قالیباف، روحانی را به «دروغگویی و دزدیدن ایده» متهم کرد؛ رئیسی خواستار اسلامی شدن دانشگاه‌ها شد

محمد باقر قالیباف (راست) و ابراهیم رئیسی، نامزدهای اصلی اصولگرایان در انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم.

در ادامه مناظره‌ها و انتقادات نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری ایران از یکدیگر، محمدباقر قالیباف، نامزد اصولگرای انتخابات، حسن روحانی را به «دروغ‌گویی» و «دزدی» طرح و ایده خود متهم ساخت. ابراهیم رئیسی هم در گفت‌وگویی رادیویی بر اسلامی شدن دانشگاه‌ها تاکید کرد.

حسن روحانی، رییس‌جمهوری ایران، در تبلیعات انتخاباتی خود با اشاره غیرمستقیم به آقای قالیباف و جریانات سیاسی همسوی او گفته بود که آنها در جلسه‌ای تصمیم گرفته بودند پیاده‌روهای تهران را زنانه و مردانه بکنند، اما آقای قالیباف با «دروغ» خواندن این سخن عنوان کرده که «ما امروز نیازمند جهاد ضددروغ هستیم».

به گزارش خبرگزاری ایسنا، این نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری روز چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت در جمع حامیان خود اظهار داشت: «مگر پیاده‌رو، حمام زنانه و مردانه است که در آن دیوار بکشیم؟ حرف‌هایی بزنید که خودتان در خلوت به خودتان نخندید و به فهم و شعور این ملت توهین نکنید».

آقای قالیباف همچنین با اشاره به فیلترینگ سایت «کارانه» که از ایده‌های ستاد انتخاباتی وی بوده است، خطاب به روحانی گفت: «اگر مدافع آزادی بودید دستور فیلتر سایت مربوط به سامانه کار را صادر نمی‌کردید. متاسفانه سایت دیگری به عنوان کارورزی برای خودتان بالا می‌آورید که این دزدی است».

نامزدهای اصول‌گرا در این انتخابات انتقادات خود از دولت روحانی را به ویژه معطوف به برنامه‌های اقتصادی او کرده و وعده‌هایی در رابطه با حل معضل بیکاری و افزایش یارانه‌ها داده‌اند. این وعده‌ها را اما اصلاح‌طلبان «پوپولیستی» و تلاش برای «فریب مردم» نامیده‌اند.

ایسنا گزارش می‌دهد که حامیان قالیباف پیش از ورود او به سر دادن شعارهایی علیه دولت حسن روحانی پرداخته‌اند از جمله «روحانی حیا کن، مملکت رو رها کن»، «مدیران از همه جا بی‌خبر، نمی‌خواهیم» و «دولت چهار درصدی نمی‌خواهیم» که این شعار آخری به اظهارات قالیباف اشاره دارد. آقای قالیباف گفته بود که دولت حسن روحانی در خدمت تنها چهار درصد جمعیت مرفه کشور است و در برابر آن ۹۶ درصد دیگر جامعه قرار دارد.

از دیگر شعارهایی که در این مراسم به نفع شهردار تهران سر داده شد عبارتند از: «هم خوشگلی هم بوری، حتما رییس‌جمهوری»، «دور دور نصف شب، توی لاس‌وگاس نمی‌خواهیم»، «تخلیه خزانه برای خرید ایرباس، نمی‌خواهیم»، «فدات بشم امام رضا، رییس‌جمهوری که نباشه مشهدی نمی‌خواهیم»، «زانو زدن توسط وزیرمون پیش امیر کویت، نمی‌خواهیم»، «کابینه‌ای که پاش باشه لب گور نمی‌خواهیم».

هشدار معین درباره پیروزی پوپولیسم

مصطفی معین، از چهره‌های شاخص جریان اصلاحات و وزیر سابق علوم، روز چهارشنبه در جمع دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد اظهار داشت: «اگر به هوش نباشیم عده‌ای با شعارهای پوپولیستی و توهین‌آمیز مردم را فریب می‌دهند».

آقای معین که در این انتخابات از حسن روحانی حمایت کرده است، در ادامه سخنان خود نسبت به عدم پیروزی روحانی هشدار داد و گفت: «باید احساس خطر کنیم ... از آغاز انقلاب این اولین بار است که این‌گونه شمشیرها را از رو بستند تا دولتی که تورم را مهار کرده، تحریم‌ها را خنثی کرده و از حیثیت ما با یک سال و نیم مذاکره در برابر شش قدرت دفاع کرده برای اولین بار رییس‌جمهوری تک دولتی باشد».

یکی از مهم‌ترین اتفاقات در دولت روحانی مذاکرات ایران با قدرت‌های جهانی از جمله آمریکا بود که به توافق هسته‌ای و رفع تحریم‌ها علیه ایران منجر شد. آقای روحانی می‌گوید که رقبای اصول‌گرای وی برای شکست این توافق تلاش کرده‌اند.

حمایت خانواده مهدی کروبی از روحانی

روز چهارشنبه همچنین خانواده مهدی کروبی، از رهبران جنبش سبز که در حصر خانگی به‌سرمی‌برد، با انتشار بیانیه‌ای از حسن روحانی در انتخابات ریاست‌جمهوری حمایت کردند.

بیانیه خانواده آقای کروبی را سایت سحام‌نیوز، رسانه نزدیک به مهدی کروبی، منتشر کرده است که در آن به وعده‌های تحقق‌نیافته دولت حسن روحانی نیز اشاره می‌شود و آن را نتیجه «ناکارآمدی بخشی از بدنه کابینه» آقای روحانی می‌داند.

این بیانیه هشدار می‌دهد، جریانی که «قائل به رای و اراده ملت» نبوده و نیست این روزها «با حضور موثر بخشی از نظامیان، ائمه جمعه و نهادهای غیرپاسخگو به صحنه آمده تا کشور خارج‌شده از لبه پرتگاه را بار دیگر بر لبه پرتگاه قرار دهد».

عمده گروه‌ها و چهره‌های اصول‌گرا در این دوره انتخابات از ابراهیم رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی و از اعضای کمیته چهارنفره اعدام‌های دسته‌جمعی زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷، حمایت کرده‌اند گروه‌هایی نظیر جبهه پایداری و جامعه روحانیت مبارز، شاخه‌هایی از انصار حزب‌الله و برخی از ائمه جمعه.

چهره اصول‌گرای دیگری که در این دوره انتخابات به عنوان نامزد حضور دارد محمدباقر قالیباف، فرمانده سابق نیروی انتظامی و شهردار تهران، است که چهره‌های اصلاح‌طلب نسبت به تفوق نظامیان بر دولت در صورت پیروزی او در انتخابات هشدار داده‌اند.

در این حال خانواده مهدی کروبی با اعلام حمایت از حسن روحانی در برابر رقبای خود انتقاداتی را هم متوجه دولت کنونی می‌کند و خطاب به مردم می‌نویسد: «می‌دانیم که در چهار سال گذشته بخشی از مطالبات اقتصادی، سیاسی و فرهنگی به حق شما به میزان شایسته مورد توجه دولت اعتدال قرار نگرفت که بدون شک عوامل متعددی از جمله کارشکنی‌ها و عدم استراتژی مدون در تحقق وعده‌ها و ناکارآمدی بخشی از بدنه کابینه در آن دخیل بوده است که از این بابت متأسفیم. از دولت به ویژه شخص رییس جمهور انتظار است با پذیرش ضعف‌ها و کاستی‌ها صریح و شفاف با مردم سخن بگوید و تعهد عملی خود را در پیگیری مطالبات مردم اعلام نماید».

حسن روحانی در انتخابات چهار سال قبل وعده رفع حصر رهبران جنبش سبز را داده بود، اما این امر هیچ وقت محقق نشد به‌طوری که چندی پیش فرزندان آقای کروبی تاکید کردند که دولت روحانی «گامی برای رفع حصر بر نداشته است».

اعلام موضع انصار حزب‌الله مشهد

کمتر از ده روز مانده به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایران، گروه انصار حزب‌الله مشهد نیز به دنبال جبهه پایداری و جامعه روحانیت مبارز، حمایت خود را از ابراهیم رئیسی اعلام کرد.

حمید استاد مسئول انصار حزب‌الله مشهد به خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، گفته است: «انصار حزب‌الله تمرکز اصلی‌اش را بر روی انتخابات ریاست جمهوری معطوف کرده و کاندیدای مورد حمایت ما نیز حجت‌الاسلام رئیسی است».

تاکید رئیسی بر اسلامی شدن دانشگاه‌ها

شامگاه سه‌شنبه رادیو معارف گفت‌وگویی را با ابراهیم رئیسی پخش کرد که وی در آن بر اسلامی شدن دانشگاه‌ها تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، آقای رئیسی در بخشی از این برنامه می‌گوید: «اسلامی شدن دانشگاه‌ها دغدغه اول امام راحل [آیت‌الله خمینی] و بسیاری از بزرگان انقلاب بود. سندی هم برای اسلامی شدن دانشگاه تهیه شده اما از آنجا که ما مشکلی در زمینه اسناد و برنامه نداریم لذا تمام این مشکل‌ها به اجرا بر می‌گردد».

وی می‌افزاید: «اکنون دوران حرف به پایان رسیده و زمان اقدام و عمل است، لذا دولت باید با اجرای اسناد و برنامه‌ها در این زمینه اقدام کند. خود دانشگاه‌ها هم انگیزه بسیاری برای این امر دارند و تشکل‌های دانشجویی و اساتید بسیار می‌توانند به اسلامی شدن دانشگاه‌ها کمک کنند».

گروه‌ها و چهره‌های اصول‌گرا از بحث اسلامی شدن دانشگاه‌ها و طرح‌هایی مانند تفکیک جنسیتی در دانشگاه‌ حمایت کرده‌اند. طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاه‌ها در دولت دوم محمود احمدی‌نژاد به مرحله عمل هم رسید، اگرچه آقای احمدی‌نژاد مخالفت خود را با آن اعلام کرد.