رحیم‌‌‌ صفوی: امیدوارم سیاست‌ ترامپ درباره ایران چرخش محسوس داشته باشد

سرلشکر یحیحی رحیم صفوی

سرلشکر یحیی رحیم صفوی، دستیار و مشاور فرمانده کل نیروی‌های مسلح ایران، ابراز امیدواری کرد که سیاست‌های دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آینده آمریکا، در مورد ایران و خاورمیانه «تغییر محسوسی» داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، یحیی رحیم صفوی روز دوشنبه ۲۴ آبان در همایش بحران‌های ژئوپلیتیکی جهان اسلام در دانشگاه شهید بهشتی تهران گفت: «امیدوارم رئیس جمهوری جدید آمریکا در خصوص مسائل منطقه به ویژه سوریه، عراق و در رابطه با ایران یک چرخش محسوس را داشته و به‌دنبال از بین بردن ریشه‌های ناامنی در منطقه باشد.»

مشاور رهبر جمهوری اسلامی در عین حال گفت که هنوز برای اظهار نظر «جامع و کامل» درباره سیاست‌های رئیس جمهوری منتخب آمریکا زود است و از «رسانه‌ها» خواست با تامل بیشتر درباره این موضع صحبت کنند.

این سخنان در حالی است که پیشتر محمد باقری، رئیس ستادکل نیروهای مسلح، با اشاره به سخنان دونالد ترامپ در مبارزات انتخاباتی اش گفته بود که او در تبلیغات انتخابات «حرف‌های بزرگ‌تر از دهانش زده که البته در موقع تبلیغات شکر زیادی می‌خورند».

آقای ترامپ شهریور ماه امسال گفته بود اگر ایرانی‌ها «با قایق‌های کوچک شان» دور «ناوشکن‌های قشنگ ما» بزنند، آنها را هدف می‌گیریم.

اشاره وی به قایق‌های تندروی سپاه پاسداران بود که گاهی در خلیج فارس به ناوهای آمریکایی نزدیک می‌شوند. آمریکا این اقدامات را تحریک‌آمیز و خطرناک توصیف کرده است.

در پی چنین اظهاراتی بود که علی لاریجانی، رئیس مجلس، روز یکشنبه، خواستار آن شد که از اظهار نظرهای «شتاب زده و قضاوت زودهنگام» درباره دونالد ترامپ پرهیز شود.

رئیس مجلس تاکید کرد که تحلیل‌ها و اظهارنظرهای مقام‌های ایرانی درباره رئیس جمهور منتخب آمریکا باید «پخته‌تر» باشد تا وزارت خارجه ایران بتواند دراین باره «موضع‌گیری شفافی اتخاذ کند.»

از سوی دیگر روز دوشنبه علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس، پیش‌بینی کرد که «ترامپ دوران تبلیغات و شعارهایی که در آن دوران می‌داد با ترامپ دوران ریاست جمهوری متفاوت» باشد.

به نوشته ایرنا، آقای بروجردی درباره احتمال زیر پا گذاشتن برجام از سوی آمریکا گفت این توافق یک «تعهد بین‌المللی رسمی» و با «پشتوانه قطعنامه سازمان ملل» است که شش کشور آن را امضا کرده‌اند.

وی افزود: «اگر یک کشور از شش کشور این تخلف را انجام دهد که تا به حال نیز انجام داده است، در روند اجرایی در واقع در همان محدوده یک کشور اثر منفی می‌گذارد.»

دونالد ترامپ پیشتر در زمان مبارزه‌های انتخاباتی‌اش توافق اتمی با ایران را «فاجعه» خوانده و آن را «بدترین توافقی که از راه مذاکره به‌ دست آمده» توصیف کرده بود.

وی در گردهمایی آیپک، لابی طرفدار اسرائیل در آمریکا، نیز تصریح کرده بود که «اولویت درجه نخست» او پس از پیروزی «الغای توافق فاجعه‌بار با ایران» خواهد بود.

در این میان، ولید فارس، مشاور دونالد ترامپ، روز یکشنبه به سایت ایلاف گفت که «راه‌های متعددی برای اصلاح یا لغو توافق هسته‌ای وجود دارد.»