مراسم سالگرد تسخیر سفارت آمریکا در تهران روز سهشنبه، ۱۳ آبان، برگزار شد در حالی که گزارش رسانههای داخلی و خارجی از عدم حضور مقامات دولت ایران در این مراسم حکایت دارد.
خبرگزاریها در گزارش خود از این مراسم به شعار راهپیمایان علیه آمریکا، اسرائیل و بریتانیا اشاره کرده که با سوزاندن پرچم این کشورها همراه بوده است.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، اگرچه هزاران نفر در این مراسم حضور یافته بودند اما تعداد شرکتکنندگان در آن نسبت به پارسال کمتر بوده است که این امر نشان میدهد «روابط میان ایران و ایالات متحده از زمان روی کار آمدن دولت میانهرو حسن روحانی بهبود یافته است».
این خبرگزاری سپس به مذاکرات اتمی ایران و آمریکا اشاره میکند که حساسیت آن در روزهای آتی و با نزدیک شدن به مهلت دستیابی به توافق هستهای اوج گرفته است در حالی که «افراطیها همچنان بر دولت روحانی فشار میآورند» و به سیاست خارجی دولت او اعتراض دارند.
خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، نیز در گزارشی از این مراسم اظهارات علیرضا پناهیان، سخنران اصلی مراسم را بازتاب داده است که خطاب به دولت روحانی و مذاکرهکنندگان ایرانی میگوید که نباید با دولت آمریکا ضعیف برخورد کنند.
آقای پناهیان اظهار داشت: «اکنون استکبار در حال اضمحلال است. نباید با دولت خبیث آمریکا ضعیف برخورد کرد. وظیفه عاشورایی شماست که با دشمنی که در حال مرگ است و با این موجودات خبیث، دست ندهید».
وی همچنین گفت: «باید به وزیر امور خارجه و تیم مذاکرهکننده [ایران] حقوق مضاعفی داده شود زیرا آنها با وحشیها طرف هستند. اگر این تیم با آدمها طرف بودند حقوق مضاعفی نمیگرفتند».
گزارش ایسنا به حضور محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه، محمدرضا نقدی، رییس سازمان بسیج و اسماعیل کوثری، حسین طلا و حسین مظفر، سه نماینده مجلس شورای اسلامی در این مراسم اشاره کرده است.
ایران و شش قدرت جهانی از جمله آمریکا در یک سال گذشته مذاکرات دامنهداری را در سطح دیپلماتهای بلندپایه وزارت امور خارجه انجام دادهاند که هدف از آن باز شدن گره پرونده هستهای ایران است.
طرفین تا سوم آذر مهلت دارند که به توافقی جامع دست یابند و در این میان نیز هفته آینده دیداری میان محمدجواد ظریف و جان کری، وزیران امور خارجه ایران و آمریکا در مسقط، پایتخت عمان، برگزار خواهد شد.
در بیانیه شرکتکنندگان مراسم ۱۳ آبان نیز با اشاره به مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ بر رفع همه جانبه تحریمها علیه ایران تاکید شده و همچنین از نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواسته شده که در رابطه با توافقات احتمالی، «مراقبت و هوشمندی» به خرج دهند.