سایت «بیدارزنی» با انتشار نمونههای متعددی از ترویج «کودکهمسری» و «تبعیض جنستی» در یک کتاب درسی ویژه دختران در پایه دوازدهم از «ورود ساختارمند» این مفاهیم به نظام آموزش کشور خبر داده است.
این سایتِ فعال در حوزه حقوق زنان و برابری جنسیتی ضمن انتشار تصاویر متعددی از بخشهای مختلف کتاب «مدیریت خانواده و سبک زندگی» در توییتر آورده است: «در این کتاب، مقصود از آمار زنان مجرد، کودکان بالای ۱۰ سال» است و مفاهیمی چون «تقدم ازدواج بر حق تحصیل دختران» و «عدم برابری حقوقی و آزادی فردی کودکان دختر با پسر» تدریس میشود.
این اولین بار نیست که موضوع تبعیضهای جنسیتی در کتابهای درسی ایران مورد انتقاد قرار میگیرد. مهر سال گذشته نیز حذف تصویر دختربچهها از طرح روی جلد کتاب ریاضی سوم دبستان در چاپ جدید توسط وزارت آموزش و پرورش دولت حسن روحانی با انتقادهای گستردهای از سوی فعالان حقوق زنان همراه شده بود.
همزمان با پررنگ شدن سیاستهای تشویقی برای ازدواج و افزایش نرخ باروری در کشور در سالهای گذشته تلاشهای هدفمندی برای کاهش سن ازدواج در دختران و تشویق خانوادهها برای آسانگیری ازدواج دختران از سوی برخی نمایندگان مجلس و مسئولان دولت ابراهیم رئیسی و نهادهای فرهنگی و آموزشی در حال انجام است.
در همین راستا مهرداد ویس کرمی، عضو کمیسیون آموزش مجلس ایران، اواخر آبان امسال گفته بود تحصیلات زنان با ازدواج و فرزندآوری آنها نسبت «معکوس» دارد.
حسن نوروزی، نایب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس ایران هم ۹ آذر گفته بود که کودکهمسری باید فقط به موارد ازدواج بچه ۹ یا ده ساله اطلاق شود و دختر ۱۳ ساله «که دیگر کودکهمسر نیست».
بر اساس گزارش مرکز آمار ایران در طول بهار امسال، ۹ هزار و ۷۵۳ دختر ۱۰ تا ۱۴ ساله در ایران ازدواج کردهاند. این مرکز پیش از این نیز از افزایش ۱۰.۵ درصدی آمار ازدواج دختران ۱۰ تا ۱۴ ساله در سال ۹۹ در مقایسه با سال پیش از آن خبر داده بود.