توافق احزاب مخالف پاکستان بر سر تشکیل دولت ائتلافی

زرداری و اسفندیار والی- رییس حزب کوچک عوامی- پس از کنفرانس مطبوعاتی(عکس:epa)

دو حزب مخالف اصلی پاکستان با يک حزب کوچک تر توافق کرده اند تا با تشکیل دولت ائتلافی، فشار برای برکناری پرویز مشرف، رییس جمهوری این کشور، را افزایش دهند.



نواز شریف، نخست وزير سابق پاکستان و رهبر حزب مسلم ليگ شاخته نواز و آصف علی زرداری، شوهر بی نظير بوتو و رییس حزب مردم، روز پنج شنبه شب در يک کنفرانس خبری مشترک شرکت کرده و ائتلاف خود را رسما اعلام کردند.

اين دو حزب که هر دو مخالف پرويز مشرف، رييس جمهوری پاکستان هستند، در انتخابات روز دوشنبه، ۱۸ فوريه به پيروزی رسيدند.


حزب ملی عوامی که هم حزب کوچک قبیله ای محسوب می شود، به دو حزب مردم و مسلم ليگ پيوسته تا دولت جديد تشکيل شود.


همسر بی نظير بوتو اعلام کرد که يکی از مهمترين تکاليف دولت جديد همکاری با سازمان ملل برای تحقيق درباره قتل بی نظير بوتو است.

آقای شريف در اين کنفرانس گفت که ائتلاف اين سه حزب برای سرنگونی دولت فعلی کافی است و آنها در دولت جديد از حزب ژنرال مشرف و ساير هم پيمانان دعوتی به عمل نخواهند آورد.


رهبر حزب مسلم ليگ همچنين اعلام کرد که اين سه حزب برای بازگردانی قضات برکنار شده توسط ژنرال مشرف، به توافق رسيده اند.


همسر بی نظير بوتو هم اعلام کرد که يکی از مهمترين تکاليف دولت جديد همکاری با سازمان ملل برای تحقيق درباره قتل بی نظير بوتو است.


هنوز مشخص نيست که در صورت برکناری ژنرال مشرف چه کسی از سوی اين احزاب به عنوان رييس جمهوری انتخاب خواهد شد.


آقای زرداری و آقای شريف، به عنوان رهبران احزاب برنده انتخابات، هيچ کدام نمی توانند به عنوان نخست وزیر انتخاب شوند، چرا که هيچ يک جزو پارلمان نيستند.


حزب مردم، حزب بی نظير بوتو، و حزب مسلم ليگ به رهبری نواز شريف، در انتخابات پارلمان پاکستان توانستند حدود ۵۸ درصد آرا يعنی ۱۵۴ کرسی از ۲۶۸ کرسی پارلمان را به خود اختصاص دهند، اين در حالی است که اين دو حزب برای برکناری پرويز مشرف از مقام رياست جمهوری بايد دوسوم کرسی های پارلمان را در اختيار داشته باشند و اکنون با همکاری حزب کوچک آوامی، می توانند ژنرال مشرف را از کار برکنار کنند.


حزب مردم پاکستان که پس از کشته شدن بی نظير بوتو، توسط همسر او، آصف علی زرداری، اداره می شود و روز دوشنبه بيشترين کرسی ها را از آن خود کرد، اعلام کرده است که نمی تواند با پرويز مشرف، رييس جمهوری فعلی پاکستان که در سال ۱۹۹۹ با کودتا به قدرت رسيد، کار کند.


نواز شريف، نخست وزير سابق پاکستان هم که طی کودتای ژنرال مشرف از کار برکنار شده بود و حزبش پيروز دوم انتخابات بود، رسما و بارها اعلام کرده است که ژنرال مشرف بايد استعفا کند.