روزنامه اسرائیلی جروزالمپست روز چهارشنبه ۲۶ شهریور نوشت که بر اساس اطلاعات دریافتی انفجار نطنز «خرابکاری فیزیکی» و با هدف هشدار به ایران برای رد نشدن از خطوط قرمز در برنامه هستهای بود.
این روزنامه اسرائیلی همچنین میگوید٬ مطلع شده که این انفجار با هدف ارسال پیامی که نشان دهنده عزم راسخ برای متوقف کردن برنامه هستهای جمهوری اسلامی بود، انجام شده است.
جروزالمپست اضافه کرده است: هدف این انفجار ارسال یک پیام بازدارنده بدون ابهام بود که پیشرفت به سمت دستیابی به تسلیحات هستهای عبور از خط قرمزهای خاص است و تحمل نخواهد شد.
این روزنامه اسرائیلی در ادامه میگوید٬ مطلع شده است که برخلاف برخی گزارشها این انفجار نه به دلیل حمله سایبری بلکه خرابکاری فیزیکی بوده است.
مقامهای ایران ۱۲ تیرماه از انفجار در تاسیسات غنی سازی اورانیوم نطنز خبر دادند، اما تاکنون جزئیاتی از آن را ارائه نکردهاند. شورای عالی امنیت ملی ایران روز ۱۳ تیرماه اعلام کرد که علت حادثه در تاسیسات هستهای نطنز مشخص شده است، اما به دلیل «ملاحظات امنیتی» فعلا دراینباره اطلاعرسانی نمیشود.
اما روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز کمی پس از این انفجار نوشت که «سالن بالانس کردن سانتریفیوژهایی که هنوز عملیاتی نشده بودند» هدف حمله خرابکارانه قرار گرفته است.
نیویورک تایمز اضافه کرده بود که ظاهرا اسرائیل این حمله را مهندسی کرده است.
این روزنامه آمریکایی در ادامه نوشته بود که برخی مقامات مطلع از ماوقع، پیچیدگی انفجار در تاسیسات نطنز را با حمله سایبری استاکسنت به تاسیسات هستهای ایران در یک دهه قبل مقایسه میکنند که طراحی آن برای بیش از یک سال طول کشید.
گروه ناشناسی به نام «یوزپلنگان وطن» هم در ایمیلی به خبرنگاران بی بی سی فارسی ساعتی پس از انفجار نطنز، مسئولیت آن را به عهده گرفت.
در همین زمینه، بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران هم ۱۶ شهریور گفت که عوامل خرابکاری در سایت غنیسازی نطنز شناسایی شدهاند و تحقیقات در این زمینه ادامه دارد.
وی اضافه کرد، «بارها حملات سایبری را دفع کردیم و تعداد زیادی خرابکاریهای صنعتی داشتیم».
پیشتر کمالوندی دوم شهریور در گفتوگو با شبکه العالم برای اولین بار تأیید کرده بود که حادثه نظنز خرابکاری بوده، اما گفته بود که «جزئیات آن را مسئولین امنیتی در وقت مناسب اعلام خواهند کرد».