درگیری در باشگاه سوارکاری هادی ساعی نماینده شورای شهر تهران، منجر به مرگ عموی او شده است.
این نزاع منجر به مرگ با مامورین شهرداری، در دست بررسی بازپرس دادسرای جنایی قرار گرفته است.
این اتفاق، دوازدهم فروردین رخ داد و حسینپور بازپرس شعبه پنج دادسرای جنایی تهران در محل حادثه حضور یافت. با حضور ماموران مشخص شد که مرد میانسالی «به طرز مشکوکی» جان خود را از دست داده است.
با توجه به مسئولیت خود ساعی در شورای شهر، نحوه پوشش خبری این درگیری غیر از تضاد با قوانین شهری جمعآوری زباله، تضادهایی هم با نشانههای موجود در گزارش نزاع منجر به فوت دارد.
باشگاه سوارکاری هادی ساعی در پارک چیتگر و در غرب تهران واقع شده است. در خبر روزنامه شهروند آمده، وقتی شهردار منطقه از این باشگاه دیدار کرده بود، متوجه شد زبالههای درون سطل از سوی ماموران شهرداری به بیرون منتقل نمیشود و مسئولان باشگاه خودشان باید این زبالهها را تا بیرون باشگاه حمل کنند.
شهردار بلافاصله با ماموران شهرداری منطقه تماس گرفت و از آنها خواست تا برای حمل زباله به داخل باشگاه بروند. کارکنان شهرداری هم برای انتقال زباله به این باشگاه میروند که درگیری فیزیکی با هادی ساعی و عمویش را در پی داشته است.
از جمله ابهامات موجود در نحوه پوشش این خبر، قضیه بازدید شهردار منطقه از باشگاه و جلب نظر او به موضوع نحوه انتقال زباله به بیرون است که آیا توسط خود کارمندان باشگاه انجام میشود یا شهرداری! در این خصوص به نقش ساعی به عنوان عضو شورای شهر در دعوت شهردار منطقه به یک باشگاه خصوصی اشاره نشده است.
با توجه به حجم سنگین زبالههای باشگاه بزرگ سوارکاری ساعی که شامل بقایای گیاهی و حیوانی هم میشود و هزینه هنگفتی هم دارد، آیا این بازدید صرفاً برای انتقال مسئولیت از باشگاه به شهرداری نبوده؟ چرا این دستورالعمل درباره سایر باشگاهها و مجموعههای ورزشی صدق نمیکند؟ حتی در خصوص کارگاههای ساختمانی هم شهرداری مسئولیت انتقال حجم بزرگ زباله را به عهده نمیگیرد.
آنچه مشخص است، ماموران شهرداری مسئول جمعآوری و حمل زباله از مقابل اماکن خصوصی و عمومی هستند. شهردار منطقه بر اساس کدام قانون، جمعآوری زباله از داخل مجموعه را که در حکم نظافت یک باشگاه است، به ماموران شهرداری محول کرده؟
نکته مبهم دیگر، به کار گماردن عموی ساعی به عنوان مدیر باشگاه است. با توجه به انتقادات مستمر ساعی مبنی بر فقدان تخصصگرایی در اداره امور ورزش کشور، آیا عموی او تخصصی در ورزش سوارکاری داشته یا صرفاً به خاطر نسبت خویشاوندی با ساعی، این مسئولیت را برعهده داشته؟
شاهدان ماجرا در تحقیقات به ماموران گفتند: «این دو پیمانکار شهرداری که یکی راننده و دیگری هم کارگر بود، پس از آغاز درگیری، از داخل ماشین خود چوب برداشتند. در نهایت عموی هادی ساعی نقش زمین شد و جان خود را از دست داد. هادی ساعی هم با ضربه چوب از ناحیه پا مصدوم شده.»
موضوع حمل چوب و چماق و گاهی چاقو و پنجه بوکس توسط پیمانکاران شهرداری، پیش از این هم درگیریهای فراوانی را در نقاط مختلف شهر در پی داشته. از جمله مرگ علی چراغی کارگر جمع آوری ضایعات و آهن آلات که در حضور پسرش توسط ماموران مبارزه با سد معبر به قتل رسید.
جسد به پزشکی قانونی منتقل شد تا علت اصلی مرگ مشخص شود. هادی ساعی قهرمان تکواندوی جهان و المپیک نیز برای مشخص شدن میزان مصدومیتش در سازمان پزشکی قانونی حضور یافت.
هادی ساعی، روز سهشنبه درباره این حادثه گفته است که برای دو هفته زبالههای باشگاه سوار کاری جمعآوری نشده بود که پس از تماس با معاون شهردار، «ضمن عذرخواهی با پیمانکاران تماس گرفتند تا زبالهها را جمعآوری کنند.»
به گزارش فارس، ساعی همچنین گفته است که پیمانکاران از اینگه در روز ۱۲ فروردین به سر کار آمدهاند، «ناراحت» بود و «پرخاشگری» میکردند.
وی افزود: «همچنان که پیمانکاران کار میکردند مدام در حین کار خود نیز بیاحترامی میکردند. بنده به همراه یکی از کارمندان مجموعه به ناهار رفتیم که ناگهان متوجه شدیم درگیری بین عموی بنده و پیمانکاران اتفاق افتاده است که یکی از پیمانکاران قصد داشت با چوب به عموی بنده ضربه بزند که چوب به پای بنده خورد.»
هادی ساعی میافزاید: «هنگام درگیری ندیدیم که کسی به عموی بنده ضربه زده باشد ولی در درگیری چند بار دست پیمانکاران به سینه عموی من خورده بود که ۱۲ سال پیش رگ قلبش را عمل کرده بود.»
کارآگاهان پس از اطلاع از این حادثه به دستور بازپرس، دو پیمانکار شهرداری را به اتهام قتل شبه عمد بازداشت کردند، اما این دو پیمانکار هرگونه دخالت در مرگ مرد میانسال را انکار کردند. طبق تحقیقات، عموی هادی ساعی دچار عارضه قلبی بود.
.....................................................................................................
نظر نویسنده بیانگر دیدگاه رادیو فردا نیست.