شمار قربانیان حمله به اتوبوس مسیحیان مصر به ۲۸ نفر رسید

اتوبوس حامل مسیحیان قبطی مصر

شمار کشته‌شدگان حمله به اتوبوس حامل مسیحیان مصر در جنوب قاهره به ۲۸ نفر رسید. این رخداد موج محکومیت بین‌المللی را به دنبال داشته و از اسرائیل گرفته تا ایران، آلمان و گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان و حماس نسبت به آن واکنش داده‌اند.

اتوبوسی حامل مسیحیان قبطی که عازم صومعه صموئیل مقدس بود صبح جمعه پنجم خرداد هدف حمله گروهی از مردان مسلح قرار گرفت که صورت‌های خود را پوشانده بودند. هنوز هیچ گروهی مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته است، اما مصر در ماه‌های اخیر صحنه اقدامات تروریستی گروه موسوم به «حکومت اسلامی» یا داعش بوده است.

خبرگزاری رویترز به نقل از رسانه‌های مصری گزارش داد که عبدالفتاح سیسی، رئیس‌جمهور مصر، متعاقب این حمله نشستی اضطراری با مقامات امنیتی این کشور داشته و دولت مصر نیز تأکید کرده که مهاجمان به هدف خود در ایجاد تفرقه بین ملت مصر نائل نخواهند آمد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز در گزارشی به واکنش‌های بین‌المللی نسبت به این رخداد پرداخته و از جمله بیانیه دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، را بازتاب داده که به شدت این رخداد را محکوم کرده است.

این بیانیه حامل تسلیت آقای نتانیاهو و مردم اسرائیل به مردم مصر و رئیس جمهور این کشور است و عنوان می‌کند که «اگر همه کشورها کنار هم بایستند، تروریسم سریع‌تر شکست خواهد خورد».

اسرائیل و مصر سال ۱۹۷۹ پیمان صلح با یکدیگر را امضا کردند و از آن زمان همکاری امنیتی دارند.

از سوی دیگر وزارت خارجه ایران نیز حمله به مسیحیان قبطی مصر را «اقدامی جنیاتکارانه» و «مصداق فرقه‌گرایی» دانسته و با ملت و دولت مصر «ابراز همدردی» کرده است.

بهرام قاسمی، سخنگوی این وزارتخانه، با پیوند دادن حمله یادشده به سفر اخیر رئیس جمهور آمریکا به عربستان سعودی و دیدار وی با رهبران کشورهای عربی گفته است: «اقدامات نمایشی اخیر در ریاض که با عنوان پوششی، مقابله با تروریسم و افراط‌گرایی صورت گرفت، عملاً مفهوم و نتیجه‌ای جز حمایت از منشأ صدور اندیشه تکفیری وهابیت و منشأ مالی و لجستیکی تروریسم مسلحانه در اقصی نقاط جهان در برنداشته و انتظار هرگونه کمکی به افزایش امنیت جهان از چنین نشست‌هایی، باطل است.»

ایران از عربستان سعودی به عنوان یکی از حامیان گروه‌های تروریستی در منطقه یاد می‌کند، و ریاض نیز متقابلاً تهران را عامل بی‌ثباتی در منطقه می‌داند.

آسوشیتدپرس در ادامه گزارش خود واکنش حماس و حزب‌الله لبنان را نیز بازتاب داده که حمله به اتوبوس حامل مسیحیان قبطی مصر را محکوم کرده‌اند.

فوزی برهوم، سخنگوی حماس، این رخداد را «جنایتی کثیف» نامیده و تأکید کرده که تنها دشمنان مصر از آن بهره می‌برند.

حزب‌الله لبنان هم با صدور بیانیه‌ای حمله به اتوبوس مسیحیان قبطی را «جنایت جدیدی» توصیف کرده که «به سوابق جنایی باند قاتلان اضافه شد». حزب‌الله در این بیانیه خواستار «موضع‌گیری قاطعانه و صادقانه علیه تروریسم شده که منطقه را تحت تأثیر خود قرار داده».

همچنین دولت آلمان نیز در واکنش به این رخداد «عمیقاً ابراز تاسف» کرده و تأکید داشته که «آلمان به قوی‌ترین شکل ممکن حمله به جماعت مؤمنان را محکوم می‌کند».

مسیحیان قبطی که کلیسای آنها قدمتی دو هزار ساله دارد، حدود ۱۰ درصد جمعیت ۹۲ میلیونی مصر را تشکیل می‌دهند. این گروه اقلیت در ماه‌های اخیر هدف حملات مرگباری قرار گرفته‌اند از جمله فروردین ماه که داعش با بمب‌گذاری در کلیساهای آنها ده‌ها نفر را کشت.