سیل در سیستان و بلوچستان، اوضاع این منطقه را «بحرانی» کرد

بنا به گزارش‌ها از ایران، در پی حدود ۳۵ ساعت بارندگی سیل‌آسا در استان سیستان و بلوچستان و طغیان رودخانه‌ها، ۱۴ شهرستان و حدود ۵۰۰ روستا در این استان گرفتار سیل هستند و اوضاع منطقه «بحرانی» گزارش می‌شود.

به گزارش ایرنا، علاوه بر خسارت‌های واردشده به تأسیسات شبکه برق و آب، ۲۰ هزار واحد مسکونی نیز بر اثر جاری شدن سیل به طور کامل یا جزئی تخریب شده است.

Your browser doesn’t support HTML5

گفت‌وگوی رادیو فردا با محمود براهویی‌نژاد، خبرنگار در سیستان و بلوچستان، درباره وضعیت منطقه پس از سیل


بنا به این گزارش، احمدعلی موهبتی، استاندار سیستان ‌و بلوچستان کشته شدن دست‌کم یک نفر بر اثر سیل را نیز تأیید و اعلام کرده مردم سیل‌زده «بی‌خانمان» شده‌اند.

حسینعلی شهریاری، نماینده زاهدان، نیز از ۳۰۰ هزار نفر حاشیه‌نشین در این مطنقه خبر داده که خانه‌هایشان اغلب خشت و گلی است و در محاصره سیل قرار دارند.

بارندگی‌های سیل‌آسا در این استان از چند روز قبل پیش‌بینی شده بود، با گزارش‌های دریافتی از نامتناسب بودن میزان کمک‌های ارسالی از ناحیه هلال احمر و دیگر نهادهای دولتی با شدت بحران در این منطقه گزارش حکایت دارد.

به گفته فرماندار دلگان، از توابع سیستان و بلوچستان، حجم بارندگی‌های اخیر ۱۱۷ میلی‌متر بوده در حالی که حجم متوسط بارندگی در این منطقه در طول یک سال ۱۱۳ میلی‌متر است.

هنوز اطلاعات دقیقی از میزان انواع خسارت‌ها و شمار روستائیان بی‌خانمان‌شده منتشر نشده است.

عزیز سارانی، نماینده سیستان و بلوچستان در شورای عالی استان‌ها، امروز از «بحرانی» بودن وضعیت مردم روستاهای این استان خبر داده و حتی نسبت به «گرسنگی و سرمازدگی سیل‌زدگان» در این منطقه نیز هشدار داده است.

به گفته آقای سارانی، ‌در این استان هیچ بالگردی برای انتقال بیماران اورژانسی وجود ندارد.

برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی تصاویر و ویدئوهای پرشماری را از وضعیت این منطقه منتشر کرده‌اند که نشان می‌دهد روستاییان برای فرار از سیل به درختان پناه برده‌اند و یا با کمترین امکانات شخصی در حال فرارند.

جاری شدن سیل در سیستان و بلوچستان همچنین باعث نابودی بخش چشمگیری از مزارع و محصولات کشاورزی شده است، اما هنوز هیچ آماری از میزان این خسارت‌ها منتشر نشده است.

امروز خبرگزاری ایرنا نیز از تماس حسن روحانی، رئیس‌جمهور، با استاندار سیستان و بلوچستان و «صدور دستورات لازم برای تسریع در روند امدادرسانی» خبر داد.

بارش سیل‌آسای باران در جنوب شرق ایران از شامگاه پنجشنبه ۱۹ دی آغاز و باعث جاری شدن سیل در استان‌های سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان شد.