شورای جهانی طلا: سقوط خرید جواهرات توسط ایرانی‌ها برای ششمین فصل متوالی

بازار طلای اصفهان (عکس از آرشیو)

شورای جهانی طلا در تازه‌ترین گزارش خود می‌گوید خرید شمش طلا و سکه در ایران طی سه ماهه دوم سال ۲۰۱۹ نسبت به دور مشابه پارسال ۳۱ درصد کاهش یافته و به ۱۰ تن و ۴۶۰ کیلو رسیده است.

خرید جواهرات نیز در همین دوره زمانی ۵ درصد کاهش یافته و به ۶.۲ تن رسیده است. برای ششمین فصل (از سال ۲۰۱۶ به این سو) خرید جواهرات در ایران کاهش یافته است.

علت امر می‌تواند کاهش توان مردم برای خرید جواهرات به خاطر بدتر شدن وضعیت اقتصادی کشور و معیشت مردم باشد. جواهرات بر خلاف شمش طلا و سکه، گزینه مناسبی برای سرمایه‌گذاری و حفظ ارزش دارایی‌های مالی نیست.

قیمت دلار از ۳۷۰۰ تومان در سال ۲۰۱۶ به حدود ۱۳ هزار تومان در سه ماهه دوم سال ۲۰۱۹ اوج گرفته بود. هم اکنون این رقم حدود ۱۱ هزار و ۴۰۰ تومان است.

با اینحال، طی دو سال گذشته، خرید سکه و شمش طلا در کشور نسبت به دوران پیش از خروج آمریکا از برجام افزایش چشمگیری نشان می‌دهد که می‌تواند بیانگر تلاش مردم برای خرید شمش و سکه جهت حفظ دارایی‌های خود باشد.

نوسانات قیمت سکه تمام بهار آزادی:

گزارش شورای جهانی طلا که در سایت رسمی آن منتشر شده است، می‌گوید با توجه به تحریمهای سخت و افت ارزش ریال، چشم‌انداز روشنی برای باقی سال در بازار طلای ایران مشاهده نمی‌شود.

خرید شمش طلا و سکه در ایران از ابتدای سال ۲۰۱۳ تا سه ماهه دوم ۲۰۱۹:

Iran gold chart

این گزارش می‌افزاید تقاضای جهانی سکه و شمش طلا در سه ماهه دوم سال جاری میلادی ۲۱۸ تن و ۶۰۰ کیلوگرم بوده است که نسبت به دور مشابه پارسال ۱۲ درصد کاهش نشان می‌دهد.

در رابطه با جواهرات نیز تقاضای جهانی با ۲ درصد افزایش به ۵۳۱ تن و ۶۰۰ کیلوگرم رسیده است.

احتمالا در ادامه سال، تقاضای جهانی برای شمش و سکه افزایش یابد، چرا که اوج‌گیری تنشهای تجاری میان آمریکا و چین، سرمایه‌گذاران را از رشد اقتصاد جهان و توسعه پروژه‌های صنعتی و انرژی، همچنین بازار بورس دلسرد کرده و بیشتر تمایل به بازار طلا دارند.

افزایش تقاضای طلا در ماه گذشته باعث شد قیمت آن به بالاترین رقم از سال ۲۰۱۳ برسد و به بالای ۱۵۰۰ دلار اوج بگیرد. هم اکنون نیز قیمت انس طلا بازارهای جهانی حدود ۱۵۰۷ دلار است.

خبرگزاری بلومبرگ مردادماه گزارش داد که سرمایه‌داران، سهام خود را در بسیاری از کشورها فروخته‌اند و در حال سرمایه‌گذاری در بازار طلا و اوراق بهادار آمریکا هستند.

منابع: شورای جهانی پول، سایت گولد پرایس، بلومبرگ، رادیو فردا. ف.ق