همزمان با افزایش آمار قربانیان سیل در نقاط مختلف ایران، مقامات استانی از کشته شدن دو کودک در زاهدان و افزایش آمار قربانیان در امامزاده داوود تهران به دستکم چهار نفر خبر دادند.
اخبار تازه حاکی از آن است که سیل در روستاهای اطراف رودهن نیز دستکم یک قربانی گرفته است.
به گزارش خبرگزاری ایسنا به نقل از ابراهیم شهریاری، سرپرست سازمان آتشنشانی زاهدان، در جریان سیل دیروز پدر دو کودک زاهدانی نیز دچار مصدومیت و به بیمارستان منتقل شده است.
مقامهای سیستان و بلوچستان پیشتر کشته شدن دستکم سه شهروند دیگر را تایید کرده بودند.
علیرضا میربهاءالدین، مدیر روابط عمومی هلال احمر سیستان و بلوچستان، نیز همزمان اعلام کرده است که از زمان شروع بارندگیهای اخیر از روز ۲۸ تیر تاکنون ۸۶ روستای این استان، درگیر سیلاب و آبگرفتگی و بیش از هزار و ۸۰۰ نفر دچار آسیب شدهاند.
در همین حال مرتضی مرادیپور، معاون سازمان هلال احمر تهران، روز پنجشنبه از پیدا شدن چهارمین جسد مفقودان سیل در منطقه امامزاده داوود خبر داد و گفت که آمار مصدومان نیز به ۹ نفر افزایش یافته است.
سخنگوی سازمان اورژانس کشور پیشتر اعلام کرده بود که در پی بارش شدید باران در شامگاه چهارشنبه، سیلاب از ساعت دو بامداد وارد منطقه امامزاده داوود در غرب تهران و موجب رانش زمین شده و در پی آن دو شهروند کشته و هشت شهروند دچار مصدومیت شدهاند.
در همین حال سایر مناطق استان تهران نیز از موج بارندگی در امان نمانده است. شاهین فتحی، مدیر عامل هلال احمر تهران، از آبگرفتگی شدید برخی مناطق استان و آمادهباش تیمهای امداد و نجات در شهرستانهای تهران، شمیرانات، پاکدشت و ملارد خبر داده است.
بیشتر در این باره: شمار کشته و مفقود در سیلهای کَن تهران و سیستان و بلوچستان به ۳۲ نفر رسیدبه گزارش خبرگزاری ایرنا، یدالله جهانتاب، رئیس پلیس راه استان مازندران، نیز ضمن اعلام خبر وقوع سیلاب و رانش کوه در مسیرهایی از جاده هراز گفته است که این جاده از ساعت چهار بامداد روز پنجشنبه مسدود است و «امکان تردد هیچ خودرویی در این مسیر وجود ندارد».
در همین حال محمدباقر خلفی، مدیرعامل هلال احمر استان البرز، روز پنجشنبه با اشاره به هشدار «نارنجی» هواشناسی مبنی بر بارش رگباری و رعد و برق و احتمال طغیان رودخانهها بهویژه در جاده کرج - چالوس و طالقان از مسافران و گردشگران خواسته است از رفتن و نشستن در حاشیه رودخانههای استان دوری کنند.
در جریان بارندگیهای سیلآسای یک هفته اخیر در مناطق مختلف ایران، برخی مناطق روستایی بهویژه در جنوب و شرق کشور به محاصره سیل درآمدند و برخی از این روستاها از جمله روستای «زینآباد سنگی» در استان فارس به طور کامل تخلیه شدهاند.
تاکنون آمار دقیقی از شمار قربانیان سیلهای اخیر در ایران و میزان خسارتها منتشر نشده است، اما بر اساس آمارهای پراکنده میتوان گفت که تاکنون دهها نفر در جریان وقوع سیلابها جان باخته و صدها نفر دچار مصدومیت شدهاند.
بیشتر آمار کشتهشدگان به سیل استهبان در استان فارس در روز جمعه، ۳۱ تیر، بازمیگردد که بنا بر آمارهای رسمی ۳۲ نفر در جریان آن کشته شدند.
در سالهای اخیر به دلیل تغییرات اقلیمی و بیتوجهی مسئولان به محیط زیست در ایران و کشورهای همسایه، بهخصوص در موضوع فرسایش خاک، علاوه بر پدیده گرد و غبار، وقوع گهگاه سیلاب در برخی مناطق ایران موجب خسارتهای جانی و مالی شده است.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری در اسفند ۱۴۰۰ اعلام کرده بود که «هفت میلیون هکتار از بیابانهای کشور در وضعیت فوقبحرانی قرار دارند» که وقوع بحرانهایی چون سیل و ریزگرد نمونههایی از پیامدهای این وضعیت است.