دستور دوباره تخلیه بخش‌هایی از شهر غزه؛ تشدید ناامنی غذایی کودکان غزه

سربازان اسرائیلی در غزه

ارتش اسرائیل دستور داد بخش‌هایی در شمال نوار غزه دوباره تخلیه شود. در همین حال، همزمان با ادامه جنگ، یک مطالعه آژانس کودکان سازمان ملل نشان می‌دهد از هر ۶ کودک در غزه اکنون یک کودک دچار سوء تغذیه شده است.

فرمان اسرائیل در روز اول اسفند به تخلیه محله‌های زیتون و ترکمان در حاشیه جنوبی شهر غزه در حالی صادر شد که ارتش این کشور پیشتر گفته بود این مناطق را تا حد زیادی از وجود شبه‌نظامیان گروه افراطی حماس پاکسازی کرده است.

آمریکا و اتحادیه اروپا حماس را به عنوان گروهی با ماهیت تروریستی معرفی کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، دستور ارتش اسرائیل به تخلیه محله‌های معین در حومه جنوبی شهر غزه نشان می‌دهد که عملیات شبه‌نظامیان فلسطینی در برابر ارتش اسرائیل در مناطقی از شمال باریکه غزه کماکان در جریان است.

آسوشیتدپرس همچنین به نقل از ساکنان بخش‌های شرقی شهر غزه از تشدید حملات هوایی و درگیری‌های زمینی در دو روز اخیر خبر داد.

رسانه‌های اسرائیل نیز تصاویری از کشیدن یک جاده را نشان دادند که شرق و غرب باریکه غزه را از یکدیگر جدا می‌کند و به نیروهای اسرائیلی امکان کنترل بهتری بر وضعیت غزه خواهد داد.

بر پایه این گزارش‌ها، نیروهای ارتش اسرائیل با کمک ماشین‌آلات خاکبرداری و راه‌سازی «جاده شماره ۷۴۹» را با هدف دو نیم کردن غزه به شرق و غرب باریکه هموار می‌کنند و در حال تکمیل جاده هستند.

حماس گزارش‌های مربوط به کشیدن این جاده از سوی ارتش اسرائیل را عملیات روانی و اقدامی شبیه ایجاد یک جاده خاکی در درگیری‌های مسلحانه اسرائیل با حماس در سال ۲۰۱۴ در غزه توصیف کرد.

نخست‌وزیر اسرائیل ۳۰ بهمن تأکید کرد کشورش «چه با توافق، چه بدون آن، کنترل کامل امنیتی بر کل منطقه غرب رود اردن را حفظ خواهد کرد که البته این شامل کرانه باختری و نوار غزه هم می‌شود».

بنیامین نتانیاهو گفت دولت او هر تلاشی برای وادار کردن یکجانبه اسرائیل به ایجاد کشور مستقل فلسطینی را رد می‌کند زیرا «امنیت اسرائیل را به خطر می‌اندازد».

روز سه‌شنبه در روز یکصد و سی و هفتم از جنگ، وزارت بهداشت غزه که زیر کنترل گروه حماس است، در آماری بدون تفکیک غیرنظامی‌ها از شبه‌نظامی‌های کشته شده، شمار کلی تلفات در این باریکه را ۲۹ هزار و ۲۹ نفر اعلام کرد.

ارتش اسرائیل و نخست‌وزیر این کشور تا ماه گذشته بیش از ده هزار تن از کشته‌های غزه را شبه‌نظامیان فلسطینی اعلام کرده بودند.

تشدید ناامنی غذایی برای کودکان غزه

در این وضعیت، یونیسف، آژانس کودکان سازمان ملل متحد روز دوشنبه ۳۰ بهمن گزارش داد که بیش از ۹۰ درصد از کودکان زیر پنج سال در غزه دو وعده یا کمتر غذا در روز می‌خورند که این میزان، فقر شدید غذایی شناخته می‌شود.

عکس‌هایی از یک روز زندگی در رفح

گزارش یونیسف نشان می‌دهد ۹۰ درصد کودکان زیر دو سال و ۹۵ درصد زنان باردار با ناامنی غذایی شدید مواجه هستند و ۶۴ درصد از جمعیت می‌تواند یک وعده غذای روزانه داشته باشد.

نرخ سوء تغذیه در بخش شمالی غزه ۱۵ درصد ارزیابی شده زیرا در مقایسه با جنوب غزه که بیشترین کمک‌های بشردوستانه وارد آن می‌شود، بخش شمالی توسط ارتش اسرائیل محاصره و منزوی شده و ورود کمک‌ها به آن محدود است.

تا پیش از جنگ جاری، نرخ سوء تغذیه در سراسر غزه با جمعیت دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفری آن از یک درصد کمتر بود.

سازمان ملل از دو ماه پیش نسبت به تشدید بحران غذایی در غزه هشدار داده و گفته بود یک چهارم جمعیت با گرسنگی روبه‌رو شده است.

گزارش روز دوشنبه یونیسف حاکی است حدود ۷۰ درصد از کودکان نیز دچار بیماری‌های عفونی شده و از جمله ۷۰ درصد آن‌ها در دو هفته اخیر از اسهال رنج بردند.

یونیسف از نبود آب تمیز و سالم در بیش از ۸۰ درصد از خانه‌هایی که هنوز باقی است خبر داده و افزوده که میزان آب مصرفی برای هر فرد به یک لیتر در روز کاهش یافته است.

انروا، آژانس سازمان ملل در امر امدادرسانی فلسطینیان، اسرائیل را متهم کرده محموله‌های مواد غذایی را ضبط کرده که «می‌تواند بیش از یک میلیون نفر را سیر کند».

وضع محدودیت‌های تازه برای ورود مسلمانان به مسجدالاقصی در ماه رمضان

در آستانه ماه رمضان، اسرائیل از محدود کردن تعداد شهروندان مسلمانی که برای اقامه نماز به مسجدالاقصی می‌روند، خبر داد.

ایتامار بن گویر، وزیر تندروی امنیت داخلی اسرائیل خواستار منع گسترده‌تر ورود مسلمانان به محوطه مسجد شده بود؛ اما با مخالفت بنیامین نتانیاهو مواجه شد.

به گفته آقای بن گویر، سایر مقامات اسرائیل خواستار محدود کردن نمازگزاران به ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار نفر بودند؛ اما او توانسته این تعداد را، به حدود ۴۰ تا ۵۰ هزار تن محدود کند.

پیشتر هم، اسرائیل در مواقع حساس، از جمله ماه رمضان، محدودیت‌هایی را برای ورود مسلمانان به مجموعه مسجدالاقصی وضع کرده‌است؛ موضوعی که بارها باعث تنش و درگیری بین فلسطینی‌ها و نیروهای امنیتی اسرائیل شده است.

فیلم جدید از مادر و کودکان اسرائیلی ربوده شده به غزه

سخنگوی ارتش اسرائیل دوشنبه شب فیلمی تازه بدست آمده از خانم شیری بی‌باس، یک مادر و دو کودک اسرائیلی او را منتشر کرد که در حمله حماس در روز ۱۵ مهر از خانه خود در یک کیبوتص در جنوب اسرائیل ربوده شدند. پدر خانواده نیز جداگانه توسط حماس ربوده و به غزه منتقل شد.

فیلم جدید که از درون غزه بدست آمده، خانم بی‌باس را احاطه‌شده در میان ۷ مرد فلسطینی نشان می‌دهد که او را سوار یک خودرو کرده و با خود به نقطه نامعلومی می‌برند.

دانیل هگاری، سخنگوی ارتش، گفت این مادر و دو کودکش توسط گروهی با نام «یگان‌های مجاهدین» ربوده شدند، و اسرائیل عمیقاً نگران سرنوشت این شهروندان خود است.

حماس پیشتر فیلمی از یاردن بی‌باس، پدر خانواده، را منتشر کرد که او در آن گفته بود آگاه شده که همسر و دو فرزندش کشته شده‌اند.