حسن روحانی در واکنش به نشست اخیر شورای امنیت سازمان ملل متحد که به مسئله آزمایش موشکی اخیر ایران اختصاص داشت، ابراز خرسندی کرد که این نشست بینتیجه ماند.
خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، ایرنا، روز چهارشنبه، ۲۶ اسفند، اظهارات رئیس جمهور ایران در این باره بازتاب داده که گفته است: «خوشحالیم از اینکه افراطیون و جنگطلبان و آنهایی که به ناروا بحث تست موشکی ما را به سازمان ملل و شورای امنیت بردند ناامیدانه برگشتند.»
Your browser doesn’t support HTML5
آمریکا پیش از این خواستار اقدام شورای امنیت سازمان ملل متحد در رابطه با آزمایشهای موشکی ایران شده بود، اما نشست مشورتی این نهاد بینالمللی که روز دوشنبه برگزار شد در نهایت بدون حصول نتیجه به پایان رسید.
این میان روسیه به عنوان عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل که از حق وتو برخوردار است تاکید داشته که آزمایشهای موشکی ایران نقض قطعنامه این شورا نیست. اما آمریکا میگوید که مسکو در پی توجیهی حقوقی میگردد که با ایران برخورد نشود.
فدریکا موگرینی، نماینده ارشد اتحادیه اروپا در امور دفاعی و سیاست خارجی نیز اعلام کرده آزمایشهای موشکی اخیر ایران، نقض توافق اتمی نیست و اتحادیه اروپا در شرایط فعلی قصد ندارد تحریمهایی علیه تهران وضع کند، اما هشدار داده این آزمایشها به تنشها در منطقه دامن میزند.
در این حال رئیس جمهور ایران که روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران حاضر شده بود، در واکنش به این تحولات اظهار داشت: «دنیا به آنها پاسخ منفی داد و اعلام کرد که فعالیت ایران صرفا دفاعی و برای حراست و حفاظت از کشور است.»
وی افزود: «ما با موشکمان به هیچ عنوان قصد تجاوز به هیچ کشوری بهویژه همسایگانمان را نداشته، نداریم و نخواهیم داشت. سلاحهای ما صرفا برای دفاع از ملتمان است. آن هم کشوری که هشت سال مورد تجاوز بیگانگان قرار گرفت. بنابراین شرایط امروز ما به گونه است که خود را برای روابط بهتر با دنیا آماده کردهایم.»
آزمایش موشکی اخیر ایران را نیروی هوافضای سپاه پاسداران انجام داد که در جریان آن دو موشک بالستیک به نامهای قدر اچ و قدر اف از ارتفاعات بخش شرقی البرز شلیک شد.
مقامات سپاه اعلام کردهاند که ایران این موشکها را که دو هزار کیلومتر برد دارند، برای اسرائیل طراحی کرده است. با این حال مقامات دولت ایران تاکید دارند که این آزمایشها با توافق اتمی وین در تضاد نیست چرا که موشکیهای آزمایششده قابلیت حمل کلاهک هستهای ندارند.
در پی دستیابی به توافق اتمی، شورای امنیت قطعنامه ۲۲۳۱ را به تصویب رساند که از ایران خواسته است، از توسعه موشکهای بالستیکی که قابلیت حمل کلاهک هستهای داشته باشند، خودداری کند.