معاون دادستان کل کشور جمعآوری کمک مالی برای سیلزدگان از سوی چهرههای مشهور را «ممنوع» اعلام کرد و به «سلبریتیها» هشدار داد که حسابهای اعلام شده در این زمینه مسدود خواهد شد.
جواد جاویدنیا روز یکشنبه چهارم فروردین به میزان، خبرگزاری رسمی قوه قضائیه، گفت تاکنون «حدود ۶۰ حساب» برای کمک به سیلزدگان اعلام شده که برخی از آنها مسدود شدهاند و بقیه نیز مسدود خواهند شد.
وی به باشگاه خبرنگاران جوان نیز گفت که «هر گونه جمعآوری کمکهای مردمی توسط اشخاص و سازمانهای معروف و شناخته شده جز از طریق جمعیت هلال احمر و کمیته امداد ممنوع است».
معاون دادستان کل کشور به «سلبریتیها» هشدار داد که حسابهای معرفی شده در این باره مسدود، و مبالغ جمعآوری شده به سازمانهای دولتی تحویل داده خواهد شد.
آقای جاویدنیا همچنین با اشاره به «کلاهبرداریهای متعددی که تاکنون تحت پوشش جمع آوری کمکهای مردمی صورت گرفته» خبر داد که تاکنون حدود ۶۰ حساب اعلام شده که برخی مسدود شدهاند و برخی در دست اقدام هستند.
معاون دادستان کل کشور اعلام نکرده که این حسابها از طرف کدام افراد و یا سازمانهای غیر دولتی معرفی شده بودند.
وی اضافه کرد: «افراد و گروهها و تشکلهایی که حسابشان مسدود شده است با حصول اطمینان جمعیت هلال احمر و کمیته امداد از هویت صاحبان حساب و نظارت کامل بر روند جمعآوری و هزینه کرد آن و ارائه مجوز از جمعیت هلال احمر و یا کمیته امداد و انعکاس آن به این معاونت میتوانند مسدود شدن حسابهای خود را رفع کنند».
در روزهای گذشته برخی از چهره های مشهور فرهنگی و ورزشی اعلام کردهاند که برای کمک به سیلزدگان به استان گلستان خواهند رفت.
نرگلس کلباسی که برای کمک به زلزلهزدگان کرمانشاه حدود سه میلیارد تومان کمک جمع آوری کرده بود، دو روز پیش اعلام کرد که برای کمک به سیلزدگان عازم گلستان است.
وی همچنین از مردم خواسته بود، به حسابی که برای کمک به زلزلهزدگان کرمانشاه معرفی کرده بود پول واریز نکنند.
علی دایی نیز اعلام کرده که در اولین فرصت به مناطق سیلزده خواهد رفت.
پیش از این نیز دادستانی حسابهای معرفی شده از سوی برخی از چهرههای ورزشی و فرهنگی برای کمک به زلزلهزدگان کرمانشاه از جمله حساب علی دایی را مسدود کرده بود.
برخی از مقامات رسمی از جمع آوری مستقیم کمک توسط هنرمندان و چهرههای شاخص انتقاد، و آنان را متهم کردهاند که گزارشی درباره نحوه هزینه کردن کمکهای جمعآوری شده ارائه نکردهاند.
از جمله اسماعیل نجار، رئیس سازمان مدیریت بحران، خواستار تحویل کمکهای جمعآوری شده به این سازمان شده بود.
در مقابل، انتقادهای گستردهای از عملکرد سازمانها و نهادهای مسئول در مدیریت امور امدادی در ماجرای سیل گلستان مطرح شده است.
در همین حال مولانا محمدحسین گرگیج، امام جمعه اهل سنت آزادشهر، از «سوء مدیریت» در کمکرسانی به سیلزدگان انتقاد کرد.
وی همچنین گفت: «برخی مسئولین استانی پیشنهاد تخلیه سدها را پیش از شروع بارش ها داده بودند که توجهی نشده بود».
این انتقاد پیش از این نیز در شبکههای اجتماعی مطرح شده بود اما وزارت نیرو واکنشی به آن نداشته است.
بخشی از جمعیت استان گلستان سنی هستند.
در همین حال مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان، در پیامی خواستار کمک به سیلزدگان این استان شد و خطاب به آنان نوشت: «مطئمن باشید که ملت شریف ایران اعم از شیعه و سنی و ادیان، اقوام و مذاهب مختلف کشور در این مصیبت شما را تنها نمیگذارند و از شما حمایت خواهند کرد».
برخی از نهادهای دولتی گزارشهایی از کمکرسانی به سیلزدگان ارائه کردهاند.
محمدعلی هروی، مدیرعامل جمعیت هلال احمر گلستان، در این زمینه اعلام کرد که به ۵۶ هزار نفر امدادرسانی شده و حدود ۱۰ هزار نفر اسکان اضطراری داده شدهاند.
وی همچنین گفت که ۲۳ هزار و ۷۲۷ بسته مواد غذایی و ۲۶ هزار و ۳۱۵ پرس غذای گرم میان سیلزدگان توزیع شده است.
در همین حال محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی، گفت که سیل ۵۰۰ میلیارد تومان به بخش کشاورزی مازندران خسارت وارد کرده است.
عبدالهاشم حسننیا، معاون وزیر راه و شهرسازی، نیز گفت که به راههای استان گلستان هزار میلیارد تومان خسارت وارد شده است.