«موارد پیشنهادی آلمان برای تحریم ایران»

در آستانه برپایی گردهمایی وزیران امور خارجه کشورهای بیست و هفت گانه اتحادیه اروپا، در شهر بروکسل، آلمان هم پس از مدتی سکوت، آمادگی خود را برای اعمال تشدید تحریم ها بر علیه ایران ابراز کرد.

این موضوع را برای اولین بار روزنامه آلمانی زوددویچه در شماره روز دوشنبه خود منتشر کرده و خبرگزاری آلمان و دیگر رسانه‌های گروهی این کشور هم، به نقل از این روزنامه به جزییات تحریم‌های پیشنهادی دولت آلمان پرداخته‌اند.

در واکنش به انتشار آخرین گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره ابعاد احتمالا نظامی برنامه اتمی ایران، آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، حل مسئله اتمی ایران را به ادامه تحریم‌ها بر علیه آن کشور گره زد و گفت : «ابزارهایی که بتواند ایران را به شفاف‌سازی بیشتر در مورد برنامه اتمی‌اش وادار کند، موجود است». البته آنگلا مرکل نگفت که این ابزارها چیست؟

ولی آنگونه که روزنامه زوددویچه گزارش می‌دهد ، یکی از این ابزارهای مورد نظر، تحریم خرید نفت ایران است.

زیرا این مورد از جمله مواردی است که در بسته تازه تحریمی آلمان جای گرفته است.
آنگونه که سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان در برلین می‌گوید، گیدووستروله، وزیر امور خارجه آلمان در حال حاضر، تلاش خود را بر اعمال تحریم‌های صریح و قاطع اتحادیه اروپا بر علیه ایران متمرکز کرده و هدف اصلی دولت آلمان در این خلاصه شده که منابع مالی برنامه اتمی ایران خشکانده شود.

برای رسیدن به این مقصود و در کنار تحریم واردات نفت از ایران، قطع مناسبات بانکی میان اتحادیه اروپا و ایران هم از جمله دیگر موارد تحریمی است.

یکی از این بانک‌ها، بانک تجارت ایران است. به نوشته این روزنامه، یکی از خواسته‌های نیکولا سارکوزی، رئیس جمهوری فرانسه، آن است که دارایی‌های خارجی بانک مرکزی ایران هم مسدود شود ولی دولت آلمان مخالفت خود را با چنین خواسته‌ای اعلام کرده است.

حدود شش ماه پیش دولت آلمان با فشار اسرائیل و آمریکا، بانک تجاری ایران و اروپا در شهر هامبورگ را در لیست تحریم‌های اتحادیه اروپا قرار داد.

در بسته پیشنهادی دولت آلمان به نوشته روزنامه زوددویچه ، تحریم شرکت‌های خودروسازی و حمل و نقل ایران هم قرار دارد و صدور و ارسال فناوری‌هایی مانند دستگاه‌های شنود به ایران هم در این بسته تحریمی، ممنوع اعلام شده است.

به غیر از اینها، به آن کالاهایی بیمه صادراتی تعلق می‌گیرد که روشن شود که این کالاها مورد مصرف مستقیم مردم ایران – و نه دولت ایران- قرار می‌گیرد.

اینها از جمله مواردی است که به نوشته روزنامه آلمانی زوددویچه، در فهرست تازه تحریمی دولت آلمان بر علیه ایران قرار گرفته است.