یک نماینده مجلس شورای اسلامی ضمن انتقاد از عملکرد دولت در امدادرسانی به مناطق سیلزده در سیستانوبلوچستان، درباره احتمال «شیوع بیماریهای عفونی» در این مناطق هشدار داد.
معین الدین سعیدی، نماینده چابهار در مجلس شورای اسلامی، روز جمعه ۱۸ اسفند در گفتوگو با سایت «انتخاب» اعلام کرد که با توجه به نبود شبکههای فاضلاب در شهرها و روستاهای سیستانوبلوچستان، سیل موجب «قاطی» شدن فاضلاب با آب مصرفی و افزایش نگرانی درباره شیوع بیماریهای عفونی شده است.
آقای سعیدی همچنین با اشاره به «از بین رفتن کامل عمده زیرساختهای راه» در مناطقی چون چابهار، دشتیاری، کنارک و قصرقند، از حضور دیرهنگام مقامات دولت از جمله ابراهیم رئیسی در مناطق سیلزده انتقاد کرد و گفت: «مهم تر از حضور، تصمیماتی است که باید منجر به یک نتیجه مشخص شود.»
او در ادامه تأکید کرد: «وظیفه دولت این است که سریعاً نسبت به ترمیم این راهها کاری کند، وگرنه با حرف و شعار کاری از پیش نمیرود.»
پس از آغاز سیل بزرگ در جنوب سیستانوبلوچستان از بیش از ده روز گذشته، گزارشهای متعددی درباره عدم امدادرسانی بهموقع و کافی به این مناطق منتشر شده است. از جمله خبرگزاری ایلنا روز چهارشنبه ۱۶ اسفند در گزارشی امدادرسانی به مناطق سیلزده را «قطرهچکانی و ناهماهنگ» اعلام کرده بود.
بیشتر در این باره: آماری از خسارتهای سیل در سیستانوبلوچستان؛ دولت «رهاکردن سیلزدگان» را تکذیب کردمولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان، نیز در روزهای گذشته با انتقاد از عملکرد مسئولان از مردم برای امدادرسانی به سیلزدگان درخواست کمک کرده بود.
این شرایط در حالی است که سازمان هواشناسی سیستانوبلوچستان درباه فعالیت یک سامانه بارشی جدید در جنوب این استان از روز شنبه ۱۹ اسفند هشدار سطح «نارنجی» صادر کرده است.
به گفته محسن حیدری، مدیر این سازمان، سامانه جدید از پیش از ظهر شنبه تا بعد ظهر یکشنبه در شهرستانهای زرآباد ، فنوج، لاشار، قصرقند، نیکشهر، سرباز، راسک، کنارک، چابهار، دشتیاری و مهرستان، فعال خواهد بود.
به گفته امیر سرکرده، یکی از کارشناسان سازمان هواشناسی هم خطر تکرار سیلاب در سیستانوبلوچستان به دلیل کم شدن نفوذپذیری خاک پیشبینی میشود.