استانداری سیستان و بلوچستان میزان خسارت سیل اخیر در جنوب این استان را بیش از هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان برآورد کرد و از ادامه مسدود بودن راه ارتباطی «۴۲ روستا» خبر داد.
مجید محب، مدیرکل ستاد بحران این استان، روز شنبه ۱۴ مرداد به خبرگزاری دولتی ایرنا گفت که بیشترین میزان خسارت به بخش راه و بخش کشاورزی وارد شد و «شهرستانهای فَنوج، قصرقند، سرباز، نیکشهر و مهرستان شاهد بیشترین آسیبها بودند».
این مقام مسئول هشتم مرداد مجموع خسارت بهبارآمده بر اثر طوفان و بارندگی شدید در این استان طی ماههای خرداد و تیر را «۵۷۸ میلیارد تومان»، حدود نصف مقداری که اکنون اعلام کرده، ارزیابی کرده بود.
بنابر اعلام این مقام استانی، بخش عمدۀ خسارت برآورد شده در زیرساختهای زیربنایی مانند تأسیسات آب و برق و جادهای به ثبت رسیده است.
بیشتر در این باره: ویرانی نخلستانها و زیرساختها در پی جاری شدن سیلاب در سیستان و بلوچستانبارندگیهای شدید موسمی حدود ۱۰ روز پیش در مناطق مختلف سیستان و بلوچستان منجر به طغیان رودخانههای فصلی شد و سازمان هواشناسی وقوع مجدد بارندگیها را پیشبینی کرده است.
چند روز پس از آن که شمال سیستان و بلوچستان با تشدید بادهای ۱۲۰ روزه و طوفان غبار روبهرو شد، بارش ناگهانی باران در جنوب این استان در هفته گذشته به جاری شدن سیل و آسیب شدید به نخلستانهای «بارور» و زیرساختهای شهری منجر شد.
یک مقام جهاد کشاورزی در این استان روز پنجم مرداد خبر داده بود که بر اثر طوفان و بارندگی شدید، ۹۰۰ نخل بارور در شهر فنوج تخریب شدند.
بارش شدید باران در جنوب استان سیستان و بلوچستان، بر اساس اعلام سازمان هواشناسی به دلیل فعال شدن سامانه موسوم به «مونسون» است.
طی ماه گذشته مردم زاهدان، مرکز استان سیستان و بلوچستان، با مشکل قطع آب هم مواجه بودند و ابعاد این بحران به اندازهای بود که خبرگزاری دولت در مورد «پایان تحمل مردم» این شهر به مقامهای حکومتی هشدار داد.