تصویب قطعنامه شورای امنیت علیه شورشیان حوثی

از نشست‌های شورای امنیت سازمان ملل

شورای امنیت سازمان ملل متحد با صدور قطعنامه‌ای در روز یکشنبه، ۲۶ بهمن از شورشیان شیعه یمن خواست که به سلطه خود بر حکومت این کشور «بلافاصله پایان دهند.»

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این قطعنامه که با رای مثبت تمام اعضای شورای امنیت سازمان ملل تصویب شده است به شورشیان حوثی می‌گوید که باید «بلافاصله و بدون قید و شرط» نیروهای خود را از نهادهای حکومتی خارج کنند و وارد مذاکرات صلحی شوند که به ابتکار سازمان ملل انجام خواهد شد.

پیش از این کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواسته بودند که بر مبنای فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد به اقدام نظامی علیه شورشیان حوثی دست بزند، چرا که به گفته آنان شورشیان حوثی «قدرت را به‌طور نامشروع در اختیار گرفته‌اند».

اما قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد، علی‌رغم رای مثبت هر ۱۵ عضو این شورا، بحث اقدام نظامی علیه شورشیان حوثی را مطرح نمی‌کند و نشانه‌ای برای اجرای فصل هفتم منشور سازمان ملل به حساب نمی‌آید.

شورشیان شیعه‌ حوثی هم‌اکنون بر پایتخت یمن، صنعا، تسلط دارند و عبدربه منصور هادی، رئیس جمهور این کشور را در حصر خانگی قرار داده‌اند، اقدامی که علاوه بر واکنش اعراب حاشیه خلیج فارس، انتقاد بان گی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد را نیز در پی داشته است.

آقای بان تاکید کرده عبدربه منصور هادی، رئیس جمهور قانونی یمن است و باید به قدرت بازگردد.

روز یکشنبه نیز در نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل متحد، سفیر بریتانیا گفت که «شورشیان حوثی باید مسئولیت اقدامات خود را بپذیرند و خشونت و تهدید را به عنوان ابزار سیاسی به کار نبرند».

مارک لیال گرنت همچنین تاکید داشت که «جهان منتظر پاسخ قدرتمندانه شورای امنیت سازمان ملل متحد است».

قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد همچنین از شورشیان حوثی می‌خواهد که عبدربه منصور هادی و اعضای کابینه او را از حصر خانگی آزاد کنند. آقای هادی روز دوم بهمن پس از آن که شورشیان حوثی پارلمان یمن را منحل کردند، از سمت ریاست جمهوری استعفا داد.

روز دوشنبه خبرگزاری رویترز خبر داد که نیروهای وفادار به عبدربه منصور هادی موفق شده‌اند پس از ساعت‌ها نبرد، کنترل چندین ساختمان مهم را در شهر عدن در جنوب یمن به دست بگیرند.