه هفته گذشته در ۵۰ سال اخير بیسابقه بوده است گفت: «از دست دادن پنجنفر از شهروندان در اين توفان انصافا سنگين بود و بايد اطلاعرسانی به شکلی باشد که جان مردم را تهديد نکند.»
داوود پرهيزگار، رئيس سازمان هواشناسی ايران، پيشتر در گفتوگو با شماره شنبه ۱۷ خرداد ماه روزنامه شرق و در پاسخ به منتقدان «عدم پيشبينی توفان تهران»، گفته بود:«سازمان هواشناسی هم به لحاظ نيروی متخصص و هم به لحاظ امکانات دچار کمبود است و به همين دليل توان پيشبينی چنين حوادثی را ندارد.»
توفان عصر دوشنبه ۱۲ خرداد ماه که بدون پيشبينی هواشناسی و اعلام هشدار همگانی تهران را در نورديد دستکم پنج کشته، دهها مجروح و خسارات گستردهای برجاگذاشت.
گزينههای سخنگوی قوه قضایيه برخورد با بدحجابی؛ از «شلاق» تا «سيستم اطلاعاتی»
روزنامههای کيهان و جوان از قول سخنگوی قوه قضایيه خبر دادهاند که «دستگاه قضايی از برخورد نيروی انتظامی با بدحجابی حمايت میکند» و «باندهای معدود کشف حجاب» را نيز «دادگاهی» میکند.
به نوشته روزنامه جوان، سخنگوی قوه قضایيه در نشست خبری خود ضمن هشدار به «مروجان ابتذال»، گفت: «کسانی که فرهنگ ابتذال را ترويج میدهند و در کشور اسلامی بر خلاف قانون و شرع و برخلاف خواسته ملت مسلمان بیعفتی، بیاخلاقی و بیحجابی را ترويج و دامن میزنند بدانند که اين کشور، کشور اسلامی است و مردم متدين هستند و قانون اجازه چنين کاری را به آنها نمیدهد.»
اين روزنامه همچنين از قول غلامحسين محسنی اژهای نوشته است: «اين توصيه و سفارش هميشگی نيست چراکه اگر آنها به اقدامات مجرمانه خود ادامه دهند دستگاههای ذيربط نيروی انتظامی و قوه قضایيه با آنها برخورد میکنند.»
به نوشته روزنامه جوان، سخنگوی قوه قضایيه با تاکيد براينکه نيروی انتظامی میتواند برای برخورد با «بدحجابی» از «سيستم اطلاعاتی» کمک بگيرد، گفت: «ما از نيروی انتظامی که با جرائم مشهود برخورد میکند تشکر میکنيم و مصرانه میخواهيم افراد معدودی که فضای جامعه اسلامی را به هم میزنند و به خصوص آنهايی که به صورت باندی و گروهی با برنامهريزی اقدام به اين گونه کارهای خلاف میکنند حتماً شناسايی کند حتی اگر نياز بود از سيستم اطلاعاتی کمک بگيرد و اين باندها را به دستگاه قضايی معرفی کند.»
روزنامه کيهان نيز در شماره سهشنبه خود از قول غلامحسين محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضایيه، نوشته است: «افرادی به صورت باندی و گروهی کشف حجاب میکنند تا يک دهنکجی به مردم و نظام کنند که اين موضوع يک جرم ساده نيست و قوه قضایيه از اقدامات نيروی انتظامی در اين خصوص حمايت میکند.»
به نوشته اين روزنامه، غلامحسين محسنی اژهای در نشست خبری روز دوشنبه خود با بيان اين که «مواردی از کشف حجابهای باندی بوده که از طريق سيستمهای اطلاعاتی، امنيتی و انتظامی اعلام شده است»، گفته است: « دستگاه قضايی از اقدامات درست نيروی انتظامی حمايت میکند و به دادستان توصيه شده از ضابطين بخواهند با اين باندها برخورد کنند.»
کيهان از قول سخنگوی قوه قضایيه نوشته است: «افرادی به صورت باندی و گروهی عليرغم کشف حجاب که جرم محسوب میشود میخواهند يک دهنکجی به مردم و نظام داشته باشند که اين موضوع يک جرم ساده نيست و بعضی از افراد علاوه بر اينکه يک نوع بیعفتی دارند مزاحمتی نيز برای مردم ايجاد میکنند» و همچنين «افرادی هم هستند که بارها تذکر گرفتهاند و اصلاح نشدند و رعايت نيز نمیکنند و دوباره جرم مشابه را تکرار میکنند که در قانون پيشبينی شده حسب شلاق و جزای نقدی که دارد حسب مورد توسط قاضی اقدامات قانونی صورت گيرد.»
بام ايران، کوه دماوند، در محاصره ساختوساز
روزنامه شهروند در تيتر يک شماره سه شنبه ضمن انتشار گزارشی درباره «حمله عشاير به دماوند»، نوشته است: «دماوند به محاصره درآمده، به محاصره ساختوسازها و بهرهبرداریهای مجاز و غيرمجاز. حالا حتی عشاير هم بر تن اين نماد استقامت، زخم میزنند.»
اين روزنامه با اشاره به اينکه «۱۰ روزی میشود که عشاير برای باز کردن راه عشايری برای خود، لودر و بلدوزر به منطقه آوردهاند. کوه را میخراشند تا راه آسانی برای رفتوآمد خود باز کنند و راه دسترسی آسانتری داشته باشند» از قول عبدالله اشتری، رئيس انجمن حفظ محيط کوهستان، ارتفاعی که عشاير در آن مشغول فعاليت و ساخت جانپناه هستند را «ارتفاع دوهزار متری کوه دماوند» اعلام کرده است.
رئيس انجمن حفظ محيط کوهستان به اين روزنامه گفته است: ارتفاعی که عشاير درحال راه سازی در آن هستند «ارتفاع آسيبپذيری است. محيطهای کوهستانی، جزو اکوسيستمهای آسيبپذير طبقهبندی میشوند که هرچه ارتفاع آنها بالاتر برود، آسيبپذيری در اين مناطق بيشتر میشود و بايد جلو دستاندازی به آن گرفته شود. اکنون براساس گفته مردم محلی عشاير در ارتفاع دوهزار متری مشغول فعاليت هستند که اين ارتفاع بسيار آسيبپذير است.»
روزنامه شهروند با اشاره به اينکه «ساخت جانپناه حق عشاير محسوب میشود و نمیتوان آنها را از اين حق محروم کرد»، از قول عبدالله اشتری نوشته است: «به عشاير اعلام شده است که تنها با سنگ و خاک میتوانند برای خود و دامهايشان، جانپناه درست کنند. برای ساخت جانپناه حق خراشيدن کوه و استفاده از سيمان را ندارند. اين در حالی است که ۱۰ روز است بار ديگر صدای لودر در مسير تردد عشاير به گوش میرسد.»
به گزارش اين روزنامه «ساختوسازها در دامنه و حواشی دماوند به عشاير و فعاليتی که مردم محلی روستای ناندل را نگران کرده محدود نمیشود. در ضلع جنوبی دماوند هم فعاليتهای معدنی انجام میشود که گردشگران همواره شاهد آن بودهاند.»
يکی از اين گردشگران در مورد مشاهدات خود از وضعيتی که اين روزها بر کوه دماوند حاکم است، به شهروند گفته است: «در حدفاصل شمالغرب دشتمزار و شمالشرق اوره و مشاء، دماوند به طرز فجيعی در چنگال ماشينهای آهنی لودر، بلدوزر، و گريدر گرفتار آمده و زخمی شده است.»
در اين خصوص عبدالله اشتری رئيس انجمن حفظ محيط کوهستان با اشاره به اينکه «در جنوب دماوند معادن پوکه قرار دارند که برای ساختمانسازی به کار میروند»، گفته است: «اين منطقه در محدوده شهرستان دماوند است که پوکه از آن استخراج میشود. معادن پوکه از گذشته هم مورد بهرهبرداری قرار گرفتهاند. پوکهها سنگهای ريزی هستند که در ساختمانسازی به کار میروند و در سالهای اخير استخراج آنها خسارات بسياری بر دماوند وارد کرده است.»
به گزارش اين روزنامه، فعاليتهای معدنی و حضور ماشينآلات در دماوند در حالی به نگرانی گردشگران ساکنان محلی و فعالان محيطزيست تبديل شده که «در سالهای اخير، دماوند و حاشيه آن همواره مورد هجوم بوده است. از ساختوسازهايی که گاه جلو آنها گرفته شده و حتی تخريب شدهاند تا بهرهبرداریهای معدنی که بهار سال گذشته با حکم دادگاه لاريجان، فعاليت دو تا از آنها متوقف شد.»
روزنامه شهروند با اشاره به اينکه «معادن حتی اگر ديگر اجازه فعاليت نداشته باشند، تن اسطوره استقامت را خراشيدهاند و در عکسهای هوايی هم خراشيدگیها به چشم میخورند»، نوشته است: «محاصره دماوند در خراشيدگیهای مجاز و غيرمجاز تا جايی پيش رفته که حالا ديگر حتی کسانی که عمری دماوند را پناهگاه ييلاقی خود میدانستند هم با لودر به دماوند میآيند و تن بام ايران را میخراشند.»