در پی شش روز اعتراضهای ضدحکومتی در ایران، روز چهارشنبه ۱۳ دی طرفداران حکومت در شهرهای ایران راهپیمایی کردند.
تلویزیون رسمی ایران تصاویر زندهای از اجتماعات طرفداران حکومت در شهر کرمانشاه و ایلام پخش کرده است. شرکتکنندگان در این اجتماعات تصاویر آیتالله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، و پرچمهای ایران را در دست داشتهاند.
خبرگزاری فرانسه نیز گزارش داده هواداران حکومت در اهواز، گرگان و شهرهای دیگر حضور خیابانی داشتند.
رویترز مینویسد جدیترین چالش علیه نظام مستقر در ایران تا سهشنبه شب ادامه داشت. این خبرگزاری میافزاید شبکههای اجتماعی حضور سنگین پلیس ضدشورش در شهرهای مختلف ایران را منعکس کردهاند.
آیتالله خامنهای روزسهشنبه در نخستین واکنش به اعتراضهای چند روز گذشته، «دشمنان ایران» را به دست داشتن در این ناآرامیها متهم کرد.
این اعتراضها که شروع آن در مشهد بهوقوع پیوست در ابتدا بیشتر خواستههای اقتصادی داشت ما پس از آن گروهی از معترضان شعارهایی علیه رهبر جمهور اسلامی سر دادند و خواستار برچیده شدن جمهوری اسلامی شدند.
این اعتراضها بزرگترین اعتراضهای خیابانی پس از اعتراضها به نتیجه انتخابات در سال ۱۳۸۸ است که به حصر میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی منجر شد.
رویترز گزارش میدهد در اعتراضهای چند روز گذشته دستکم ۲۱ نفر کشته شدهاند که دو نفر از آنها از نیروهای امنیتی بودهاند.
برپایه این گزارش و به گفته مقامهای مسئول بیش از ۴۵۰ نفر در تهران و صدها نفر دیگر در سراسر کشور در طول ناآرامیهای اخیر دستگیر شدهاند.
با گسترده شدن اعتراضها، تلگرام و فیسبوک در ایران مسدود شد و اینترنت هم به صورت مقعطی با اختلال روبرو شد.
به گفته پاول دوروف، مدیر شبکه تلگرام، این شبکه در ایران ۴۰ میلیون کاربر داشت.
شبکه تلگرام در اعتراضهای اخیر کانالی برای دریافت خبر و ویدئو از مراجع غیررسمی داخلی و خارجی بود.
رویترز مینویسد افزایش قیمتها، فساد و سوء مدیریت از عواملی است که بر خشم معترضان افزوده است.
خبرگزاری رویترز مینویسد حسن روحانی رئیس جمهوری ایران توانست پس از توافق هستهای بیشتر تحریمهای بینالمللی علیه ایران را لغو کند اما در وعدههای خود برای ایجاد رفاه در کشوری که ۲۸.۸ درصد بیکاری دارد ناکام ماند.
به نوشته این خبرگزاری توافق هستهای از زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا با بزرگترین چالش خود مواجه شده است.