هزاران تن از غیرنظامیان و شورشیان تحت محاصره در حلب سراسر روز شنبه را به انتظار از سرگیری عملیات تخلیه شهر گذراندند.
خبرگزاری فرانسه از قول یکی از نمایندگان شورشیان گزارش داد که توافق شده تا شمار بیشتری از مردم شهر را ترک کنند. این خبرگزاری اما در عین حال عنوان میکند که هنوز حکومت بشار اسد یا متحدان آن، ایران و روسیه، چنین امری را تNیید نکردهاند.
گزارشگر خبرگزاری فرانسه در حلب میگوید که دهها خانواده سراسر دیشب را در سرمای شدید داخل خانههای ویرانشده در منطقه الامیریه حلب گذراندند، منطقهای که قرار بوده عملیات تخلیه شهر از آنجا انجام یابد.
این عملیات که پنجشنبه آغاز شده بود، از روز جمعه متوقف شده تا سرنوشت هزاران نفر همچنان نامعلوم بماند.
در این حال حکومت سوریه شورشیان را به توقف عملیات تخلیه شهر متهم میکند و میگوید که آنها تلاش کردهاند از این طریق سلاحهای سنگین و گروگانهای خود را از محاصره خارج کنند.
از سویی شورشیان نیز حکومت سوریه را مسئول توقف این عملیات میدانند و میگویند که دمشق به این طریق میخواهد اول نسبت به تخلیه دو روستای شیعهنشین کفریا و فوعه که تحت تسلط شورشیان هستند، اطمینان حاصل کند.
روز جمعه خبرگزاری رویترز اظهارات منیر السیال، رهبر شاخه سیاسی گروه احرار الشام، را بازتاب داده است که ایران را به ایجاد مانع بر سر عملیات تخلیه حلب متهم میسازد.
به گفته وی، «ایران و شبهنظامیان موردحمایت آن از شرایط مردم محصور در حلب سوءاستفاده میکنند و مانع خروج غیرنظامیان میشوند تا زمانی که گروههای موردحمایت آنها از کفریا و فوعه خارج شوند.»
ایران پیش از این چنین اتهامی را رد کرده و گفته بود که برای آتشبس حلب و تخلیه این شهر شرط نگذاشته است.
گزارش دیگر رویترز به اظهارات فیلیپ گراندی، کمیسر عالی امور پناهندگان سازمان ملل متحد، اختصاص دارد که تأکید کرده به همه غیرنظامیان باید اجازه داده شود که شرق حلب را ترک کنند.
او عنوان کرده «اکنون این خطر به شدت وجود دارد که این آوارگی و جنگ به هیچوجه پایان نگیرد، بلکه در مناطق دیگر و جنگهای دیگر نیز تکرار شود. به خاطر حفاظت از غیرنظامیان در هر کجا، جنگ سوریه باید اکنون و بدون هیچ تاخیری تمام شود.»
این مقام سازمان ملل در نهایت هشدار داده است که «غیرنظامیان نباید به گروگان گرفته شوند و وسیلهای برای مذاکره و چانهزنی باشند.»