در حالی که گوگل در حال توسعه فناوری خودروهای خودران است با تصادف یکی از خودروهای خودران گوگل، دوباره این پرسش مطرح شده که چه زمانی این خودروها ایمن خواهند شد و چرا دوباره یکی از آنها تصادف کرده است؟
ماجرای تازه به حادثهای بر میگردد که برای یک خودرو خودران گوگل در آمریکا اتفاق افتاد. این خودرو که در مراحل تست قرار داشت در ایالت آریزونا دچار یک حادثه شدید شد. البته شرکت ویمو که در حال توسعه این خودرو است ادعا کرده این خودرو مقصر نبوده است.
خودروی خودران گوگل پس از تاسیس نشان ویمو تحت مدیریت این شرکت در حال توسعه یافتن است.
پلیس گفته است خودروی خودران ویمو در زمان نامناسب و مکان نامناسب بود، ولی این خودرو قانون را نقض نکرده است. در این حادثه یک خودروی هوندا برای جلوگیری از برخورد با یک خودرو دیگر تغییر مسیر میدهد و در این تغییر مسیر تصادف با خودرو خودران گوگل رخ میدهد.
برخی کارشناسان میگویند شاید اگر خودرو گوگل تحت هدایت انسان بود میتوانست واکنش بهتری انجام دهد، اما هوش مصنوعی نتوانسته بدرستی حادثه را تحلیل کند و واکنش نشان دهد.
بر اساس گزارش بلومبرگ پلیس گفته است که خودروی خودران ویمو در لحظه تصادف از یک سرنشین برخوردار بوده است دراین حادثه مسئول کنترل گوگل که در خودرو بوده، دچار جراحت شده است.
خودرو خودران گوگل یکی از چندین مینی ون نیمه برقی پاسیفیکا کرایسلر بوده است که مرحله آزمایشی را در سه ایالت آریزونا، کالیفرنیا و میشیگان طی میکنند.
خودروی پاسیفیکا در شهر ویندسر کانادا، آنسوی مرز دیترویت -پایتخت خودروسازی در آمریکا- ساخته میشود. سپس نرمافزارها و سختافزارهای ویمو مانند گیرندهها و دوربینها -در یک مرکز فنی در آمریکا- به این خودرو اضافه میشود.
با توجه به تصادف پیش آمده تا حدودی فعالیت ویمو زیر سوال رفته است.
این چندمین تصادف پیاپی خودروهای خودران طی ماههای اخیر است. در فرودین ماه حادثه مشابهی برای خودرو خودران اوبر رخ داد. به دلیل کشته شدن یک زن ۴۹ ساله در آمریکا در جریان تصادف با یک خودروی خودران شرکت اوبر، این شرکت گفته است که پیمایش آزمایشی همه خودروهای خودران خود در آمریکا و کانادا را به حالت تعلیق در میآورد.
هنگام وقوع تصادف یکی از مهندسان اوبر پشت فرمان خودروی خودران قرار داشت؛ اما طبق گزارشها خودرو در حالت رانندگی خودران بوده است.
چندین تکنولوژی برای توسعه خودروهای خودران لازم است که میتوان به شبکه فایو جی و پردازندههای بسیار سریع و هوش مصنوعی اشاره کرد؛ مواردی که هنوز تا توسعه کامل آنها راه بسیاری باقی مانده است.
خودروهای خودران برای آنکه بتوانند در شرایط سخت سریعترین و بهترین تصمیم را بگیرند نیازمند توسعه هوش مصنوعی در کنار توسعه پردازندههای بسیار سریع هستند. در این راستا شرکتهای فولکسواگن و گوگل برای توسعه پردازندههای کوانتومی با هم همکاری میکنند تا بستر لازم برای توسعه هوش مصنوعی در خودروها و استفاده از خودروهای خودران را فراهم کنند.
کامپیوترهای کوانتومی که گوگل و فولکسواگن میخواهند توسعه دهند میتوانند الگوریتمهای ترافیک را شبیهسازی و حل کنند. مؤلفههای بیشماری در ترافیک یک منطقه دخیل هستند و کامپیوترهای کوانتومی قادر به بررسی آنی الگوهای ترافیکی خواهند بود تا با ارائه راهحلهای ایدهآل، زمان سفر و پدیده ترافیک به حداقل خود برسد. این سیستم همچنین قادر به یافتن مکانهای پارک خالی یا ایستگاههای سوخترسانی و شارژ خودروها خواهد بود.
با استفاده از رایانههای قوی، هوش مصنوعی میتواند بهطور مناسبی رشد کند با توسعه الگوریتمهای یادگیری ماشین، خودروهای خودران عملکرد هوشمندتری خواهند داشت و به جای برنامهریزی برای علمکردی تعریفشده در شرایطی خاص، یک خودروی خودران هوشمند و کوانتومی میتوانند شرایط اطراف خود را درک و بلافاصله بهترین تصمیم را بگیرد.
شاید اگر خودروی کنونی گوگل دارای چنین قدرت تصمیم گیری بالایی بود تصادف نمیکرد و میتوانست تصمیم بهتری در شرایط دشوار و خطرناک پیش آمده بگیرد.