به دنبال انتشار گزارشها در خصوص اختلاف کشورهای عضو گروه ۲۰ بر سر بیانیه پایانی سیزدهمین اجلاس این گروه، وزیر خارجه آرژانتین روز جمعه نهم آذرماه گفت پیشرفتهایی در خصوص مسائل تجاری در این بیانیه به دست آمده است.
به گزارش رویترز، خورخه فائری، وزیر خارجه آرژانتین گفته است مذاکرات بر سر تغییرات آب و هوایی ادامه دارد.
طبق این گزارش موضوعهای تجارت جهانی و تغییرات اقلیمی دو موضوع اصلی خواهند بود که کشورهای عضو بر سر آن اختلاف دارند.
آمریکا و چین بزرگترین اقتصادهای جهان طی ماه های اخیر وارد یک جنگ تجاری شده اند و تعرفه صدها میلیارد دلار کالا وارداتی یکدیگر را افزایش داده اند.
این رویایی از زمانی آغاز شد که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا چین را به «سیاستهای تجاری غیرمنصفانه» متهم کرد و خواستار اصلاح روابط تجاری با این کشور شد.
بیشتر در این باره: آمریکا، کانادا و مکزیک معاهده تجاری تازهای را امضا کردنددر همین حال، اعضای گروه بریکس حاضر در نشست آرژانتین یعنی چین، هند، روسیه، برزیل و آفریقای جنوبی در بیانیهای خواستار سیاست باز در عرصه دادوستد بین المللی و حمایت از سازمان تجارت جهانی شدند.
در بیانیه این کشورها آمده است: روح وقوانین سازمان تجارت جهانی مغایر اقدامات یکجانبه و محافظتی است.
اعضای گروه بریکس در این بیانیه ازهمه اعضای سازمان تجارت جهانی خواستهاند تا با سیاست متناقض با رویکرد این سازمان مخالفت کرده و تعهدات خود را انجام دهند.
رویترز میگوید، چین امیدوار است که دونالد ترامپ تعرفههای گمرکی بر ۲۶۷ میلیارد دلار محصولات چینی را از ۱۰ درصد به ۲۵ درصد افزایش ندهد.
سیزدهمین نشست سران کشورهای عضو گروه ۲۰ روز جمعه نهم در شهر بوئنوس آیرس، پایتخت آرژانتین آغاز شد. پس از عکس دسته جمعی سران کشورها، این نشست با سخنان رئیس جمهوری آرژانتین آغاز شد.
در نخستین روز نحوه دست دادن محمد بن سلمان ولیعهد عربستان با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در این نشست مورد توجه رسانه ها قرار گرفت.
گروه بیست متشکل از ۱۹ کشور دارای اقتصاد مطرح دنیا به اضافه اتحادیه اروپا است که در مجموع بیش از ۸۰ درصد از تولید ناخالص داخلی و تقریباً دو سوم جمعیت جهان را تشکیل میدهند.
این ۱۹ کشور عبارتند از آرژانتین، استرالیا، برزیل، کانادا، چین، آلمان، فرانسه، هند، اندونزی، ایتالیا، ژاپن، مکزیک، روسیه، عربستان سعودی، آفریقای جنوبی، کره جنوبی، ترکیه، بریتانیا و ایالات متحده. اسپانیا نیز مدعو دائمی به جلسات گروه ۲۰ است.
نخستین نشست کشورهای گروه ۲۰ در سال ۲۰۰۸ میلادی در پاسخ به بحران مالی جهانی برگزار شد.