احتمال پیروزی قاطع حزب روسیه متحد در انتخابات

قرار است که نتایج انتخابات پارلمانی روسیه اواخر روز یکشنبه منتشر شود.

انتظار می رود در انتخابات پارلمانی روسيه که از بامداد روز يکشنبه آغاز شده حزب روسیه متحد به رهبری ولادیمیر پوتین به پیروزی برسد.


يازده حزب در اين انتخابات با يکديگر به رقابت می پردازند اما بر اساس يک نظرسنجی ، حزب «روسيه متحد » با فاصله ای بسيار نسبت به احزاب رقيبش ، ۴۵۰ کرسی مجلس را در اختيار خود خواهد گرفت.


رقيبان حزب «روسيه متحد » انتقاد می کنند که اين حزب از ارتباط خود با کرملين و امکانات گسترده رسانه های روسيه بهره گرفته است.


این انتخابات، محملی برای پا گرفتن نزاع بین پوتین و مخالفانش بوده است و به دلیل سخت گیری های رییس جمهوری روسیه در قبال حضور ناظران اروپایی، انتقاد دیگر کشورها را برانگیخته است.


با این حال، حاکم محبت يکی از ناظران انتخاباتی در روسيه در گفت و گو با راديو فردا گفت: «تخلفات انتخاباتی چشمگيری نمی بيند، جز چند مورد عدم حذف تبليغات ولاديمير پوتين از بيلبوردها و خيابان ها.»


۳۳۰ ناظر بين المللی در مقر ۹۵ هزار صندوق رای بر اين انتخابات نظارت می کنند.


دفتر نظارت بر انتخابات سازمان امنيت و همکاری اروپا، اعلام کرده است به دليل دشواری های که دولت روسيه در مسير عمليات اين سازمان بوجود آورده اين نهاد نمی تواند به درستی بر روند انتخابات پارلمانی نظارت کند.

حاکم محبت در مورد ناظران انتخاباتی گفت:« در حوزه ای که من در آن حضور دارم تنها ناظران روس هستند و ناظران کشورهای مشترک المنافع هم حضور ندارند، ولی شايد در حوزه های ديگر حضور داشته باشند. اما بر اساس اطلاع من از اروپا ناظری وجود ندارد به اين دليل که سازمان امنيت اروپا از فرستادن ناظر خودداری کرده است.»


دفتر نظارت بر انتخابات سازمان امنيت و همکاری اروپا، اعلام کرده است به دليل دشواری های که دولت روسيه در مسير عمليات اين سازمان بوجود آورده اين نهاد نمی تواند به درستی بر روند انتخابات پارلمانی نظارت کند.


ولاديمير پوتين رييس جمهور روسيه، روز دوشنبه ايالات متحده آمريکا را متهم کرد که به سازمان امنيت و همکاری اروپا فشار آورده است تا آن سازمان در انتخابات پارلمان روسيه نظارت نکند.


پوتين گفت: ما اطلاعاتی در اختيار داريم که نشان می دهد عدم تمايل نظارت سازمان امنيت و همکاری بار ديگر ناشی از توصيه های ايالات متحده است.


پوتين با اشاره به اینکه اين اقدام می تواند بر روابط مسکو با واشینگتن تاثير بگذارد، هدف از اين اقدام را، « بی اعتبار کردن انتخابات پارلمانی» روسیه عنوان کرد.


انتقاد صدر اعظم آلمان از نحوه نظارت بر انتخابات روسيه


آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان نیز از جمله رهبران اروپایی است که از نحوه سازماندهی و برگزاری انتخابات پارلمانی در روسيه، به علت آن چه کمبود ناظران انتخاباتی خوانده، انتقاد کرده است.


خانم مرکل، روز يکشنبه در مصاحبه ای با راديو سراسری آلمان، از اين که ناظران سازمان همکاری و امنيت اروپا، ماموريتشان برای نظارت بر انتخابات روسيه را لغو کرده اند، ابراز تاسف کرد.


صدر اعظم آلمان گفت اتحاديه اروپا موظف است از روسيه بخواهد که آزادی احزاب را تامين و تضمين کند و حقوق بشر را محترم بشمارد.


در همين حال در پی بازداشت شماری از مخالفان دولت روسيه در جريان تظاهرات روزهای اخير، ايالات متحده آمريکا، اتحاديه اروپا، شورای اروپا، فرانسه و آلمان نسبت به سرکوب مخالفان دولت در مسکو و سن پترزبورگ توسط پليس روسيه ابراز نگرانی کردند.


جرج بوش، رييس جمهور آمريکا روز شنبه گفت: به خاطر سرکوب ها در روسيه عميقا نگران است.


گری کاسپاروف رهبر اپوزيسيون دولت روسيه در پی دستگيری در روز های اخير به پنج روز زندان محکوم شد.