سفیر آلمان در تهران به‌دنبال اعدام جمشید شارمهد خاک ایران را ترک کرد

وزارت خارجه آلمان روز چهارشنبه ۹ آبان اعلام کرد سفیر این کشور در تهران در پی اعدام جمشید شارمهد، شهروند آلمانی-ایرانی، خاک ایران را ترک کرده است.

به گزارش خبرگزاری آلمان، مارکوس پوتزل سفیر آلمان در ایران برای «مشاوره» به برلین فراخوانده شده است تا این کشور «به شدیدترین وجه» به اعدام آقای شارمهد اعتراض کند.

سخنگوی وزارت خارجه آلمان با اعلام این‌که ایران می‌دانست باید انتظار «اقدام فوری» را داشته باشد، گفت: «ما خواهیم دید که این وضعیت تا چه زمانی ادامه خواهد داشت».

این سخنگو افزود: «قتل» یک شهروند آلمانی «رشته پرتنشی» در روابط با ایران است که همین الان هم به پایین‌ترین سطح خود رسیده است.

وزارت خارجه آلمان در بیانیه خود از اعلام همبستگی شرکای اروپایی‌اش که آن‌ها نیز اعدام جمشید شارمهد را محکوم کرده‌اند، قدردانی کرد.

به گفته سخنگوی وزارت خارجه آلمان، واضح است که این امر «پیامدهای جدی برای روابط اتحادیه اروپا و ایران خواهد داشت. اقدامات هدفمند و قابل توجهی در حال بررسی است که اکنون به طور مشترک دنبال می‌شود».

او افزود که «البته ما در مورد تحریم‌ها نیز بحث خواهیم کرد».

بیشتر در این باره:   واکنش پارلمان اروپا به اعدام جمشید شارمهد: «اقدامات هدفمند و جدی» بررسی می‌شود

قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران روز هفتم آبان از اعدام جمشید شارمهد به اتهام «طراحی عملیات‌های تروریستی متعدد» خبر داد که یکی از آن‌ها «بمب‌گذاری و انفجار حسینیه سیدالشهدا شیراز» در فروردین سال ۱۳۸۷ بوده است.

دولت آلمان، بستگان و فعالان حقوق بشر اتهامات علیه این شهروند آلمانی- ایرانی را به شدت رد کرده بودند.

اعدام آقای شارمهد خشم دولت آلمان و آمریکا را برانگیخت و سفیر آلمان در تهران با حضور در وزارت خارجه ایران به اجرای این حکم که پارسال صادر شده بود، اعتراض کرد.

آنالنا بائربوک، وزیر خارجه آلمان، روز هشتم آبان پس از محکومیت صریح اعدام آقای شارمهد، سفیر این کشور را از ایران فراخواند.

او همچنین گفت: «اعدام جمشید شارمهد بار دیگر نشان داد چه نوع حکومت غیرانسانی در تهران حکومت می‌کند؛ حکومتی که از (مجازات) مرگ علیه جوانان خود، مردم خود و شهروندان خارجی استفاده می‌کند».

خانم بائربوک افزوده بود که برلین بارها برای جمهوری اسلامی روشن کرده بود که «اعدام یک شهروند آلمانی عواقب جدی خواهد داشت».

آبرام پیلی، معاون نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، نیز اعدام آقای شارمهد را «آخرین اقدام شنیع در تاریخ طولانی سرکوب فراملی رژیم ایران» خواند.

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، هم روز هشتم آبان «اعدام» جمشید شارمهد را به شدت محکوم کرده و گفته بود: «اتحادیه اروپا اقداماتی را در پاسخ به این اقدام در نظر دارد».