پلیس دانمارک پناهجوی زن ایرانی را «به دلیل مقاومت در برابر استرداد» بازداشت کرد

عکسی که شبکه حقوق بشر کردستان از قدم‌خیر حقانی‌زاده، پناهجوی ایرانی در دانمارک در کنار خانواده‌اش منتشر کرده است

وب‌سایت حقوق بشری هه‌نگاو روز پنج‌شنبه نوشت که پلیس دانمارک یک پناهجوی زن ایرانی را «به دلیل مقاومت در برابر استرداد» به ایران پس از ضرب و شتم بازداشت کرده است.

سایت هه‌‌نگاو که اخبار مناطق کُردنشین ایران را پوشش می‌دهد هویت این زن را قدم‌خیر حقانی‌زاده ۳۷ ساله و اهل سرپل‌ ذهاب در استان کرمانشاه اعلام کرده است.

بر اساس گزارش هه‌نگاو، پلیس دانمارک روز سه‌شنبه، ۹ فروردین، در مقابل کمپ پناهندگان دیپورت‌شده در کپنهاگ به همراه کارمندان این کمپ، خانم حقانی‌زاده را در مقابل دیدگان دو فرزند ۱۱ ساله‌اش مورد ضرب و شتم قرار داده و پس از بستن دست و پایش او را ابتدا به بیمارستان و سپس بازداشتگاه پلیس منتقل کرده‌ است.

یک منبع آگاه درباره آخرین وضعیت خانم حقانی‌زاده به هه‌نگاو گفته است که تمامی بدن این پناهجو پس از ضرب و شتم کبود شده و کسی اجازه ملاقات با او را ندارد.

به گزارش هه‌نگاو، خانم حقانی‌زاده در پی صدور حکم دیپورت از سوی دانمارک به همراه فرزندانش به ترکیه منتقل شد و در حین سوار شدن به هواپیما برای اعزام به ایران، به‌ همراه فرزندانش شروع به اعتراض و خودزنی کرده‌ است. در پی این اقدام، خدمه هواپیما از سوار کردن آنها خودداری کرده‌اند و پلیس دانمارک ناچار شده ‌است که همان روز آنها را به دانمارک برگرداند.

بر اساس این گزارش، قدم‌خیر حقانی‌زده از سال ۲۰۱۴ به عنوان پناهجو به دانمارک رفته، اما اداره مهاجرت دانمارک به بهانه اینکه او با پاسپورت از ایران وارد ترکیه شده و بر همین اساس مشکلی برای ماندن در ایران ندارد در طول ۸ سال گذشته درخواست‌ او برای پناهندگی را چند بار رد کرده است.

گفته می‌شود که این پناهجو مادر یک کودک یک ساله نیز هست که پلیس دانمارک پیش از انتقال خانم حقانی‌زاده به ترکیه او را به پدرش سپرده است.

درباره وضعیت همسر خانم حقانی‌زاده و دلیل دیپورت او و دو فرزند دیگرش اطلاعاتی منتشر نشده است.

موج پناهندگی و مهاجرت ایرانیان در سال‌های اخیر افزایش چشمگیری داشته که بخشی از آن شامل کسانی است که تحت فشار نهادهای قضایی یا امنیتی هستند و بخش گسترده‌تری از آن نیز شامل مردم عادی است که برای فرار از شرایط دشوار اقتصادی و اجتماعی حاکم بر ایران عازم دیگر کشورها می‌شوند.

برخی از این شهروندان که غیرقانونی و قاچاقی راهی کشورهای اروپایی می‌شوند، در صورتی که از دشواری‌ مسیر جان سالم به‌ در ببرند، پس از رسیدن به مقصد در معرض خطر دیپورت به کشور قرار می‌گیرند.