آمریکا و اتحادیه اروپا درباره روابط تجاری مذاکره می کنند

اجلاس سران گروه هفت در کانادا

یک مقام فرانسوی روز جمعه ۱۸ خرداد در حاشیه نشست سران گروه هفت گفته‌ است، آمریکا و اتحادیه اروپا طی دو هفته آینده در خصوص روابط تجاری مذاکره خواهند کرد.

به گزارش رویترز، تصمیم هفته گذشته دولت آمریکا برای اعمال تعرفه سنگین بر فولاد و آلومینیوم وارداتی از اتحادیه اورپا، کانادا و مکزیک خشم شرکای تجاری واشینگتن را در پی داشته است. برخی از این کشورها نیز در مقابل، مالیات های تازه‌ای بر محصولات آمریکایی اعمال کرده‌اند.

با این حال، یک مقام ریاست جمهوری فرانسه در گفت وگو با خبرنگاران تاکید کرد، سران کشورهای عضو گروه هفت از جمله دونالد ترامپ در نشست عصر امروز خود بر اصل گفت‌وگو تاکید کردند.

این مقام فرانسوی که پس از دیدار سران آمریکا و فرانسه صحبت می کرد، همچنین اظهار داشت، آغاز گفت وگوها در خصوص تجارت در سطح کارشناسی و فنی خواهد بود.

در همین زمینه دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا نیز پس از دیدار با امانوئل مکرون، رییس جمهوری فرانسه گفته است: اتفاقی خواهد افتاد که بسیار مثبت خواهد بود.

امانوئل مکرون نیز اظهار داشت: در خصوص تجارت، فکر کنم راهی برای پیشرفت همه با هم وجود دارد. من تمایل برای دستیابی به توافق را در همه طرف ها می بینیم، روشی که برد را برای همه؛ مردم، کارگران و طبقه متوسط ما به همراه داشته باشد .

در همین حال، آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان نیز روز جمعه پیشنهاد خود را برای حل چالش تجاری بین آمریکا و متحدانش مطرح کرده است.

به گزارش رویترز، یک مقام آلمانی در این زمینه گفته است، پیشنهاد خانم مرکل بر اساس سازو‌کار «ارزیابی مشترک و گفت وگو» است. با این حال جزییات بیشتری از طرح صدر اعظم آلمان منتشر نشده است.

مقا‌‌م‌های حاضر در نشست گروه هفت گفته‌اند، همه رهبران حاضر در اجلاس از این پیشنهاد حمایت کرده‌اند.

یک مقام دیگر حاضر در این اجلاس گفته است، ژان کلود یانکر، رییس کمیسیون اتحادیه اروپا، نیز پیشنهاد کرده است که برای حل اختلافات به واشینگتن برود.

رویترز می‌گوید، احتمال دستیابی به یک موفقیت چشم گیر برای حل و فصل اختلافات در نشست سران گروه هفت بسیار پایین است.

یک مقام حاضر در نشست گروه هفت که خواست نامش فاش نشود نیز به رویترز گفت، بسیار بعید است که نشست یک بیانیه پایانی داشته باشد.

نشست سران گروه هفت روزهای ۱۸ و ۱۹ خرداد در کبک کانادا برگزاری می‌شود.

در همین حال، ترزا می، نخست وزیر بریتانیا، روز جمعه به اتحادیه اروپا و آمریکا هشدار داده است که وارد جنگ تجاری بر سر تعرفه ها نشوند. وی در عوض خواستار توجه به تولید مازاد فولاد چین شده است.

آمریکا روز پنجشنه ۱۰ خرداد اعلام کرد، پس از یک دوره معافیت موقت در مورد مکزیک، کانادا و اتحادیه اروپا، تعرفه واردات فولاد و آلومینیوم را به ترتیب ۲۵ و ۱۰ درصد افزایش داد. دونالد ترامپ پیشتر گفته بود،این اقدام برای مقابله با «تهدیدها علیه امنیت ملی» اتخاذ شده است.

دولت ترامپ در مورد فولاد و آلومینیوم، برخی از کشورها نظیر استرالیا، آرژانتین و کره جنوبی را مشمول معافیت دائم کرده اما این کشورها نیز در صادرات به آمریکا باید مطابق سهمیه عمل کنند.

با استفاده از گزارش رویترز؛ خ.ک