انجمن قضات آلمان (DRB) جایزه حقوق بشر خود را به نسرین ستوده، وکیل و مدافع ایرانی حقوق بشر، اعطا کرد.
رؤسای انجمن قضات آلمان، باربارا اشتوکینگر و یواخیم لوبلینگهوف، روز چهارشنبه، ۱۲ شهریور، در برلین با اعلام این خبر گفتند: «نسرین ستوده با شجاعت و تعهد خستگیناپذیر خود به حقوق بشر و قانون به یک نماد جنبش حقوق مدنی ایران تبدیل شده است.»
رؤسای این انجمن افزودند: «با جایزه حقوق بشر انجمن قضات آلمان، ما میخواهیم از تعهد بسیار چشمگیر او [به حقوق بشر] در ایران قدردانی کنیم و سرنوشت ستوده را بیشتر به گوش افکار عمومی برسانیم. به خصوص اکنون او به حمایت گسترده بینالمللی احتیاج دارد.»
خانم ستوده از ۲۰ مردادماه گذشته در اعتراض به شرایط زندانیان سیاسی دست به اعتراض زده است. او این شرایط «ناعادلانه» را خوانده و تاکید کرده که شیوع ویروس کرونا اوضاع را «بدتر» نیز کرده است.
انجمن قضات آلمان در توصیف نسرین ستوده نوشته است که «ستوده ۵۷ ساله یکی از مشهورترین وکلای حقوق بشر ایرانی در سراسر جهان است.»
بیشتر در این باره: وضعیت جسمانی نابهسامان نسرین ستوده در هفدهمین روز اعتصاب غذا
این انجمن در توصیف وضعیت نسرین ستوده نیز نوشته است که ایران تاکنون تعداد زیادی از بازداشتشدگان را به خاطر همهگیری کرونا آزاد کرده است، اما نسرین ستوده و دیگر فعالان حقوق مدنی در پشت میلههای زندان باقی ماندند.
نسرین ستوده که وکالت بسیاری از فعالان سیاسی، زنان و دانشجویان را بر عهده داشت، در شهریور سال ۸۹ و پس از احضار به دادسرای انقلاب بازداشت شد.
خانم ستوده با اتهاماتی چون «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی» در مجموع به ۳۳ سال حبس و ۱۴۸ ضربه شلاق محکوم شده و در زندان است.
او از شامگاه ۲۰ مرداد با انتشار نامهای ضمن درخواست آزادی زندانیان سیاسی، اعتصاب غذا کرده است.
بسیاری از کاربران ایرانی شبکه اجتماعی توییتر شامگاه شنبه ۸ شهریور با انتشار توییتهایی خواستار آزادی او شدند.