آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل روز دوشنبه در کنفرانس سازمان ملل متحد برای مقابله با تغییرات اقلیمی در لهستان از رهبران جهان خواست موضوع گرم شدن کره زمین را جدی گرفته و در این زمینه دست به اقدام بزنند.
به گزارش رویترز، دبیر کل سازمان ملل متحد گفت: تغییرات آب و هوایی مهمترین موضوعی استکه ما با آن مواجه هستیم.
وی تصریح کرد: به رغم این اینکه شاهد تأثیرات مخرب تغییرات آب و هوا هستیم که باعث هرج و مرج در سراسر جهان شده است، امابه اندازه کافی کار نمی کنیم و به اندازه کافی سریع حرکت نمی کنیم تا مانع از وقوع تغییرات غیر قابل برگشت و فاجعه بار شویم.
بیشتر در این باره: دیاکسید کربن جو زمین در سال ۲۰۱۷ «به رکورد جدیدی رسید»کنفرانس سازمان ملل متحد برای مقابله با تغییرات اقلیمی که دو هفته طول خواهد کشید روز دوشنبه و با شرکت دهها تن از رهبران جهان در شهر کاتوویتس لهستان آغاز شد.
تغییرات اقلیمی « بزرگترین خطر در هزاران سال» است
در همین زمینه، دیوید اتنبورو، مستند ساز سرشناس و فعال محیط زیست بریتانیایی از رهبران جهان خواست با «بزرگترین خطر در هزاران سال» مقابله کنند.
دیوید اتنبورو که به خاطر تهیه مستندهای فراوانی در مورد طبیعت و حیات وحش شهرت دارد اخیرا در مستندی با عنوان «سیاره آبی - قسمت دوم» تاثیرات ویرانگر آلودگی محیط زیست بر اقیانوسها را بررسی کرده است.
دیوید اتنبورو که به عنوان یکی از «نمایندگان مردم» در این کنفرانس شرکت دارد گفت:«رهبران جهان، شما باید رهبری کنید. بقای تمدنهای ما و طبیعتی که به آن وابسته ایم در دست شماست.»
پژوهشهای اخیر نشان می دهند که میزان گرمایش زمین بسیار بیشتر از اهداف تعیین شده در معاهده اقلیمی پاریس سال ۲۰۱۵ است. کنفرانس لهستان مهمترین اجلاس سازمان ملل متحد در زمینه تغییرات اقلیمی از آن زمان و هدف اصلی آن تعیین مقررات و الزامات اجرایی برای اجرای معاهده اقلیمی پاریس است.
اما به نظر می رسد که سازمان ملل متحد و رهبران کشورهای جهان هنوز نتوانسته اند فوریت اقدامات ضروری برای کاهش مصرف سوختهای فسیلی که یکی از اهداف اصلی معاهده پاریس است را تثبیت کنند.
نمایندگان برخی از قدرتهای بزرگ که آلایندهترین کشورهای جهان هستند در کنفرانس لهستان غایبند و دولت آمریکا قصد دارد از معاهده اقلیمی پاریس خارج شود.
خبرگزاری رویترز می افزاید مذاکرات فنی هیئتهای نمایندگی حدود ۲۰۰ کشور جهان با هدف افزایش احتمال توافق از روز یکشنبه آغاز شد. موضوع اصلی این گفتگوها تنظیم مقررات و الزامات اجرایی برای محدود کردن میزان گرمایش زمین بین ۱.۵ تا ۲ درجه سانتی گراد است که از دستاوردهای مهم اجلاس پاریس بود.
معاون وزیر محیط زیست لهستان و رییس این کنفرانس گفت بدون موفقیت در کنفرانس کاتوویتس معاهده اقلیمی پاریس موفق نخواهد شد چون در آن معاهده فقط اهداف و نه روشهای دستیابی به آن مشخص شده است.
او در بخشی از سخنرانی خود گفت:«موج خوشبینی و همکاری جهانی در اجلاس پاریس فروکش کرده و اکنون متزلزل است.»
با این وجود او تعهد کشورهای گروه ۲۰ که در بیانیه پایانی اجلاس اخیر خود در آرژانتین بر تعهد به معاهده اقلیمی پاریس تاکید کردند را دلگرم کننده دانست. دولت آمریکا این تعهد را نپذیرفته است.
مجموعهای از پژوهشهای علمی که در ماههای اخیر منتشر شده تفاوت فاحش بین شعار و اقدامات عملی برای کاهش آلودگی ناشی از مصرف سوختهای فسیلی را نشان داده اند.
دیوید اتنبورو نیز در بخش دیگری از سخنرانی خود گفت:«سرعت گرمایش زمین از سرعت اقدامات ما در این زمینه بیشتر است. قبل از آنکه بیشتر از این دیر شود باید اقدامات عملی را تسریع کنیم.»
«ما با یک فاجعه جهانی روبرو هستیم که نتیجه فعالیتهای بشر است. تغییرات اقلیمی بزرگترین خطر در هزاران سال اخیر است.»