وزیر کشور ترکیه میگوید هلند و آلمان توافق کردهاند شهروندان عضو داعش خود را که در بازداشت ترکیه هستند، تحویل بگیرند.
سلیمان سویلو روز چهارشنبه ۲۲ آبان ماه گفت ترکیه از این اقدام آلمان و هلند قدردانی میکند و اعضای داعشی این دو کشور به همراه خانواده خود تحویل این دو کشور خواهند شد.
وی در ادامه افزود: «ترکیه هتل یا مهمانسرای تروریستهای خارجی نیست و انتظار داریم دیگر کشورها نیز شهروندان داعشی خود را بپذیرند.»
بیشتر در این باره: تهدید دوباره اردوغان: داعشیهای بازداشت شده اروپایی را اخراج میکنیم
اخیرا رجب طیب اردوغان رئیسجمهوری ترکیه با تهدید اروپا نسبت به رها کردن داعشیهای شهروند این کشور در منطقه نظامی حائل میان یونان و ترکیه گفته بود، تاکنون ۷۵۰۰ عضو داعش که در بازداشت ترکیه بودند، اخراج شدهاند و هنوز هزار و ۱۴۹ تروریست خارجی داعشی در بازداشت ترکیه هستند.
وی روز سهشنبه ۲۱ آبان نیز اعلام کرد اعضای آمریکایی داعش که توسط ترکیه بازداشت شده بودند به منطقه حائل با یونان برده شده و آنجا رها شدهاند و برای آنکارا «هیچ اهمیتی ندارد که آمریکا این افراد را بپذیرد یا نه».
سویلو همچنین در ادامه اظهارات روز چهارشنبه خود خبر داد که در جریان عملیات نظامی ترکیه در شمال شرق سوریه یک عضو «بسیار مهم» داعش بازداشت شده و بازجویی از وی ادامه دارد.
وی توضیحی درباره نام این عضو داعش نداد، اما گفت که «او اعمالی را که مرتکب شده، قبول کرده است».
ترکیه اخیرا نیز اعلام کرده بود تعدادی از اعضای خانواده ابوبکر البغدادی، رهبر گروه داعش را که در عملیات نیروهای نظامی آمریکا در سوریه کشته شد، را بازداشت کرده است.
داعش از سال ۲۰۱۳ کنترل بخشهایی از عراق و سوریه را در دست گرفت و خلافت اسلامی را بنا نهاد. ترکیه نیز به عنوان همسایه هر دو کشور از عملیاتهای نظامی این گروه تروریستی در امان نبوده است و بنابر آمارهای رسمی، تاکنون داعش ۱۰ حمله انتحاری، هفت بمبگذاری و چهار حمله مسلحانه علیه ترکیه انجام داده که منجر به کشته شدن ۳۱۵ نظامی و شهروندان غیرنظامی ترکیه شده است.
برخی کشورهای اروپایی تاکنون گفتهاند نمیخواهند شهروندانی را که به داعش پیوستهاند، دوباره بپذیرند و اخیرا وزیر خارجه فرانسه نیز به عراق سفر کرد تا بغداد را راضی کند اعضای فرانسوی بازداشتی داعش، در خود عراق محاکمه شوند.
اردوغان روز چهارشنبه به آمریکا سفر کرده و قرار است ساعاتی بعد در کاخ سفید با دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا دیدار کند. یکی از موضوعات این دیدار، عملیات نظامی ترکیه در شمال شرق سوریه علیه نظامیان کرد و ایجاد «منطقه امن» در مرزهای با سوریه و همچنین مبارزه با تروریسم است.
آمریکا و اتحادیه اروپا مخالفت خود با عملیات نظامی ترکیه در سوریه را اعلام کرده بودند، اما ترکیه میگوید نظامیان کرد سوریه شاخهای از گروه تروریستی «پکاکا» هستند که هم اتحادیه اروپا و هم آمریکا این گروه را در لیست تروریستی قرار دادهاند.
با این حال غرب نگاهی متفاوت به شبهنظامیان کرد سوری دارد چرا که آنها طی سالهای گذشته متحد آمریکا در مبارزه با داعش بودهاند.
با استفاده از گزارشهای خبرگزاری آناتولی، روزنامه دیلی صباح و رادیو فردا؛ ف.ق/س.ن