تصویب قانون توقف اکتشاف و تولید نفت و گاز در فرانسه تا سال ۲۰۴۰

فرانسه واردات و پالایش نفت را ادامه خواهد داد.

پارلمان فرانسه روز سه‌شنبه ۲۸ آذرماه قانونی به تصویب رساند که بر اساس آن عملیات اکتشاف و تولید نفت و گاز در این کشور کلاً تا سال ۲۰۴۰ باید متوقف شود.

برای اولین بار است که کشوری چنین قانونی را تصویب می‌کند، اگرچه این اقدام مقداری نیز نمادین به نظر می‌رسد، چرا که کل تولید سالانه نفت این کشور حدود ۶ میلیون بشکه است که سهمی یک درصدی در مصرف انرژی فرانسه دارد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، لایحه این قانون در ماه سپتامبر به پارلمان ارائه شده بود. بنا بر قانون یاد شده، ارائه مجوز جدید برای عملیات اکتشاف منابع نفت و گاز نیز از هم‌اکنون ممنوع می‌شود.

با این‌حال، فرانسه واردات و پالایش نفت را ادامه خواهد داد.

این کشور همچنین در نظر دارد که فروش خودروهای بنزین و گازوئیل سوز را تا سال ۲۰۴۰ متوقف کند.

رویترز می‌نویسد که به نظر می‌رسد امانوئل مکرون که ماه مه سال جاری به ریاست جمهوری فرانسه انتخاب شد، می‌خواهد نقش رهبری جهانی در مبارزه با گرمایش زمین و آلودگی هوا داشته باشد.

دو سال پیش، نزدیک به ۲۰۰ رهبر کشورهای مختلف جهان در فرانسه توافق کردند که برای کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای و در جهت کنترل افزایش گرمای زمین به زیر ۲ درجه سانتی‌گراد تا پایان قرن، گام‌هایی بردارند. اگرچه اخیراً دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری جدید آمریکا گفت که از این معاهده خارج می‌شود.

این در حالی است که یکی از تعهدات کلیدی آمریکا طبق معاهده پاریس، کاستن ۲۶ تا ۲۸ درصد از تولید گازهای گلخانه‌ای خود به نسبت سال ۲۰۰۵ تا سال ۲۰۲۵ است.

آمریکا بعد از چین بزرگترین تولیدکننده دی‌اکسید کربن در جهان است و سهمی ۱۵ درصدی در تولید آن دارد.

تولید جهانی گازهای گلخانه‌ای حاصل از مصرف سوخت‌های فسیلی در سال گذشته به ۳۱ میلیارد تن رسید.

آقای مکرون ۲۱ آذر در یک سخنرانی خطاب به ده‌ها رهبر جهانی و مدیران شرکت‌های بزرگ اقتصادی گفت: «ما در مقابله با گرمایش زمین در حال شکست خوردن هستیم».

او افزود: «با سرعت کافی عمل نمی‌کنیم. همه ما باید اقدام کنیم».