راهپیمایی اعتراضی خانواده‌های قربانیان پرواز ۷۵۲ در مقابل مقر ایکائو در کانادا

عکس از توییتر انجمن خانواده‌های جانباختگان پرواز ۷۵۲

خانواده‌های قربانیان پرواز۷۵۲ خطوط هوایی اوکراین روز چهارشنبه ۹ تیرماه در مونترال کانادا دست به راهپیمایی اعتراضی زده و سپس در برابر مقر سازمان بین المللی هوانوردی بین المللی، ایکائو، در این شهر تجمع کردند.

خانواده‌های جانباختگان پرواز ۷۵۲ می‌گویند به «بی عملی و بی تفاوتی» سازمان ایکائو در قبال سرنگونی هواپیمای اوکراینی بر فراز تهران معترض هستند.

آنها تاکید کرده‌اند، در حالی که جمهوری اسلامی در جریان سرنگونی این هواپیمای مسافربری کنوانسیون‌های مربوط بین‌المللی را به شدت نقض کرده است، اما ایکائو هیچ کاری در محکوم کردن آن انجام نداده است.

هواپیمای اوکراینی با شماره پرواز پی‌اس۷۵۲، ۱۸ دی‌ماه‌ ۱۳۹۸ با شلیک دست‌کم دو موشک پدافند سپاه پاسداران سرنگون شد و تمام ۱۷۶ سرنشین آن جان باختند.

حامد اسماعیلیون، سخنگوی انجمن خانواده‌های جانباختگان پرواز ۷۵۲ در سخنرانی خود در این در تجمع اعتراضی گفت: این سازمان‌ها و این دولت‌ها، جمهوری اسلامی را چون ما نمی‌شناسند، ما که یوغ این ستمگر را ۴۲ سال به گرده کشیده‌ایم، آن حکومت را نمی‌شناسد. ماییم که می‌دانیم آنها به هر جنایتی توانا هستند.

حامد اسماعیلیون در حادثه سرنگونی هواپیمای اوکراینی همسرش پریسا و دخترش ریرا را از دست داد.

سخنگوی انجمن خانواده‌های جانباختگان پرواز ۷۵۲ اضافه کرد، ماییم که می‌دانیم آن سراداران فاسد برای حفظ حکومتشان به هرجنایتی دست می‌زنند. آنها حتی برای حفظ حکومت خود به مسافران یک هواپیمای مسافربری هم رحم نمی‌کنند.

او تصریح کرد، (مقام های حکومت ایران) بعد از اقدام به جنایت، پشت قوانین بین‌المللی همین سازمان‌ها پنهان می‌شوند، این قوانین را به سخره می‌گیرند و از ناتوانی و ترس این سازمان‌ها بیشترین بهره را می‌برند. حکومت آدم‌ربایی و جهل، حکومت ابتذال و شرارت به هیچ‌کس رحم نمی‌کند.

جمهوری اسلامی تا سه روز ساقط کردن این پرواز را انکار کرد، اما بعد از انتشار شواهد و اسنادی توسط آمریکا، استرالیا، کانادا و بریتانیا، نهایتا تحت فشار بین‌المللی پذیرفت که هواپیما توسط موشک‌های سامانه دفاعی سپاه ساقط شده، اما مدعی شد این حادثه به خاطر «خطای انسانی» اتفاق افتاده است.

مارک گارنو، وزیر امور خارجه کانادا روز پنج‌شنبه ۲۳ اردیبهشت گفته بود که رفتار حکومت ایران از زمانی که هواپیمای مسافربری اوکراین با ۱۷۶ سرنشین در دی ماه سال ۱۳۹۸ توسط سپاه پاسداران بر فراز تهران سرنگون شد، «خلاف وجدان» بوده است.

با استفاده از توییتر و رادیو فردا