کشف کرم‌های پلاستیک‌خوار؛ امید تازه برای مبارزه با زباله بشر

پاکستان

در حالیکه کره زمین در حال غرق شدن زیر انبوه زباله‌های پلاستیکی است، دانشمندان راه تازه‌ای برای بازیافت آنها یافته‌اند: کِرم‌های پلاستیک‌خوار

به گزارش موسسه حفاظت محیط زیست دانشگاه استنفورد، در آمریکا، تیمی از دانشمندان آمریکایی و چینی کشف کرده‌اند که نوعی لارو -که به نام لارو کرم زرد شناخته می‌شود- نه تنها قابلیت گوارش و هضم پلاستیک‌های معمولی را دارد بلکه پلاستیک‌های «غیرقابل تجزیه‌ای» مانند یونولیت را هم گوارش می‌کند.

میکرواورگانسیم‌های این لاروها، پلاستیک را تبدیل به دی اکسید کربن و سپس ماده غذایی مورد نیاز بدن این موجود کوچک می‌کند.

به گزارش میرور محققان معتقدند که این کشف می‌تواند یک ابزار مهم در جنگ بشر علیه پلاستیک باشد؛ ماده‌ای که حضور آن در طبیعت خطرات جدی برای انسان‌ها دارد و صدمات جبران‌ناپذیری به محیط زیست می‌زند.

دکتر وی مین وو، یکی از محققان این طرح در دانشگاه استفورد می‌گوید که نتایج این تحقیق می‌تواند درهای تازه‌ای برای برای مبارزه جهانی علیه آلودگی پلاستیکی باز کند.

در این تحقیق چیزی نزدیک به چهل میلی گرم از نوعی فوم پلاستیکی غیرقابل تجزیه به صد لاور کرم زرد خورانده شد. این کرم‌ها نیمی از این پلاستیک‌ها را مانند غذای معمولی‌شان خوردند و هضم کردند. به گفته محققان کرم‌هایی که از این نوع پلاستیک تغذیه کردند، به سلامتی کرم‌های دیگر هستند و به نظر می‌رسد از مدفوع‌شان می‌توان به عنوان کود برای بارورکردن زمین هم استفاده کرد.

نتایج این تحقیق در مجله علمی «علوم زیست محیطی و تکنولوژی» منتشر شده است. پروفسور ینگ جون از دانشگاه پکن می‌گوید که سالانه ۴۰۰ میلیون تن زباله پلاستیکی در سراسر کره زمین رها می‌شود و از آنجا که تجزیه پلاستیک قرن‌ها طول می‌کشد، این میزان زباله تهدید بزرگی برای سلامت بشر است.

در سال ۲۰۱۳ میزان ۲۷۱ میلیون تن پلاستیک توسط افراد در سراسر کره زمین مصرف شده که ۲۰ میلیون از آن پلاستیک غیر قابل تجزیه به‌شمار می‌رود.