نخستین فضانورد عرب وارد ایستگاه فضایی بین‌المللی شد

برای ستایش از آقای منصوری تصویری از او بر برج خلیفه تابانده شده‌است

هزاع منصوری، شهروند امارات متحده عربی، همراه فضانوردانی از روسیه و آمریکا، راهی ایستگاه بین‌المللی در مدار زمین شد.

آقای منصوری نخستین فضانورد اماراتی و نخستین فضانورد عرب است که به ایستگاه بین‌المللی فضایی می‌رود.

سفر هزاع منصوری، الگ اسکریپوچکا، فضانورد روس، و جسیکا میر، فضانورد زن آمریکایی، سوم مهر ماه آغاز شده‌است.

این سه از پایگاه بایکنور قزاقستان، سوار بر فضاپیمای سویز، راهی مدار زمین شدند و پس از شش ساعت به ایستگاه بین‌المللی رسیدند.

هزاع منصوری ۳۵ سال دارد و قرار است هشت روز در ایستگاه فضایی بماند.

آقای منصوری ۳۵ سال دارد

آقای منصوری قرار است در این مدت چند آزمایش انجام دهد، چند اجرای زنده داشته باشد و در پوشش سنتی یک مهمانی شام اماراتی داشته باشد.

اسکریپوچکا، جسیکا میر، و منصوری به شـش عضو دیگری که در حال حاضر در ایستگاه فضایی بین‌المللی حضور دارند پیوسته‌اند.

با این حساب طی روزهای آینده ۹ نفر در ایستگاه بین‌المللی خواهند بود که شمار زیاد و نادری از فضانوردان در این آزمایشگاه فضایی‌ست.

ایستگاه فضایی بین‌المللی؛ نیک هاگ در این تصویر، در حال حاضر هم در ایستگاه حضور دارد.

یک هفته دیگر هزاع منصوری، همراه نیک هاگ آمریکایی و الکسی اویچین روس به زمین باز می‌گردند و شمار پژوهشگران و فضانوردان به شش نفر خواهد رسید.

ایستگاه فضایی بین‌المللی با مشارکت کشورهای مختلف، از جمله ایالات متحده، روسیه، نروژ، ژاپن، برزیل و فرانسه ساخته شده‌است.

این ایستگاه که در مدار زمین حرکت می‌کند، ترکیبی از چندین پروژه فضایی‌ست و از سال ۱۳۷۹ تا کنون، با حضور فضانوردانی از سراسر جهان، بی‌وقفه به کارهای پژوهشی خود ادامه داده‌است.

هزاع منصوری زاده منطقه‌ای نزدیک به ابوظبی‌ست و در نیروی هوایی امارات خدمت کرده‌است. او در مرکز فضایی دولتی امارات با هزینه دولت آن کشور برای سفر به ایستگاه بین‌المللی آماده شد.

پیشتر انوشه انصاری، نخستین زن زاده ایران، و نخستین زن گردشگر فضایی، بود که به ایستگاه بین‌المللی رفته بود. او ۹ روز را در این ایستگاه سپری کرد و هزینه سفر را نیز خودش پرداخت. انوشه انصاری، زاده مشهد است و در سال ۱۳۶۳ برای ادامه تحصيل از ایران راهی آمريکا شد.

پیش از خانم انصاری و آقای منصوری، عبدالاحد مومند، فضانورد افغان، در سال ۱۹۸۸ به ایستگاه فضایی میر رفت و ۹ روز را در این ایستگاه سپری کرد. آقای مومند زاده سرده در غزنی و دانش‌آموخته پلی‌تکنیک کابل است. او در شوروی آموزش خلبانی دیده بود.

شاهزاده سعودی، سلطان بن سلمان بن عبدالعزیز، اولین فضانورد عربی بود که در سال ۱۹۸۵ با فضاپیمای دیسکاوری آمریکا دور کرهٔ زمین گشت.

خبرگزاری فرانسه، رویترز، اینترفکس، تاس، توئیتر، رادیو فردا/ت/خ